Kaune ir jo apylinkėse galima suskaičiuoti bent 7 vietas, pritaikytas išsiilgtoms maudynėms su šeima ar draugais. Viename veikia pripučiamas batutų parkas, kitame – kiek ekstremalesnės pramogos.

Mėgstami Kauno marių paplūdimiai

Kauno marios puikuojasi dviem paplūdimiais. Abu jie įsikūrę tarp Kauno Hidroelektrinės tilto ir Pažaislio vienuolyno. T. Masiulio gatvėje yra įrengta stovėjimo aikštelė, pirmasis paplūdimys puikuojasi dešiniame jos šone, kitam pasiekti reikia paeiti pora minučių ilgiau. Kiek toliau, medžių pavėsyje – vaikų supynės, pro kurias praėjus pasitinka marių krantas.

Smėlio paplūdimys siūlo ne tik pasideginti ar pasimaudyti, bet ir paplaukioti vandens dviračiais ar valtimis. Netoliese veikia kelios lauko kavinės, tad ir išalkusiems bėdų nebūna.

Panemunė ir Lampėdžiai

Viena labiausiai mėgstamų Kauno gyventojų poilsio ir maudymosi vietų – tarp Raudondvario plento ir Nemuno įsikūręs Lampėdžių karjeras. Smėlio paplūdimys pasitinka su jame įrengtais gultais ir persirengimo kabinomis. Atvykusieji gali pramogauti su vandens dviračiais ar valtimis. Kiek toliau, einant pakrante link Vakarinio aplinkkelio, įsikūręs vandens pramogų parkas „Water inn“ – čia linksmintis galima batutų parke.

Grožiu traukia ir A. Smetonos alėjos gale įkurtas Panemunės paplūdimys. Čia netrūksta pramogų vaikams – supynių, bei sporto mėgėjams, nes įkurta tinklinio aikštelė. Prie pat yra ir Panemunės šilas, tad ši vieta puikiai tinka gamtos mylėtojams.

Paplūdimys su ekstremalia veikla

Kulautuvos miestelyje, įsikūrusiame 20 kilometrų nuo Kauno atstumu, ant vandens verda ekstremalų gyvenimas. Praeitais metais atidarytas vandenlenčių parkas turi dvi trasas, siekiančias po 200 metrų. Taip pat išalkusieji gali užkąsti lauko kavinėje.

Grožiu paperka ir Pamario gatvėje įkurdintas nedidelis paplūdimys. Čia įrengtos vaikų žaidimų aikštelės, persirengimo kabinos, automobilių stovėjimo aikštelės ir net rampa riedlentininkams.

Ne ką neblogesnė atsigaivinimo vieta – rajono karjerai. Kauniečiai pamėgę Drąseikių ir Vaišvydavos vandenis.

Panorusiems kojas įmerkti į vandenį, naudinga informacija tampa jo temperatūra. Duomenis, kiek saulė jau įkaitino Kauno vandenis, galite rasti čia.