Susibūrė stebėti lietuviškų orų

„Orų entuziastai“ – tai socialinėje platformoje „Facebook“ esanti grupė, kurioje yra daugiau nei 18 tūkst. narių. Grupės aprašymas skamba taip: „Grupė skirta visiems neabejingiems mus supančiai aplinkai ir orų reiškiniams. Kelkite nuotraukas ir diskutuokite šia tema, nes tik ginčuose gimsta tiesa. Orai Lietuvoje niekada nenustoja stebinti.“

Ir iš tiesų – grupės nariai dalijasi pačiomis įvairiausiomis nuotraukomis iš skirtingų Lietuvos kampelių.

Publikuodami nuotraukas grupės nariai pažymi vietovę, kurioje fotografavo, įamžinimo laiką, dažnas prirašo ir trumpą komentarą.

Populiariausi vaizdai – dangaus

Žiūrint į grupės narių įkeltas nuotraukas, akis neabejotinai daugiausia fiksuoja dangaus vaizdus. Orų entuziastai noriai įamžina įspūdingai išsidėliojusius debesis, džiaugiasi dvigubomis vaivorykštėmis, dalijasi žaibų fotografijomis.

Tiesa, dažnu atveju grupės nariai teiraujasi, kur Lietuvoje šiuo metu lyja, ar praneša, kad artinasi lietus.

Fotografuojantieji taip pat įamžina saulės halą, saulėlydį, naktinę gamtą.

Norima išskirtinai lietuviškų vaizdų

Grupė „Orų entuziastai“ turi savo vidines taisykles. Viena jų – kad publikuojamos nuotraukos būtų darytos Lietuvoje.

„Vaizdai iš užsienio šalių – nepageidaujami. Išimtis taikoma tik vaizdams, užfiksuotiems netoli Lietuvos ir unikaliems kadrams iš užsienio“, – rašoma „Orų entuziastuose“.

Grupės narių taip pat prašoma nepublikuoti prastos kokybės nuotraukų, nesidalinti nuotraukomis pakartotinai ir neviešinti klaidinančio turinio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)