UAB „Grinda“ skelbia, jog Grigiškių paplūdimys Vokės upės vingyje jau ir anksčiau buvo mėgiamas vietos bendruomenės, o šiemet čia išplėsta maudykla ir smėlio zona, įrengta persirengimo kabina bei gelbėtojų postas. Taip pat suformuota nauja iškylų erdvė su stacionariomis lauko kepsninėmis ir iškylų stalais.

Vingio parko paplūdimys yra vienintelis sostinės paplūdimys, skirtas lankytojams su augintiniais. Buvusioje neformalioje maudykloje praplatinta smėlio juosta, pastatyta persirengimo kabina, bus įrengta iškylų zona su stacionariomis lauko kepsninėmis ir iškylų stalais. Kaip ir kituose viešuosiuose paplūdimiuose, poilsiautojų ir jų keturkojų augintinių saugumu čia rūpinsis gelbėtojas.

Mėlynoji vėliava – visame pasaulyje žinomas ir pripažįstamas paplūdimių kokybės ir aplinkosaugos ženklas – šią vasarą vėl plevėsuos sostinės Balsiuose ir. Tai, anot „Grinda“, vieninteliai Lietuvoje tokiu aukštu apdovanojimu įvertinti gėlavandeniai paplūdimiai. Tuo tarpu ypatingų poreikių turintiems žmonėms pritaikyti Balsio, Balžio ir Gilužio ežerų paplūdimiai.

UAB „Grinda“ patikina, jog prieš maudymosi sezoną visose maudyklose atlikti vandens kokybės tyrimų rezultatai atitinka Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centro kuruojamus higieninius reikalavimus, todėl juose saugu maudytis. Viso maudymosi sezono metu (iki pat rugsėjo 15 d.) sostinės viešuosiuose paplūdimiuose kasdien nuo 8:00 val. iki 20:00 val. rūpinsis 40 gelbėtojų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją