Kotedžas lietuviškame Holivude: gavo pasiūlymą, kurio neįmanoma atsisakyti

J. Nainys prisimena, kad dar 2010 metais čia, Kunigiškėse, kur kyla jų kotedžas, buvo plyni laukai, o aplink stovėjo tik vienas kitas namelis. To plyno lauko kaimynystėje nuo seno jam teko kurį laiką pagyventi su „Zip FM“ komanda, o šiandien čia sparčiai kyla nauja gyvenvietė, prilyginama lietuviškam Holivudui.

Taigi, gavęs pasiūlymą su kitomis Lietuvos garsenybėmis įsigyti kotedžus prie jūros Palangoje, žinomas muzikos prodiuseris ir radijo laidų vedėjas ilgai nedvejojo: kas gali būti geriau?

„Manau, turėti būstą prie jūros, apsuptam savo geriausių draugų, ir čia leisti vasaras, yra privalumas. Nežinau, kur čia galėtų būti koks minusas – tai bus atostogų, poilsio ir buvimo su draugais vieta. Tiesiog gavome su draugais tokį pasiūlymą, pasitarėme, ir sakome – kodėl gi ne. Dabar kartu tariamės, kaip čia viską įsirenginėsim – ar čia bus plytelės, ar medinės grindys, o gal išvis griaunam sienas ir darom bendrą didelį kotedžą“, – juokiasi J. Nainys.
Kotedžo Kunigiškėse vizualizacija

Kunigiškių gyvenvietėje, kuri kartais jau dabar vadinama „žvaigždžių alėja“, J. Nainys įžvelgia daug infrastruktūrinių patogumų, naująjį kvartalą išskiriančių iš kitų projektų. Jį žavi terasos, „Takas į jūrą“ projekto bendroje kvartalo erdvėje įrenginėjamas 15 metrų baseinas ir restoranas.

Lyginant su erdviais ir moderniais namais Vilniuje, 45 m2 kotedžas J. Nainio akimis nėra didelis, tačiau vietos vasaros poilsiui – sočiai. Interjero klausimai žinomam vyrui nerimo nekelia, nes tarp pažįstamų – daug pagelbėti pasiruošusių dizainerių ir fotografų.

„Norime, kad būtų labai patogu. Galų gale, tai nėra namai, kuriuose tu gyveni – mums tiesiog svarbu turėti vietą prie jūros, kurioje galėtume pailsėti ir patogiai išsimiegoti“, – sako jis.

Žymių žmonių namuose – poilsis be triukšmo: vakarėliams skirta atskira erdvė

Nors Kunigiškės pritraukia vis daugiau žmonių, J. Nainys to nelaiko trūkumu – priešingai, gyvenimas pramogų pasaulio draugų apsuptyje garsiam vyrui skamba viliojančiai.

Jis džiaugiasi, kad vasaros atostogomis galės mėgautis su savo draugų kompanija tiesiog toje pačioje kaimynystėje – čia įsikūrusios ir tokios garsenybės kaip Natalija Bunkė, Naglis Bierancas su Luku Griciumi, Saugirdas Vaitulionis.
Jonas ir Simona Nainiai prie naujai kylančio kotedžo Kunigiškėse

Paklaustas, kaip atrodys pramogų industrijos kompanijos poilsis per vasaros atostogas prie jūros, jis pažymi, kad čia ketina leisti laiką sau įprastu ritmu, kur laikas vakarėliams, poilsiui ir aktyviam gyvenimui bus aiškiai atskirti. Vyras tikina, kad konfliktų dėl triukšmo neturėtų kilti, ir po darbų pavargusiems kaimynams ramybės niekas netrukdys.

„Pramogų industrijos žmonės pažįsta abi gyvenimo puses. Turėdamas patirties, išmoksti pailsėti taip, kaip tau reikia pailsėti. Moki atsijungti ir tiesiog pasakyti, kada tau reikia pamiegoti, kada reikia poilsio. Nesame maži vaikai, ir nebus ten taip, kad kolonėlės iškištos per langą, ir ant viso rajono Jovani groja. Mūsų vizijoje tai yra draugų poilsio vieta, o vakarėlius aš mėgstu rengti klubuose, kur tam yra skirta erdvė ir visos galimybės“, – sako J. Nainys.

Geriausiai pailsi dirbdamas: gulėti prie baseino ir nieko nedaryti – netraukia

Kalbant apie bendruomeninių klausimų sprendimą, muzikos prodiuseris teigia, jog stebi darbų eigą, nepraleidžia progos pasisakyti ir prie bendro gerbūvio prisideda kaip tik galėdamas. Tačiau prisipažįsta, kad laiko aktyvesniam įsitraukimui – labai trūksta.
Kotedžo Kunigiškėse vizualizacija

„Ta vasara tokia intensyvi, kad tu praktiškai nespėji nudirbti savo darbų ar net pasimatyti su savo žmona. Per vieną savaitgalį tenka pravesti 5 renginius, praėjusį pravedžiau 6 – nespėji atsipūsti. Tai koks dar klausimas, kaip ten spręsti nuotekų ar interneto klausimus. Dažniausiai kažkokios problemos ar klausimai sprendžiami telefonu ir paskiriami už juos atsakingi žmonės. Bet visada laikome ranką ant pulso, kad matytume, kas vyksta“, – įsirengimo darbus komentuoja J. Nainys.
Ar intensyvus vasaros darbų grafikas gali būti suderinamas su atostogomis prie jūros? J. Nainys tuo net neabejoja, ir sako: darbų gausa poilsiui netrukdo, kai darbas yra mylimas, ir mėgstama veikla neišsekina, o kaip tik pakrauna naujų jėgų. Tad tokios atostogos, kuriose reikėtų tiesiog gulėti prie baseino ir nieko nedaryti, J. Nainio netraukia.
Kotedžo Kunigiškėse vizualizacija

„Man patinka mano darbas. Net jei tenka vesti 5 renginius per savaitgalį, negaliu sakyti, kad tai darbas – tai yra laikas mano mėgstamai veiklai. Kai užsiimi mėgstama veikla, nuovargis po jos būna malonus. Įsivaizduokit – išvažiuoji atostogų ir nusprendi pasivaikščioti. Fiziškai tu kaip ir pavargsti, bet tau patinka eiti, nes matai aplinką, susipažįsti su žmonėmis. Tai ir yra atostogos. Pas mane darbe yra panašiai – nuvažiuoju į renginį klube, kuriame dvi valandas pagroju, susipažįstu su žmonėmis, padarau jiems gerą laiką, ir pats turiu gerą laiką. Visas tas procesas yra tiek malonus, kad net nėra to nuovargio, nuo kurio dejuočiau – Dieve, koks mano gyvenimas sunkus, kaip aš nieko nenoriu“, – sako J. Nainys.

Pokyčiai Palangoje kelia nuostabą: šiandien tai – vakarietiškas kurortas

Palanga muzikos prodiuseriui buvo artima nuo pat vaikystės – čia pas tetą jis leisdavo vasaros atostogas. Anot jo, nuo to laiko Palanga pasikeitė neatpažįstamai, ir šiandien tai yra vakarietiškas kurortas, kuris turi daug ką pasiūlyti šiuolaikiniam žmogui.
Kunigiškės

„Palangoje viską nuo A iki Z gali gauti įvairių pomėgių žmonės – čia laukia pasyvus ir aktyvus poilsis, kultūrinės ir naktinės pramogos, juolab kokių restoranų dabar čia yra. Kaskart, kai grįžti į Palangą, ji kažkuo atsinaujina ir vis auga. Miestas plečiasi ir modernėja – tai įrodo ir Kunigiškių gyvenvietės platybės. Visa tai ir yra atsakymas, kodėl žmonės nori čia būsto“, – teigia J. Nainys.

Kol kas ne visi keliai Kunigiškėse išasfaltuoti, tačiau būsimų naujakurių jau dabar laukia „Takas į jūrą“ projekto gyvenvietė, o iki jūros čia – vos 800 metrų. J. Nainio manymu, kitą vasarą kotedžas jau bus įrengtas įsikėlimui ir paruoštas vasaros atostogoms. Poilsio namai pravers ne tik atostogoms, bet ir padės sutaupyti: muzikos prodiuseris prisipažįsta, kad renginiai Palangoje iki šiol jam kainuodavę daug pinigų viešbučiams ir daug laiko važiavimams.

„Leisti vasaras Palangoje yra prioritetas, nes jau nuo 2012 metų groju Palangoje. Didžiausia problema yra Palangos viešbučiai, kaštai jiems visada patys didžiausi. Kad ir kaip bebūtų smagu, bet kai važinėji kiekvieną savaitgalį iš Vilniaus į Palangą, laiko, pinigų ir kuro sąnaudos – viskas susideda. Jau seniai turėjau tokią mintį, kur būtų galima įsikelti Palangoje, kad viskas taip brangiai nekainuotų. Manau, kad nuo kitos vasaros mano svajonė išsipildys“, – tikisi jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)