Šalia nudistų paplūdimio Palangoje jau yra ženklas, žymintis, kad čia galite atsivesti augintinį, tačiau pagrindiniai priėjimai prie jūros tiek Palangoje, tiek Šventojoje, vis dar pasitinka draudimais eiti su gyvūnais ar juos su savimi turėti teritorijose, patalpose ir kitose vietose. Draudimas negalioja gyvūnams, kuriuos naudoja pareigūnai, atlikdami jų kompetencijai priskirtas funkcijas, ir šunis vedlius.

Tiesa, kol kas draudimus ignoruojantys poilsiautojai nebaudžiami, tad į pajūrį neretas atsiveda ir augintinius.

„Nieko toks šuo neužpuls“, – stebisi draudimais vieno nedidelio augintinio savininkė ir sako, kad neturėtų kam palikti augintinį, jei nevažiuotų kartu atostogauti.

Palangos Ekonominės plėtros skyriaus Visuomenės informavimo specialistė Eglė Palubinskaitė pateikė paaiškinimą, kad vis dar laukiama Aplinkos ministerijos sprendimo. Tik tuomet kurorto zonos galės tapti draugiškesnės keturkojams.

Pajūryje dar praėjusiais metais planuota įrengti atskirą paplūdimį, kuriame poilsiautojai galėtų ramiai lankytis su augintiniais, tačiau kol kas Palangos kurorto paplūdimio zona, leidžianti atsivesti augintinius, nėra patvirtinta.

„Deja, bet Savivaldybė viena pati neturi tokių įgaliojimų: kada tiksliai atsiras paplūdimiai, skirti kurorto svečiams ir miesto gyventojams su augintiniais, pirmiausia priklauso nuo Aplinkos ministerijos. Šiuo metu teisės aktai neleidžia įrengti tokių paplūdimių. Norint įgyvendinti sveikatos apsaugos ministro patvirtintą tvarką, pirmiausia Aplinkos ministerija turi pakoreguoti Pajūrio juostos žemyninės dalies paplūdimių rekreacijos planą, numatant jame paplūdimius, skirtus žmonėms su augintiniais.

Kai pajūrio juostos žemyninės dalies paplūdimių rekreacijos planas bus pakeistas, Savivaldybės taryba turės atšaukti tris Tarybos sprendimus. Tikimės, kad šią vasarą tai ir įvyks, ir Palangoje poilsiautojai galės su savo augintiniais lankytis paplūdimiuose jiems nustatytose vietose. Planuojama įrengti dvi paplūdimio zonas, kuriose būtų galima atsivesti augintinį: vieną Palangoje, kitą – Šventojoje. Ten kur, kur pajūryje su augintiniais lankytis draudžiama, nurodo įspėjamieji ženklai. Beje, yra zonų, kur su gyvūnais draudžiama lankytis ne tik pačiame paplūdimyje, bet ir kopose“, – pateikė paaiškinimą E. Palubinskaitė.

Vis dėlto jau publikavus šį tekstą, Palangos savivaldybės atstovai perdavė miesto mero Šarūno Vaitkaus komentarą, kuriame teigiama, kad paplūdimius keturkojams visgi nutarta įrengti.

„Paplūdimiai, skirti lankytis su gyvūnais, Palangos teritorijoje bus įrengti – toks sprendimas priimtas pasitarus su Aplinkos ministerija. Šįryt šiuo klausimu Savivaldybėje vyko pasitarimas, kurio metu galutinai nutarta, jog su gyvūnais bus leidžiama lankytis dviejose paplūdimio atkarpose – Nemirsetoje ir Šventojoje. Čia bus įrengta reikiama infrastruktūra bei specialios nuorodos“, - teigiama komentare.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (319)