Unikalus statinys, kurį sumeistravo patys vietos saugomų teritorijų tarnybos specialistai, laukia visų, kas poilsiui pasirinks Lazdijų rajone tyvuliuojančio Dusios ežero pakrantes.

Ant pontoninio įrenginio sumeistrautos medinės sūpuoklės atlieka ir edukacinį vaidmenį – besisupantieji turi progą susipažinti su vandens paukščiais, perinčiais Metelių regioninio parko prižiūrimoje teritorijoje. Nemaža dalis tokių sparnuočių yra saugotinos rūšys, įtrauktos į Raudonąją knygą.

„Esame įstaiga, kuri rūpinasi ne tik saugomų teritorijų infrastruktūros gerinimu, bet ir edukacija mūsų centro lankytojams bei turizmo paslaugų, kaip prioritetinės Lazdijų rajono strategijos krypties, sklaida. Todėl stengiamės pasiūlyti vis naujų veiklų, kurios poilsiautojus kviestų rinktis būtent šį Dzūkijos kampelį“, - sako Ramūnas Krugelis, Metelių regioninio parko direkcijos vadovas.
Mintis sumeistrauti sūpuokles ant vandens kilo po to, kai aplinkosaugininkai sprendė, kaip panaudoti lėšas, gautas už parduotus lankytojo bilietus. R. Krugelis sako, kad, jo žiniomis, tai kol kas vienintelė tokio pobūdžio pramoga Lietuvoje.

„Nuo vaikystės prisimename garsiąją dainą „Sparnuotosios sūpynės“. Todėl pamanėme – o kodėl gi ne? O kai esame įsikūrę ant Dzūkų jūros kranto (Dzūkų jūra lazdijiškiai vadina trečiąjį pagal dydį Lietuvoje Dusios ežerą – aut. past.), tai ir sūpuoklės natūraliai atsirado ant vandens“, - pasakoja Metelių regioninio parko direktorius R. Krugelis.

Įsigyti Metelių regioninio parko Lankytojo bilietą galima SMS žinute – išsiuntus žinutės tekstą „MRP“ trumpuoju numeriu 1860. Šis mokestis yra savanoriškas.

Vieną eurą kainuojanti trumpoji mobiliojo telefono žinutė – ši maža auka leidžia Metelių regioninio parko direkcijos darbuotojams ištisus metus tvarkyti paplūdimį nuo šiukšlių, įsigyti edukacinėms ekskursijoms reikalingų priemonių, skleisti informaciją apie savo veiklą, įsigyti reikalingo darbui inventoriaus, priemonių.

Tiesa, telefono operatoriai už šią paslaugą nusiskaičiuos papildomus 35 eurocentus, taigi, iš viso nuo telefono sąskaitos bus nurašyta 1,35 euro.

„Viešojo lankytojų centro tualetų priežiūra ir išlaidos už vandenį, nupirkti ir lankytojams nuomojami dviračiai, įrengti informaciniai stendai, lankytojams įrengtos lauko sūpuoklės, vandens sūpuoklės, nupirkta ir nuomojama irklentė, paplūdimio vandens tyrimai – visa tai yra tik todėl, kad Metelių regioninis parkas gauna lankytojų paramą“, - teigia R. Krugelis.

Direktorius neslepia – ši parama centro veiklai yra labai reikalinga ir reikšminga.

„Džiaugiamės, kad ši parama kasmet didėja, o tai rodo, jog mūsų lankytojai sąmoningėja ir supranta, kad miela atvykti į sutvarkytą paplūdimį, kur ir šiukšliadėžės yra, ir suoleliai, ir laužavietė, ir takai įrengti, ir savaitgalį galime leisti priimti lankytojus, nes vasaros sezono metu dirbame visas dienas per savaitę. O juk kažkas visa tai turi apmokėti. Todėl smagu, kad galime remtis lankytojų parama – kiekvienam iš jų esame dėkingi“, - teigė R. Krugelis.

Lankytojų parama Dusios pakrantėje įsikūrusiam Metelių regioniniam parkui kasmet auga: 2015-ais metais jos surinkta 2015 eurų, 2016-ais – 2060 eurų, 2017-ais – 2647 eurai, pernai – 4726 eurai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)