Ketvirtadienio vakare, pradedant vakariniais rajonais, formuosis perkūnija ir naktį ji numatoma beveik visoje Lietuvoje, pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas.

Škvalo padariniai Marijampolėje

Pirmieji padariniai užfiksuoti žemaitijoje, jais pasidalino „Reidas“ savo feisbuko paskyroje.

Situacijų koordinavimo skyrius (SKS) kol kas turi žinių tik apie škvalą Klaipėdos apskrityje. Apie kitas vietoves dar žinių negavo. O Klaipėdos apskrityje išvartyta daug medžių, jie skaičiuojami.

Papildyta 08:29 val. Dėl Vakarų Lietuvoje ketvirtadienį siautusio škvalo dar maždaug 300 vartotojų yra likę be elektros.

Elektros ir dujų tiekimo bendrovės Energijos skirstymo operatorius (ESO) atstovas spaudai Valentas Neviera BNS teigė, kad didžioji dalis ketvirtadienį fiksuotų gedimų buvo sutaisyti per naktį.

„Tarp jų yra didelė dalis ryte atsijungusių arba ryte fiksuotų gedimų. Per naktį iš esmės visus pavyko sutvarkyti registruotus iš vakaro“, – tvirtino V. Neviera.

Ketvirtadienį vakare visoje Lietuvoje be elektros buvo likę maždaug 3,8 tūkst. ESO klientų.

Daugiausiai – 24 kartus – ugniagesiai kviesti Telšių apskrityje, 18 kartų – Šiaulių apskrityje, Klaipėdos apskrityje – devynis kartus.

Po vidurnakčio pranešta, kad Šiauliuose, Pumpučių kaime, ant namo nuvirto medis, kuris nutraukė elektros laidus. Naktį ugniagesiai atidėjo gelbėjimo darbus dėl tamsos, todėl medis šalinamas penktadienio rytą.

Apie 0.45 val. pranešta, kad Šiauliuose, Trakų gatvėje, ant automobilio užvirto šaka. Atvykę ugniagesiai pastebėjo, jog vėjo prilaužytos šakos užkrito ant kelių automobilių. Jos supjaustytos ir patrauktos.

1.18 val. Lieplaukalės kaime Plungės rajone ant namo stogo užvirto medis: ąžuolas virsdamas sugriovė pusę namo stogo, garažą, apgadino automobilį. Šakos nupjautos, stogas uždengtas plėvele.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, šiaurės vakarinėje Lietuvos pusėje penktadienį palis, vyraus trumpi lietūs, kai kur smarkūs su perkūnija. Pūs vakarų, pietvakarių, 8–13 m/s vėjas, daug kur gūsiai sieks 15–20 m/s.

Papildyta 23:29 val. Škvalas ketvirtadienio vakarą ne tik vartė medžius, plėšė gyvenamųjų namų stogus, bet ir paliko tūkstančius žmonių be elektros, pranešė pareigūnai.

„Šiuo metu visoje Lietuvoje yra apie 3,8 tūkst. klientų be elektros. Klaipėdos regione jų yra 2,3 tūkstančiai“, – BNS sakė Energijos skirstymo operatoriaus atstovas spaudai Valentas Neviera.

Pasak jo, daug žmonių elektros neteko Plungės rajone, kur škvalas siautė itin stipriai. Dar apie tūkstantis vartotojų neturi elektros Alytaus regione.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento budėtojas BNS pranešė, kad ugniagesiai 36 kartus vyko šalinti medžių, nuvirtusių ant važiuojamosios kelio dalies.

Tuo metu Plungės rajone ir Tauragės rajone du medžiai užkrito ant gyvenamųjų namų ir nuplėšė jų stogus.

Papildyta 22.40 val. Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Situacijų koordinavimo skyriaus pareigūnai vis dar priiminėja ir naujus pranešimus apie škvalo padarinius. Vienas naujausių rimtų pranešimų gautas iš Plungės r. Babrungo seniūnijos apie 22.10 val. Didvyčių kaime ant gyvenamojo namo užvirtęs ąžuolas stipriai apgadino pastatą, žmonės nenukentėjo.

Siųskite savo vaizdus el. p. pilieciai@delfi.lt su prierašu „Škvalas“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (375)