Šiandien mes skaitome krūva straipsnių, kad užsienyje atostogauti yra žymiai pigiau nei Palangoje. Ar šie teiginiai teisingi? Pabandykime paskaičiuoti. Palyginimui paimsime 2 poilsio variantus – poilsį viešbutyje ir poilsį apartamentuose.

Kelionės sudedamosios dalys yra šios – nuvykimas į šalį (skrydis, pervežimas), viešbutis ir maitinimas. Reikia pastebėti, kad šiuo metu Palangoje nėra viešbučių su viskas įskaičiuota maitinimo sistema, o patys viešbučiai nėra dideli, jų dydis yra 40 – 100 kambarių.

Mūsų nagrinėjamas viešbutis „Palangos Vėtra“ teturi 30 kambarių. Užsienyje šie viešbučiai būtų priskiriami botique kategorijai – aukštos klasės aptarnavimas ir šalia suteikiamos aukštos klasės mokamos maitinimo bei SPA procedūrų paslaugos. Taigi mes negalime Palangos viešbučių lyginti su Turkijos viešbučiais, kuriuose dažnai būna iki 1000 kambarių. 

Antra klaida, kai lyginamos kelionių kainos, yra ta, kad lyginami skirtingi sezonai. Štai straipsnyje teigiama, kad poilsis Bulgarijoje kainuoja nuo 1000 lt žmogui. Tačiau nesakoma, kad šios kainos yra balandžio – gegužės mėnesiais. Šie mėnesiai užsienio kurortuose laikomi sezono pradžia, nes viešbučiai vis dar remontuojami ir negali suteikti visų paslaugų. Lietuvoje tai atitiktų kelionę į Palangą sausio – vasario mėnesiais.

Trečia klaida – dažnai skaičiuojant kelionės į užsienį išlaidas neįvertinamos „nematomos“ išlaidos – nuvykimas iš oro uosto į viešbutį, jei skrydis su persėdimais – nakvynės oro uoste ir pan.

Taigi, o dabar apie kainas. Žemiau pateiktoje kainų lentelėje pateikiamos kainos litais, keliaujant dviese ir ilsintis 7 naktis rugpjūčio mėnesį.

Lentelėje pateikti duomenys:

Poilsis Rode savarankiškai – skrydis iš Kauno su „Ryanair“ (kelionė Vilnius – Kaunas – Vilnius, aikštelė Kaune, lėktuvo bilietas, pervežimas oro uostas viešbutis oro uostas).

Apartamentai Rode - „Sunlight Studios“ be maitinimo.

Viešbutis Rode - „Daniel Luxury Apartments“ be maitinimo (viešbučių kainos pateiktos www.booking.com)

Poilsis Rode su organizatoriumi. Papildomai, kelionė namai – oro uostas – namai

Apartamentai „Faliraki Vista“ be maitinimo, išvykimas rugpjūčio 1 d.

Poilsis Rode su organizatoriumi - „Semiramis City Hotel“ keturių žvaigždučių viešbutyje su pusryčiais, išvykimas rugpjūčio 1 d. (kainos pateiktos iš puslapio www.novaturas.lt )

Kelionė į Palangą nuosava mašina. Vilnius – Palanga – Vilnius,

Apartamentai – „Justinos Vila“

Viešbutis – keturių žvaigždučių „Palangos Vėtra“.

Lentelė rodo, kad užsienyje atostogauti ... brangiau! O užsienyje viešbučiai parinkti tikrai ne botique klasės. Beje, Palangoje jau neišeis užsakyti minėtų viešbučių, nes jie jau išparduoti visam sezonui ir juos išpirko rusų ir baltarusių turistai. Tad lietuviams teks pasitenkinti „bobučių” paslaugomis.

Ir pabaigai – taip, Palanga turi vieną minusą – ji negali garantuoti gero oro. Čia – priekaištas miesto valdžiai – verkiant reikia alternatyvos blogam orui. Šią alternatyvą puikiai rado Druskininkai, ją taip pat puikiai rado Ventspilis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (136)