Kaune, Raudondvario plente, įkurtas Lampėdžių paplūdimys – puiki kauniečių ir miesto svečių poilsio vieta. Čia lankytojų laukia galybė pramogų ir paslaugų.

Paplūdimio kempingas

Viena paslaugų, teikiama Lampėdžių paplūdimio teritorijoje, – kempingas „Kaunas Camp Inn“. Jo vadovė Jurgita Žabaliūnienė teigia, kad įprastai visos kempingo vietos būna išpirktos.

Kauno kempingas

Šalia Lampėdžių paplūdimio įsikūręs kempingas daugiausia svečių sulaukia iš Vokietijos ir Suomijos, tačiau užsuka keliautojų ir iš egzotiškų šalių – štai J. Žabaliūnienė prisimena, jog kelis metus iš eilės kempinge viešėjo Kinijos gyventojai. Tiesa, į kempingą užsuka ir lietuviai, dažniausiai klaipėdiškiai, tauragiškiai.

Statistiškai į šią „Kaunas Camp Inn“ poilsiavietę žmonės atvyksta vienai dviem naktims. Kempingo direktorė džiaugiasi, kad poilsiautojai nešiukšlina, priešingai – yra atsakingi, atliekas rūšiuoja.

„Kempinge fiksuotos kainos nėra, atsižvelgiame į asmenų skaičių, augintinius, skirtingas mokestis taikomas su kemperiais ar palapinėmis atvažiavusiems poilsiautojams“, – sako J. Žabaliūnienė.

Pirtis

Paplūdimyje vasarotojai kviečiami ne tik degintis ir pramogauti vandenyje – siūloma apsilankyti ir pirtyje.

Lampėdžių paplūdimys

Pirties administratorė Birutė teigia, kad pirties malonumais yra naudojamasi dažnai. „Vasarą pasikaitinę žmonės šoka atsivėsinti į vandenį. Tiesa, pirtis veikia ir žiemos metu – tada atsivėsinti lendama į eketę“, – pasakoja pirties šeimininkė.

Prie pirties sutiktas poilsiautojas Rimas patikino: „Kauniečiams labai patinka Lampėdžių paplūdimys. Aš, asmeniškai, čia stengiuosi atvažiuoti kasdien, pasideginti, pasikaitinti pirtyje.“

Pirtis Lampėdžių paplūdimio poilsiautojus džiugina jau 14 metų.

Vandenlenčių parkas

Kiek tolėliau veikia ir vandens pramogų parkas „Wake up Kaunas“. Šiame parke lankytojų laukia viena ilgiausių trasų Europoje – 287 metrų.

Paplūdimys gelbėtojo akimis

Paplūdimio gelbėtoju jau dešimtmetį dirbantis Juozas sutiko pasidalinti įžvalgomis apie poilsiautojus ir saugumą: „Ši vasara labai rami, gelbėtojai nuosekliai atlieka prevencinį darbą, todėl jokių įvykių neužfiksuota.“ Anot gelbėtojo, Lampėdžių paplūdimio poilsiautojų kultūra kasmet vis gerėja: jie nešiukšlina, netriukšmauja, nemėto nuorūkų.

Tiesa, gelbėtojas atkreipia dėmesį į tai, kad kauniečiai į paplūdimį atsineša alkoholio: „Pastebime ir tokius poilsiautojus, kurie atsineša svaigiųjų gėrimų, – tokį elgesį užkardome, badome susitarti gražiuoju.“

Lampėdžių paplūdimys

Vieta užkąsti

Ištroškusiems ir išalkusiems paplūdimio lankytojams bus pasiūlyta užeiti į „Sunny Beach Lounge“ barą, – dirbantį nuo 9 valandos ryto iki 22 valandos nakties. Poilsiautojai čia ras užkandžių, gaiviųjų gėrimų.

Norintieji užsisakyti vandens pramogas tai padaryti gali „Sunny Beach Lounge“ bare.

Lampėdžių paplūdimys

Didžiausios problemos – automobiliai ir saugumas

Paplūdimyje sutiktas poilsiautojas džiaugėsi Lampėdžių poilsiaviete, tačiau įžvelgė ir maudynvietės trūkumus. „Man patinka, kad prie vandens yra daug priėjimų ir visi jie pakankamai tvarkingi“, – įspūdžiais ima dalintis kaunietis.

Pro vyro akis nepralenda ir vandens pramogos: „Lampėdžių paplūdimyje yra daug pramogų: wake parkas, vandens atrakcionai, liepteliai. Man ypač patinka tai, kad paplūdimyje galima išsinuomoti baidarę.“

Tačiau esmine maudynvietės problema poilsiautojas įvardija automobilių stovėjimo aikštelę. Anot pašnekovo, atvykusieji prie vandens automobilius palieka ant gatvės, žolės: „Dėl šalikelėje statomų mašinų kelissyk yra kilęs ne vienas eismo įvykis.“

Lampėdžių paplūdimys

Kaunietė Julija Lampėdžių ežero paplūdimį įvardija kaip pagrindinę savo lankomą maudynvietę Kaune: „Šį paplūdimį renkuosi todėl, kad čia yra daug pramogų: įrengta krepšinio ir tinklinio aikštelės, taip pat galima išsinuomoti gultą, minti vandens dviratį“.

Lampėdžių paplūdimys

Mergina pastebi paplūdimyje įrengto baro privalumą: „Labai patogu, kad čia yra įrengta užkandinė – vos išalkus ar ištroškus galima nubėgti pasistiprinti ar atsivėsinti“.

Julija nestokoja ir pastabų, kurios nukreiptos gelbėtojams: „Esu girdėjusi apie ne vieną skendimo atvejį Lampėdžių ežero paplūdimyje. Manau, kad gelbėtojai turėtų ne tik sėdėti budelėje, bet ir pasivaikščioti ir labiau apžiūrėti aplinką.“

Tiesa, mergina prisimena ir tokį atvejį, kuomet ramybę drumstė nuo alkoholio apsvaigę vyrai: „Tuomet tikrai nebuvo labai malonu ir saugu.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (101)