Matyt, ne vienas poilsiautojas yra matęs būrėją ar magą, bet ilgąjį Žolinių savaitgalį ramiai pėsčiųjų gatve vaikštinėjančius žmones patraukia skelbimas apie čia pat ant suoliuko teikiamas psichologinės konsultacijas.

„Penktadienį atvažiavau į Palangą iš Panevėžio ir pamačiau, kad čia yra labai daug liūdnų veidų. Taigi nusprendžiau sužinoti, ką jie mano apie savo poilsį“, – DELFI sakė tokią nemokamą paslaugą nusprendęs pasiūlyti Audrius Belevičius.

Tiesa, vaikinas pripažįsta, kad teko visą dieną skaityti knygą arba stebėti praeivius, nes kol kas atvykusieji pailsėti jo pasiūlymu naudotis neskuba. Leidimo tokiai paslaugai jis neprašė, psichologo diplomo taip pat neturi.

Audrius Belevičius
„Šiandien buvau sutikęs kelis žmones: nelaimingą porą ir pora vaikinų. Porelė atsisėdo prie gretimo suoliuko ir aiškinosi santykius. Pasiūliau konsultaciją, bet jie atsisakė. Kiek girdėjau, jie bėdavojosi dėl vaikino gėrimo ir dar klausimas, ar nemuša, nes yra šiek tiek mėlynių. Taip pat buvo priėję du vaikinai, bet matėsi, kad jie buvo pavartoję narkotikų. Jie man piršo, kad psichologija yra šlamštas ir jiems gyvenime to nereikia. Bet taip jau yra, kad žmogus iš pradžių pasijuokia iš pasiūlymo, bet po dienos ateina persigalvojęs“, – pasakojo jis.

Penktadienį visą dieną J. Basanavičiaus gatvėje poilsiautojus stebėjęs Audrius sako, kad juos labai veikia oras.

„Dabar gražu ir šviečia saulė, atrodo, kad žmonių nuotaika gera. Bet ryte, kai buvo apsiniaukę ir lijo lietus, netgi netoliese gitara grojantis žmogus negavo nė lito. O dabar visi meta. Jeigu oras apniukęs, tada išlenda visos žmonių problemos, o kai šviečia saulė, jie tarsi užsideda kaukę, kad viskas gerai ir labai linksma. Kaukė veikia iki to laiko, kol grįžta namo, o tada ten vėl išlenda problemos. Tačiau oro sąlygos neturi žmogui gadinti nuotaikos“, – įžvalgomis dalijosi pašnekovas.

Lygindamas Palangoje matytus žmones ir gimtojo Panevėžio gyventojus jis pastebi, kad kurorto žmonių nuotaikos geresnės.

„Bet atostogos kažkada baigiasi ir žmonės vėl grįžta į savo gyvenimus. Taip pat pastebėjau, kaip žmonės elgiasi su pinigais, žmonės tiesiog nesąmoningai prisiperka menkniekių vien tik tam, kad pirktų“, – pridūrė Audrius.

Paklaustas, ką konkrečiai gali patarti prislėgtiems poilsiautojams, jis sakė: „Galiu patarti merginoms nesižudyti dėl nelaimingos meilės. Apskritai Palangoje nelaimingos meilės, išdavystės turėtų būti labai dažnas atvejis, nes čia yra daug poilsiaujančių“.

Kad problemų Palangoje, kaip ir kituose miestuose, yra apstu, Audrius sako supratęs ir tada, kai apsistojęs pas vieną močiutę vakarais girdėdavo ją besiriejančią su vyru.

Pašnekovas teigia šį ilgąjį savaitgalį atvykęs į Palangą, nes dalyvavo intuicijos lavinimo ir asmeninio tobulėjimo seminare.

„Šį dalyką savarankiškai studijuoju trejus metus, taip pat asmeniškai mokausi psichologijos. Nors ir neturiu išsilavinimo, aš galiu konsultuoti. Juk visi pradeda nuo nulio“, – sakė jis.

Pasak vaikino, be psichologijos, jis dar domisi menais, drožinėja iš medžio, dirba statybose.

Palangoje pasiūlė paslaugą nelaimingiems žmonėms

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (222)