Siūlome jau dabar susiplanuoti turiningą vasaros laisvalaikį ir nepraleisti progos apsilankyti įdomiausiose vietose ir užsiėmimuose.
 
Lietuvos dainų šventė „Čia – mano namai“ (liepos 2-6 d., Vilnius)

Liepos pirmąją savaitę Vilniaus gatves užplūs dainorėliai ir šokėjai iš visos Lietuvos. Čia šurmuliuos net 12 tradicinei Dainų šventei skirtų renginių. Tūkstantinė minia atliks gerai pažįstamus kūrinius, o dainos ir liaudies muzikos ritmai skambės Kalnų parke, Vingio parke, Bernardinų sode ir senamiesčio gatvėse. (Įėjimas - 10-150 Lt).

Gyvosios archeologijos dienos (liepos 5-6 d., Kernavė)

Tradiciškai Mindaugo karūnavimo diena Kernavėje minima aidint tradicinių instrumentų muzikai, skriejant lankininkų strėlėms ir žvangant riterių ginklams. Šventės metu ant Kernavės piliakalnių pristatomi senieji amatai, vyksta archajiški žaidimai ir varžybos. (Įėjimas - 10 Lt)

Festivalis „Bliuzo naktys“ (liepos 4-5 d., Varniai)

Tai seniausias muzikos festivalis Lietuvoje, vykstantis po atviru dangumi vasaros metu. „Bliuzo Naktys“ vyksta Telšių rajone, Varniuose, greta nuostabaus Lūksto ežero, kasmet pirmąjį liepos savaitgalį. Festivalį aplanko ne tik dalyviai iš Lietuvos, tačiau ir užsienio valstybių, atlikėjai keliauja iš JAV, Didžiosios Britanijos, Baltijos valstybių. Tad jei nesate abejingi gitaros, lūpinės armonikėlės, būgnų, saksofono bei kitų instrumentų ir  išskirtinio bliuzo vokalo garsams, šis renginys kaip tik jums! (Įėjimas - 80 Lt)

Tradicinis bėgimas „Aplink Žaliuosius ežerus“ (liepos 5 d.)

Liepos 5 dieną ir vėl visus patriotiškai nusiteikusius bėgimo entuziastus prie Žaliųjų ežerų 25-ąją kartą sukvies tradicinis bėgimas „Aplink Žaliuosius ežerus”, skirtas paminėti Valstybės dieną ir Žalgirio mūšio 604-ąsias metines. Pirmasis Lietuvoje pradėtas organizuoti bėgimas turi jau nuosaikių gerbėjų bei bėgimo legendų. Prie bėgikų gretų prisijungia ir patyręs maratonininkas, profesionalus treneris Povilas Rakštikas. Kasmet bėgime „Aplink Žaliuosius ežerus“ dalyvaujantis Petras Pranckūnas jau 25-ąjį kartą ruošiasi įveikti tradicinę 11,5 km ilgio distanciją. (Pirmieji 100 užsiregistravusių dalyvių, dalyvio mokesčio nemoka. Kitiems taikomas 10 litų dalyvio mokestis)

Trakų triatlonas (liepos 6 d.)

1978 m. Havajuose gimęs triatlonas, šiandien puikiai žinomas visame pasaulyje, šią vasarą startuos Trakuose. 1,5 km plaukimas, 40 km važiavimas dviračiu ir 10 km bėgimas – kiekvienas estafetės dalyvis turi įveikti pasirinktą atskirą rungtį. Antras ir trečias estafetės dalyvis startuoti gali tik kai prieš tai buvusią rungtį įveikia jo komandos draugas. (Komandos dalyvavimo mokestis 260 Lt)

Kristupo vasaros festivalis (liepos-rugpjūčio mėn.)

Tai didžiausias ir vienas įspūdingiausių vasaros muzikos festivalių Lietuvoje, trunkantis net du vasaros mėnesius. Jų metu klausytojams pristatoma per 50 originalių renginių, vykstančių skirtingose Vilniaus erdvėse ir Lietuvos regionuose. Renginys išsiskiria žanrų gausa, nes jame galėsite išgirsti nuo klasikinės iki džiazo ar indie-folk muzikos, taip neapsiriboja ir valstybių sienomis – čia apsilankys ne vienas užsienio atlikėjas. Taigi jei nesate abejingi kokybiškai muzikai, verta apsilankyti bent viename šio festivalio koncerte! (Bilietų kaina nuo 24 iki 94 Lt)

Pasaulio lietuvių jaunimo susitikimas (liepos 10-13 d.)

Antrą kartą rengiamas Pasaulio lietuvių jaunimo susitikimas šiemet vyks Visuomenės harmonizavimo parke, Prienų rajone. Tai verslo, mokslo, politikos ir kultūros festivalis, sutraukiantis lietuvių jaunimą iš viso pasaulio. (Bilieto kaina nuo 74 iki 159 Lt)

Festivalis „Tundra“ (liepos 10-13 dienomis)

Antrąjį liepos savaitgalį techno, laužytų ritmų, psichodelinio trance bei chillout muzikos mylėtojai kviečiami į Zarasų rajono gamtos prieglobstyje įsikursiančią stovyklą. Šiais metais psytrance stiliui dedikuotoje scenoje senbuviai „Tranceformers“ šeimininkaus tik pirmąsias dvi naktis, o paskutiniąją festivalio naktį ją megagreitų ritmų pragaru pavers komandų „Swamptales“ ir „Forest Freaqs“ aljansas. Teigiamoje energijoje visus išmaudyti žada čilietis garso inžinierius, įrašų studijos „Antu Records Chile“ vadovas su savo projektu „Ital“, psichodelikos kraštutinumų meistro italo Alberto Zatta 2009 m. pradėtas projektas „Gotalien“ sudomins publiką unikaliu mozaikiškai kiberdeliniu stiliumi, o už „Looney“ pseudonimo besislepiantis graikas Kyriakos K. scenoje pasivers sodrių hipnotizuojančių ir nenuspėjamai supintų psichodelinių garsų šaltiniu. Žadama, kad gausus kuratorių būrys užtikrins, kad fullon, progressive, dark psychedelic, hitech stilių gerbėjai festivalį paliktų su pelnyta šypsena. (Su DELFI keliauk nemokamai)

Tarptautinis festivalis „Positivus“ (liepos 18-20 dienomis)

http://www.delfi.lt/vasara/festivalizuokis/konkursai/laimek-bilietus-sau-ir-3-draugams-i-festivali-positivus-vezame-mes.d?id=64908485
„Positivus“ festivalis yra didžiausias ir svarbiausias muzikos ir meno festivalis Baltijos šalyse. Jame galite išgirsti aktualią aukštos kokybės muzikos programą, rasti draugišką atmosferą ir praleisti nepamirštamą savaitgalį. Pirmą kartą surengtas 2007 metais festivalis „Positivus“ jau aštuntą kartą vyks Latvijos pajūrio miestelyje Salacgrīva, su saulėtais paplūdimais ir žaliuojančiais miškais, sutinkančiais pasaulinio lygio atlikėjus. Šiemet pagrindinės festivalio žvaigždės yra sparčiai populiarėjanti electropop atlikėja Ellie Goulding, kuri į sceną lips kartu su tokiomis grupėmis kaip „Kraftwerk“, „Bastille“ bei „The Kooks“. (Su DELFI keliauk nemokamai)

Žagarės vyšnių festivalis (liepos 17-20 d., Žagarė)

Žagarė nuo seno garsėja savo vyšniomis. 19 a. Žagarėje (Joniškio rajone) buvo priimtas įstatymas, kurio laikantis reikėjo savo sode pasodinti porą vaismedžių tarp kurių būtų vyšnia. Tad šiuo festivaliu siekiama paminėti ir propaguoti Žagarės vyšnias, skatinti neprarasti istorinės ir kultūrinės atminties. O paminėjimas nusimato smagus, Žagarėje koncertuos Jazzu, G&G Sindikatas, BrainStorm, Česlovas Gabalis kiti atlikėjai. Taigi trečiąjį liepos savaitgalį į Žagarę ne tik vyšnių ragauti, bet ir gerai pasilinksminti! (Nemokamai)

Festivalis „Velnio akmuo“ (liepos 17-20 dienomis Anykščių Dainuvos slėnyje)

Šiemet festivalyje galingiausiai skambės švedų melodingo metalo žvaigždės „Arch Enemy". Tai viena iš nedaugelio ir, ko gero, žymiausia pasaulyje metalo grupė, kurioje lyderio vaidmuo ir griausmingo vokalo partija priklauso merginai. Festivalyje žavės ne tik nepamirštami grupių pasirodymai, bet ir laisva kūryba trijose scenose. Tai trys dienos ir keturios naktys pozityvios energijos, išlaisvinančios muzikos, unikalių pramogų ir ekstremalių garsų jūros. (Su DELFI keliauk nemokamai)

Pamario krašto žvejo šventė (liepos 18-19 d., Juodkrantė)

Renginys tikrai patiks visiems žuvies mėgėjams, o yra skirtas žvejybos verslui, ne vieną šimtmetį maitinusiam Juodkrantės gyventojus, paminėti. Šventės metu dėmesys skiriamas ir nematerialaus Kuršių nerijos kultūros paveldo pristatymui. Be žuvies ar žuvienės ragavimo, čia taip pat vyks įvairios rungtys: kubilų baudų mėtymo čempionatas, mini futbolas ir krepšinis, žvejo golfas. (Nemokamai)

Jūros šventė (liepos 25-27 d., Klaipėda)

Pirminė šio visiems gerai žinomo renginio idėja ir tikslas buvo populiarinti jūrą ir stiprinti Lietuvos kaip jūrinės valstybės įvaizdį pasaulyje. Iki šių metų jūros šventė buvo surengta 53 kartus. Tai viena įspūdingiausių fiestų Lietuvoje (Klaipėdoje), kurios met vyksta apie 100 įvairiausių renginių. Šiemet jūros šventės tradicijai sukanka 80 metų! (Nemokamai)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)