Tiems, kuriems teko svečiuotis Vokietijoje, šis pavadinimas turėtų būti puikiai žinomas. Tai kone tradiciniu tapęs greito maisto patiekalas – bulvytės, dešra ir svarbiausia – šiltas kario padažas (kečiupas su kariu). Visa tai dar pabarstyta ir kario prieskoniais.

Šią naujovę Palangai pristatė jau 24 metus Palangoje verslus plėtojantis Dainius Drungilas. Jo greito maisto kavinukė yra įsikūrusi prie pat Palangos tilto.

„Curry Wurst“ Palangoje

Kaip pasakoja pats Dainius, idėja į Lietuvą atgabenti „Curry Wurst“ jau galvoje kirbėjo ne vienerius metus. Praėjusiais metais Palangoje buvo galima paragauti tik vokiškos dešros su kario padažu, o dabar – ir su belgiškomis bulvytėmis. „Mintis paimta iš Vokietijos ir Belgijos. Bulvytės – tai Belgijos topas. O Vokietija – pamišusi dėl dešrų. Jie ten tas dešras valgo su bandele, bet mums, lietuviams, skrandžiui labai įprasta mėsa su bulvėmis.

Vokietijoje buvome daug kartų. Buvome kalėdinėse mugėse, o tos mugės apskritai ten yra topas. Yra ir „Oktoberfestas“. Ten juk alus, dešros – jie pamišę dėl tokio maisto. Aišku, jis greitas. Bet jis skanus“, – pasakoja Dainius.

„Curry Wurst“ Palangoje

Anot jo, tai yra maistas, tiems, kurie mėgsta iššūkius, nes porcija tikrai yra didelė, o bulvės su dešra – sotu. „Dešros vežamos iš Vokietijos. Mes ieškome, kas galėtų tas dešras pagaminti Lietuvoje. Tačiau vokiečiai yra atidirbę savo technologiją.

Šį receptą išrado vokietė. Nežinau, kuriais metais, bet moteris turėjo savo barą. Ir kažkoks užsukęs kareivis pasiūlė uždėti kario padažo. Taip ir gimė tas padažas. Šis patiekalas išgarsėjo. Yra saldumo. Kam nepatinka karis, tam tikrai nepatiks“, – sako Dainius.

Pasiteiravus, apie eiles, verslininkas atsako, kad dabar jau žmones sunku kuo nors nustebinti. „Aišku, dabar tik sezonas įsibėgėja. Nežinau, kur čia eilės stovi, niekur dabar eilės nestovi. Ir jeigu eilės buvo prie ilgų bulvyčių, tai todėl, kad jų padarymo laikas yra ilgas“, – atvirauja verslininkas.

Dainius perspėja, kad „Curry Wurst“ nėra sveikuolių maistas. „Tai dešra ir bulvės. Toks maistas skirtas, kai atostogauji ir gali nutrūkti nuo grandinės, pasilepinti“, – sako jis. Toks patiekalas žmogui atsieitų 6 eurus, tačiau vienam porciją bus sunku įveikti.

„Curry Wurst“ Palangoje

Pasikeitusi Palanga

Pašnekovas pasakoja, kad tai nėra vienintelis jo turimas verslas Palangoje, o ir per 24 metus, kaip jis jau yra verslininkas, Palanga pasikeitė. „Jei seniau Palanga buvo tokia sovietinė ir žmogaus poreikiai buvo suprantami kaip pavalgymas, jūra ir viešbučiai, tai atsiradus europietiškai Palangai, ėmė plisti idėjos iš viso pasaulio. Seniau kurortas buvo suprantamas kaip paprastas sovietinis kurortas, kur žmogui reikėjo paprastų dalykų. Dabar atsiranda naujos erdvės, infrastruktūra, įdomesnės pramogos.

Dabar galima pasirinkti, ko nori. Nebūtina važiuoti į kažkokį Europos kurortą, kad atrastum tai, ko čia nėra. Aišku, ten didesnis karštis. Bet pramogų spektras Palangoje – platus“, – sako Dainius.

„Curry Wurst“ Palangoje

Jis įsitikinęs, kad Palanga nėra tinginių kurortas. „Mano noras, kad tai būtų aktyvaus laisvalaikio kurortas. Turi būti balansas. Jei ištisai vien vanduo, karštis, maistas ir gėrimai, tai žmogus tik geria, valgo ir miega. Atsiranda primityvus žmogaus pradas. Tik pavalgyt ir pamiegoti. Aš esu už aktyvų laisvalaikio leidimą“, – sako pašnekovas.

Anot jo, pastaraisiais metais labai pasikeitė ir Palangos lankytojų segmentas. „Aš pradėjau Palangoje darbuotis 18 metų. Tada būdavo labai daug rusų, Maskvos rusų. Jie buvo mokūs, geri klientai. Tačiau rusai jau seniai nebevažiuoja. Keitėsi klientų požiūris, poreikis.

Jei seniau matei besišlaistantį su kokiu buteliu alaus, tai dabar laimė jam, jei jis praeis tą gatvę, liaudiškai pasakius, – „nesusemtas“. Tai tapo šeimų kurortu. Jei anksčiau tai būdavo paauglių miestas. Paaugliai ir buduliai Palangoje nebesmagiai jaučiasi. Viskas per daug modernu, išvystyta, socialu. Žmonės reaguoja vieni į kitus, yra didelis socialinės atsakomybės jausmas“, – apie pasikeitusią Palangą savo verslininkas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (316)