Nors po pietų daugelis miesto gatvių jau pravažiuojamos, dėl Vilniaus vakarinio aplinkkelio savivaldybės atstovai turi liūdnų žinių.

„Aplinkkelyje nuo tokio didelio vandens kiekio nučiuožė šlaitai. Kadangi jie buvo tvirtinti su audeklu, jis tiesiog užkimšo lietaus nuotekų surinkimo trapus. Dėl to pakilo vandens lygis pačiame aplinkkelyje. Dabar ten dirba apie 10 komandų – savivaldybės „Grindos“ 6 ar 7 komandos ir lygiai taip pat yra kelininkai“, – sakė Vilniaus miesto ūkio ir transporto departamento direktorius Virginijus Pauža.

Anot jo, audeklas šiuo atveju buvo būtinas, nes šlaitų gruntas yra visiškai šviežias, nespėjo suaugti net augmenija.

„Sprendimas nebus keičiamas. Tiesiog baigsis lietūs, tie šlaitai turi suaugti. Jie bus apželdinti“, – informavo V. Pauža.

Jis pripažino, kad sunku prognozuoti, kokios pasekmės po šios audros miesto lauks.

Situaciją vadina neeiline

Pasidomėjus situacija P. Vileišio gatvėje, kur dalis kelio paprasčiausiai nuskilo, UAB „Grinda“ direktorius Kęstutis Vaicekiūtis sakė, kad mieste iš viso susidarė apie 60 avarinių situacijų.

„P. Vileišio gatvė – viena iš tų. Iš tikrųjų, pavojus ten kyla ir pėstiesiems, ir automobiliams. Šiuo metu avarija lokalizuojama. Už valandos (maždaug 13 val. – DELFI) darbai bus pabaigti. Kita panaši situacija, mažiau dar žinome, yra įgriuva Pelesos gatvėje. Tačiau „neatsidarę“ asfalto dar negalime pasakyti, kokios apimties darbai“, – kalbėjo jis.

Pasak V. Vaicekiūčio, šiuo metu visos Vilniaus gatvės pravažiuojamos, tačiau sunku prognozuoti, kas bus, jei dar stipriau palis.

„Pasidomėjome, kritulių skaičius – 48 milimetrai, nuo ryto iškrito. Tai yra, iki ekstremalios arba kritinės situacijos trūksta tik vieno centimetro. Panašus lietus sostinėje iškrito 1993 m. Iš tikrųjų, situacija neeilinė“, – pripažino „Grindos“ vadovas.

Kėlė nuotekų šulinius, sutriko šviesoforai

Tiesa, ekstremalios situacijos Vilniuje skelbti neplanuojama. Anot konferencijos dalyvių, apie tai esą net nebuvo kalbėta.

„Šiandien nuo ryto buvo pakelta daugiau kaip 100 lietaus nuotekų šulinių. Buvo atviri šuliniai, tačiau viskas sėkmingai, tikrai autoįvykių jokių dėl to nebuvo. Buvo sutrikęs iš ryto šviesoforų reguliavimas, dėl žaibo iškrovos atsijungė 15 sankryžų“, – sakė V. Pauža.

Savivaldybės atstovo teigimu, visi šie trūkumai buvo pašalinti iki 10 val. ryto, tačiau eismas ir vėliau išliko sutrikęs dėl vandens kiekio gatvėse.

Negali prognozuoti, kas laukia

Anot V. Vaicekiūčio, šiuo metu „Grinda“ dirba visu pajėgumu – gatvėse yra apie 100 darbuotojų, iki 30-40 automobilių.

„Su darbais, kurie dabar yra, tikrai susitvarkome, bet nežinome, kas bus po valandos, po šio lietaus“, – sakė jis.

Anot V. Paužos, tiesa, kad ryte vėlavo ir dalis viešojo transporto, tačiau šiuo metu jų eismas esą maksimaliai atnaujintas.

„Niekas negali prognozuoti, kas bus po pietų šiandien, kas bus rytoj“, – sakė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (143)