Nors oficialiai nakvoti po atviru dangumi Lietuvos pajūryje yra draudžiama, tačiau šią savaitę, kai nakvynės kainos Palangoje yra gerokai sumažėjusios, nusprendusių pernakvoti palapinėse netrūko.

„Taip geriau – nakvynė nieko nekainuoja, o ir oras gaivus“, – prisipažino jauna pora kauniečių, į Palangą atvykusių keletui dienų iš Nidos. Ten jie taip pat nakvynei neišleido nė euro, tačiau patraukti į didžiausią Lietuvos kurortą jie nusprendė tik todėl, kad čia dar nėra nė karto lankęsi.

Poilsiautojai žino, kad už nakvynę kopose policijos pareigūnai gali nubausti, tačiau vis tiek rizikuoja – kol kas jie dėl to neturėjo jokių nepatogumų. „Mes juk nieko blogo nedarome“, – aiškino jie.

Kopose besiilsinčius poilsiautojus policijos pareigūnai pradeda medžioti paryčiais, apie 5-6 val., kai šie dar nebūna spėję atsibusti. Tačiau bent jau šį sezoną didelio vargo su įstatymų pažeidėjais jiems kol kas neteko patirti, o ir tokių pažeidėjų – vienas kitas: vien pas vadinamąsias Palangos „močiutes“ nakvynę galima surasti vos už 8 eurus per parą.

Nors šią savaitę Palanga nedžiugina šiluma, o trečiadienio rytą be sustojimo lijo, tačiau poilsiautojai prastu oru nėra linkę skųstis. Ir ne tik dieną – net vakarais pajūryje termometro stulpeliai nenukrenta žemiau +14 laipsnių.

„Ateinu čia kiekvieną vakarą stebėti nuostabių vaizdų“, – prisipažino prie moterų paplūdimio užkalbinta 32 metų mergina. Iš Šiaulių į Palangą ji atvyko viena – jos gyvenimo kelyje dar nepavyko sutikti žmogaus, kuriam ji galėtų dovanoti savo širdį.

„Suspėsiu, man dar širdyje ne sutema, – anksčiau populiarios dainos žodžiais juokaudama atsakė laimės į pajūrį ieškoti atvykusi mergina. – Palanga – atradimų kurortas, gal į namus grįšiu ir ne viena.“

Tokių kaip šiaulietė pajūryje nėra daug – vėlų vakarą pasigrožėti nuostabiais gamtos peizažais traukia įsimylėjėliai, tačiau DELFI fotografui pozuoti jie atsisakė. „Norime savo meilę pasilikti sau“, – juokaudama kalbėjo viena porelė.

Vilniuje studijuojanti Aistė iš Plungės prisipažino, kad su dabartiniu savo draugu susipažino būtent čia, pajūryje. „Kartu esame jau trejus metus, kasmet čia atvažiuojame – vakarais paplūdimiuose ramu, priešingai nei J. Basanavičiaus gatvėje, pailsime, atsipalaiduojame“, – neslėpė ji.

Palangos jie nekeistų į jokį kitą užsienio kurortą: „Esame buvę Turkijoje, bet ten per karšta, o ir gyvenimas ten mums nepatiko – per daug triukšmo.“

Palangos paplūdimiuose, kaip ir kasmet, šeimininkauja barų savininkai, tačiau dideliu klientų antplūdžiu jie kol kas nesidžiaugia. „Žmonių nedaug, o ir tie, kurie ateina, labai taupo – užsisako puodelį arbatos ar bokalą alaus“, – prisipažino vieno baro padavėjas.

Naktimis barai paplūdimyje nedirba – durys užveriamos vos sutemus. „Tada čia viešpatauja ramybė – atsiveria Baltijos jūros paslaptys“, – sakė jis.

Vėlyvi vakarai – puiki galimybė pamatyti gamtos stebuklus, o sinoptikai žada, kad bent šis savaitgalis tam labai tiks – pajūryje bus didelis debesuotumas, palis, naktį vyraus 13, ryte ir dieną 17–18 laipsnių ar net daugiau temperatūra.

DELFI galerijoje – naktinė Baltijos jūra fotografo Mindaugo Ažušilio akimis:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (87)