Festivalis „Tundra“

Jau birželio 30 – liepos 4 dienomi Varėnos dainų slėnyje griaudės festivalis „Tundra“. Šiais metais šis festivalis organizuojamas jau 13 kartą ir, kaip skelbia organizatoriai, paskutinį.

Šių metų festivalio šūkis – Let go (liet. paleisk, pasileisk). Kaip skelbia festivalio organizatoriai, festivalio tematika atspindi tai, ko šiuolaikiniam žmogui taip trūksta ir ko daugelis siekia klaidžiodami po įvairias filosofijas ir dvasines praktikas – yra laikas siekti, pasiekus mėgautis, bet natūraliai ateina ir laikas, kai reikia nebijoti paleisti.

Festivalis tradiciškai apjungs kone visus elektroninės muzikos žanrus ir keturiose scenose džiugins techno, psychedelic, bass, ambient, drum’n’bass, minimal electronic, electronic, full on, hi-tek, deep, dub, reggae, IDM, hard techno, house muzikos mėgėjus.

Festivalyje koncertuos tokie atlikėjai kaip X-Ray, Anna Hanna, Bong-Ra, Lucas, Martian Arts ir kt.

Bilietų kainos šiuo metu svyruoja nuo 49.92 eurų iki 54 eurų.

Festivalių gidas

Festivalis „Bliuzo naktys 2016“

Liepos 1-2 dienomis vyksiantis festivalis „Bliuzo naktys“ vyksta jau daugiau nei 20 metų. Jis vyks Telšių apskrityje, Varniuose, prie Lūksto ežero.

Festivalyje šiais metais koncertuos Kalifornijoje gyvenantis 56-erių bliuzmenas Earlas Thomas. Talentingas atlikėjas ir sėkmingas dainų autorius visuomet buvo vertinamas ne tik publikos, bet ir muzikos ikonų. Jo parašytus kūrinius rinkosi tokios superžvaigždės kaip Tomas Jonesas, Etta James, Solomonas Burke.

Viena ryškiausių šių „Bliuzo naktų“ dalyvių – efektinga juodaodė Shanna Waterstown. Ji gimė piečiausioje JAV dalyje, o užaugo dainuodama gospelo chore mažutėlėje baptistų bažnyčioje. Radijo imtuvas jos namuose grojo soul, country ir funk.

Į Varnius šiemet atvyks ir moderniojo bliuzo atstovas Kidas Collingas: klasikinį bliuzą jis praturtina roko, džiazo, funk ir pop elementais. Įkvėptas BB Kingo ar Robbeno Fordo, jis pats virtuoziškai ir labai šiltai skambina gitara, sukurdamas scenoje ne tik ausiai, bet ir akiai malonų performansą. K. Collingas yra liuksemburgietis, kilęs iš Kolumbijos.

Festivalio „Bliuzo naktys 2016“ scenoje pasirodys ir bliuzą, džiazą, fusion bei funk grojanti grupė „Coolmans Report“ iš Latvijos.

Šiuo metu dviejų dienų bilietas vienam žmogui kainuoja 39, 99 eurai, o patogumo bilietas dviems – 147,78 eurai.

Festivalis „Devilstone“

Liepos 14-17 dienomis Anykščiuose, Dainuvos slėnyje, vyksiantis festivalis kvies linksmintis roko ir sunkiojo metalo gerbėjus. Festivalis skaičiuoja aštuntuosius gyvavimo metus.

„Devilstone“ išlaikys savo muzikinę kryptį. Vienas pagrindinių festivalio „Velnio akmuo“ muzikinės programos pokyčių – tai gyvi pasirodymai sekmadienį, paskutinę festivalio dieną, ko nebuvo iki šiol. Aštuntasis festivalis visiškai atitiks apibūdinimą – keturių dienų muzikos festivalis, prasidedantis ketvirtadienį ir taip pat muzikaliai, anot organizatorių, besibaigiantis sekmadienį.

Festivalio scenose pasirodys tokios grupės kaip danų triukšmadariai „The Entrepreneurs“, taip pat, kaip apibūdina organizatoriai, makabrišką estetiką skleidžiantys britų trio „Esben and the Witch“, hipišką laisvumą demonstruojantys „Uncle Acid & the Deadbeats“, paslaptimis apgaubta metalo grupė iš Lenkijos „Batushka“, lietuviai „Colours of Bubbles“ ir daugybę kitų.

Norintiems pašėlti šiame festivalyje už bilietą šiuo metu teks pakloti 40 eurų, tačiau organizatoriai informuoja, kad artėjant festivaliui bilietai brangs.

Festivalis „Radistai Village“

Liepos 22-24 dienomis, kaip ir praėjusiais metais, radistai Jonas Nainys ir Rolandas Mackevičius kviečia šėlti į Obuolių salą, esančią netoliese Molėtų.

Festivalio „Radistai Village‘16“ dalyvius šiemet džiugins daugiau nei 30 garsiausių muzikos atlikėjų ir grupių iš viso pasaulio ir Lietuvos. Trijose festivalio scenose, anot organizatorių, bus sumontuotos įspūdingos dekoracijos, pati moderniausia įgarsinimo ir apšvietimo technika.

Radistai žada, kad lankytojų lauks begalė pramogų ir gera nuotaika. Tikimasi, kad šių metų renginys taps vienu iš geriausiu festivalio istorijoje.

Festivalį „Radistai Village'16“ kartu su Radistais rengia didžiausias Baltijos šalių koncertų organizatorius „Live Nation Lietuva“, šįmet Vilniuje surengęs šokių muzikos festivalį „Summerburst Baltic“, organizavęs sero Eltono Johno, retro muzikos žvaigždžių „Postmodern Jukebox“ ir „Palast Orchester“ koncertus, Kaune – garsiosios roko grupės „Muse“, metalo titanų „Iron Maiden“, popžvaigždžių Mariah Carey ir Janet Jackson pasaulinių gastrolių šou.

Festivalio scenoje koncertuos Michael Calfan, Format: B, Shift K3Y, Embody, SONO, G&G Sindikatą, Samantą, Humoro Klubą ir daugybę kitų atlikėjų.

Šiuo metu festivalio bilietų kainos svyruoja vos nuo 5 eurų ir net iki 219 eurų.

Festivalis „Galapagai“

Zaraso ežero saloje liepos 29-30 dienomis bursis festivalio „Galapagai“ dalyviai.

Penkiose festivalio scenose kiekvienais metais pasirodo kelios dešimtys Lietuvos ir pasaulinio garso muzikos atlikėjų. Organizatoriai žada, kad šiais metais festivalyje savo muzikos „dievukus“ taip pat išgirs įvairių muzikinių stilių gerbėjai.

Šiais metais į muzikos ir pramogų festivalį „Galapagai“ atvyksta ne tik elektroninės muzikos dievai „Gorgon City“ (UK), bet ir folko, regio ir elektroninės muzikos duetas „Milky Chance“ (DE), taip pat šių metų MOBO apdovanojimo laureatas „Shakka“ (UK).

Taip pat koncertuos lietuvių pamėgti Leon Somov&Jazzu, G&G sindikatas, Lilas ir Innomine, Vidas Bareikis ir kiti.
Suskubusieji bilietus dar spės įsigyti 39,99 eurus arba patogumo bilietą dviem už 147,78 eurus. Tikėtina, kad artėjant festivalio dienai bilietai brangs.

Festivalių gidas

Festivalis „Roko naktys“

Rugpjūčio 5-6 dienomis vėl griaudės Zaraso ežero sala. Šiomis dienomis čia siaus roko muzikos gerbėjai.

Sunkiosios muzikos gerbėjams šį kartą festivalyje gros Jeronimo Miliaus grupė „Soul Stealer“, BIX, „Thundertale“, kurie, anot organizatorių pasirodys su nauja stebinančia programa.

Roko naktis taip pat drebins Lietuvoje pamėgti „AC/DC Tribute.lt“, kauniečiai „Wolfsome“, kuriems šiemet buvo suteikta garbė jaunojo šalies roko sparną atstovauti muzikos apdovanojimuose M.A.M.A.

Taip pat koncertuos „Fire It Up“, grupė iš Vilniaus „Sagittarius“, „Skylė“ ir kiti.

Norinčius pradėti šėlti anksčiau organizatoriai birželio 29 d. kviečia į „Pre-party“ vakarėlį. Bilietas į jį kainuoja 33 eurus. Tuo tarpu festivalio dviejų dienų bilietas – 29,99 eurus.

Festivalis „Yaga“

Muzikos, menų ir alternatyvaus gyvenimo būdo festivalis „Yaga Gathering 2016“ Dzūkijos padangę nušvies liepos 28 – rugpjūčio 1 dienomis.

Kaip ir kasmet organizatoriai žada puikius muzikinius pasirodymus dviejose muzikos scenose. Pagrindinėje renginio scenoje gros Lietuvos ir užsienio reggae, dub ir elektroninės muzikos didžėjai bei gyvos grupės. Tarp labiausiai laukiamų – gerai žinomas projektas „Banco de Gaia“ iš Jungtinės karalystės, sužavėjęs pasaulį savo kūriniu „Last train to Lhasa“ ir daugeliu kitų. Visus priversti šokti žada ir muzikinis projektas „Logic bomb“, Gus Till / Slinky Wizard, Hutti Heita, Calamar Audio ir kiti atlikėjai.

Ramybės scenoje, anot organizatorių, taip pat netrūks kokybiškos muzikos. „Nag Champa“ – muzikinis projektas iš Lenkijos savo pasirodymuose grojantis didžeridu, afrikietiškais būgnais, fleitomis, o muziką papildantis vokalu, beatboksu. Egzotiškais sarangi instrumentais gros atlikėjas iš Italijos Lo.Renzo.

Šių metų festivalyje žadama kaip niekad daug meno projektų ir parodų. Miško erdvėje pasakišką atmosferą esą kurs audio bei video instaliacijos, audioteatro performansai, eksperimentinė elektronika. Dailės galerijoje bus eksponuojami Lietuvos ir kitų Europos šalių menininkų tapybos, grafikos, fotografijos darbai. Erdvę vizualiai apjungs įvairių meno sričių profesionalų instaliacijos po atviru dangumi.

Šiuo metu bilietą į festivalį galime įsigyti už 55 eurus.

„Granatos live“

Rugpjūčio 5-7 dienomis Rumšiškių liaudies muziejuju jau ketvirtą kartą vyks madingos muzikos festivaliu tituluojamas „Granatos live“.

Galingi balsai, puikiai perkami šią vasarą pasirodę debiutiniai albumai, ryškūs įvaizdžiai ir energingi pasirodymai scenoje – tokius reginius žada festivalio organizatoriai. Festivalyje konsertuosiančias ritų dainininkes Ella Eyre ir Jess Glynne sieja ne vienas panašumas. Jos ir šokių muzikos talentas „Lost Frequencies“, tokių muzikos topus užkariavusių hitų „Are You With Me“ ir „Reality“ autorius, bei kylanti šokių muzikos žvaigždė iš JK Wilkinson Lietuvoje pasirodys pirmą kartą.

Festivalio dalyviai išvys ir Švedijos atstovą „Eurovizijos“ dainų konkurse – Frans. Scenoje šiemet bus galima išvysti ir Marijoną Mikutavičių, Saulių Prūsaitį, „G&G Sindikatą“, Lilą ir Innomine, ba., „Beissoul & Einių“, Ericą Jennings, „Antikvarinius Kašpirovskio dantis“, Moniką Linkytę, „Humoro klubą“.

Hiphopo scenoje pasirodys 13 lietuviškos hiphopo kultūros vardų: Dee&Kamy, „Dogma“, Jama&W, Ironvytas, Justicious x Lukulia, „Garazhe Nerūkoma“, „Mad Money“, Medonas, Micro One, Omerta, „Tie geresni“, „8 kambarys“, Slem. Jaunoms grupėms skirtoje „NESCAFÉ“ scenoje koncertuos „Kamanių šilelis“, „Kūjeliai“, „Solo ansamblis“, „Z On A“, „Sisters On Wire“, „Wolfsome“, „Lady Gothenburg“ ir dar 9 grupės ar atlikėjai.

Šiuo metu festivalio bilietus galima įsigyti už 49 eurus.

Festivalis „Karklė“

Per ilgąjį žolinių savaitgalį linksmintis kvies festivalio „Karklė“ organizatoriai. Kasmet šis festivalis sutraukia būrį gerbėjų ne tik dėl pasirodančių populiarių muzikos atlikėjų ir grupių, bet ir dėl savo lokacijos – festivalis vyksta prie Baltijos jūros, ramiame Karklės miestelyje.

Šis festivalis yra didžiausias ir audringiausias renginys šiame mažame kurorte. Festivalis organizuojamas jau septintus metus iš eilės.

Festivalio scenoje pasirodys tokios šiuolaikinės muzikos žvaigždžių, kaip britai „Naughty Boy“, „Sigma“, „Beardyman“, australas „Dub Fx“, taip pat legendiniai amerikiečiai „Big Mountain“ ir kiti svečiai bei didžiausi lietuvių scenos grandai – Andrius Mamontovas, Leon Somov&Jazzu, Naktinės personos, SKAMP, BIX, Monika Liu, Monika Linkytė ir kt .

Organizatoriai žada daug naujovių. Pavyzdžiui, smėlio skulptūrų plenerą, kurio metu garsūs šioje srityje besispecializuojantys pasaulio skulptoriai Karklės paplūdimyje kurs įspūdingus kūrinius iš smėlio. Įvairių meninių instaliacijų, kurias kurs apie 20 menininkų iš įvairių šalių, numatoma, visoje festivalio teritorijoje. Kitas drąsus sumanymas – Karklės gatvės teatrų festivalis, išaugęs iš anksčiau buvusių kuklesnių bandymų integruoti teatrą į šią fiestą.

Suskubusiems už bilietus teks pakloti nuo 58 iki 83 eurų.

Festivalių gidas

„Loftas Fest“

Visą vasaros festivalių maratoną vainikuos rugsėjo 2-3 dienomis Vilniuje vyksiantis urbanistinis festivalis „Loftas Fest“.

Tai jau penktasis analogų Lietuvoje neturintis miesto festivalis. Šiais metais festivalyje koncertuos: prancūzų elektroninės muzikos vunderkindu tituluojamas Gesaffelstein, po šiuo vardu slepiasi prancūzų prodiuseris ir didžėjus Mike Levy, jauna britų grupė „Formation“, melancholiško ir jausmingo skambesio grupė „Daughter“ , indie roko grupė „Kero Kero Bonito“, įkvėpti japoniškos pop muzikos, video žaidimų ir jamaikietiško regio.

Šiuo metu bilietų į festivalį kaina svyruoja nuo 25 iki 65 eurų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)