Beveik visuose saugomų teritorijų lankytojų centruose įrengtos įdomios ekspozicijos, kviečiančios pažinti mūsų krašto valstybinių parkų vertybes, susidėlioti maršrutą ir tuomet keliauti į gamtą iš arčiau pažinti jas, teigiama pranešime spaudai.

Europos šalyse ir Jungtinėse Amerikos Valstijose yra populiaru lankytis nacionaliniuose parkuose bei gamtos pase pasižymėti specialiu antspaudu, kad čia buvai. Tai yra tarsi gamtos pažinimo žaidimas.

Dalyvauti Saugomų teritorijų paso konkurse bei užsidėti antspaudus galima nacionalinių ir regioninių parkų lankytojų centruose arba prie jų įėjimo lauke įrengtose vietose. Apkeliavusių visus nacionalinius ir regioninius parkus, laukia prizas – knyga, o tų, kurie kiekviename parke nusipirks lankytojo bilietą – kuprinė.

Prizai Nacionaliniame saugomų teritorijų lankytojų centre Vilniuje jūsų lauks visą rugsėjo mėnesį, o antspaudai parkų direkcijose net ir konkursui pasibaigus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)