„Mažumėlę skęstame,“ - dalinasi užtvindytų gatvių vaizdu kauniečiai.

Savo ruožtu „Kas vyksta Kaune“ praneša, kad ketvirtadienio pavakarę prasidėjus liūčiai, sutriko transporto eismas vienoje iš pagrindinių miesto transporto arterijų – Savanorių ir Taikos prospektų sankryžoje, dar kitaip vadinamoje „aklųjų“. Pranešama, kad prasidėjus stipriam lietui, šviesoforas tiesiog užgeso.

Skubantys namo kauniečiai raginami išvengti šios sankryžos, jei važiuojate ne pagrindiniu keliu. Šviesoforo remonto darbus turėtų atlikti įmonė „Kauno gatvių apšvietimas“, kurie ir rūpinasi Kauno šviesoforinėmis sankryžomis.



Sinoptikai ketvirtadienį perspėjo pasisaugoti – popietę šalyje prognozuojamas škvalas. „Škvalas turėtų prasidėti antroje dienos pusėje. Jo metu vėjas stiprės iki 15-20 metrų per sekundę“, – DELFI aiškino Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos Metereologinių prognozių skyriaus sinoptikas Grinvydas Špelveris.

Jo teigimu, stiprų vėją, visų pirma, turėtų pajusti centriniai Lietuvos rajonai. Vėliau jis ims stiprėti ir rytinėse šalies dalyse.

Jo teigimu, debesims išsisklaidžius oras vėlų ketvirtadienio vakarą ir savaitgalį bus ramesnis.

„Vasaros laikotarpiu škvalas – gana įprastas reiškinys. Pastarosiomis dienomis oras buvo gana stipriai įšilęs, tačiau dabar iš Vakarų atkeliauja vėsesnio oro banga. Kontrastas ir išprovokuoja tokias audras“, – informavo G. Špelveris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (504)