„Didesnį pirkėjų susidomėjimą grybais pastebime iš karto, kai miško samanose pasirodo pirmosios voveraitės ir pradeda dygti baravykai. Lietuviai mėgsta miško grybus, tačiau ne visiems pavyksta iš miško grįžti su pilnomis pintinėmis, o kiti tiesiog neturi laiko ir galimybių vykti į mišką, tad renkasi patogų ir patikrintą sprendimą – visada šalia esančią „Maximos“ parduotuvę, kur galima rasti įvairių miško gėrybių“, – pranešime cituojama V. Drulienė.

Anot jos, ekologiškų ir miško grybų pardavimų vidurkis liepą pasiekia piką, taip pat ima augti konservuotų, šaldytų ir net džiovintų grybų paklausa. Voveraites pirkėjai renkasi todėl, kad šie grybai beveik nekirmija, gražiai atrodo ir tinka įvairiausiems patiekalams, tačiau ne mažiau dėmesio sulaukia ir šaldyti baravykai. Per septynis šių metų mėnesius šaldytų baravykų parduota net trečdaliu daugiau negu per tą patį laikotarpį pernai.

Kaip praneša prekybos tinklas, šiemet pastebimai išaugo ne tik miško, bet ir ekologiškų grybų, daugiausia pievagrybių ir šitakių (valgomųjų dantenių) paklausa. Lyginant septynis šių metų mėnesius su praėjusiųjų metų tuo pačiu laiku, rudųjų pievagrybių parduota beveik pusantro karto daugiau, o šitakių pardavimai pakilo kone septintadaliu.

Įvairių konservuotų grybų paklausos šuolis per septynis šių metų mėnesius buvo dar įspūdingesnis – lyginant su tuo pačiu periodu pernai, konservuotų grybų „Maximos“ prekybos tinkle parduota net 60 proc. daugiau.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)