Nuogos bendrame pliaže

Bendrajame pliaže nuogos ant smėlio gulinčios moterys DELFI guodėsi, kad į oficialų moterų pliažą Melnragėje jos nevažiuoja dėl įvairių priežasčių. Vienoms nepatogu, nes tenka persėsti į kito maršruto autobusą.

„Man patogiau atvažiuoti į pačią Melnragę. Įsėdu prie namų į šešto maršruto autobusą ir važiuoju iki pat Melnragės. Čia pliažas nuo autobuso stotelės netoli, patogu net ir trumpam atvažiuoti. Į oficialų pliažą važiuojant reikėtų du kartus persėsti. Be to, iki jo tenka eiti gerą kilometrą per mišką, o ten mūsų tyko iškrypėliai“, - kalbėjo viena moteris.

Antroji jai pritarė. Esą eiti mišku jai ne tik nepatogu, per toli, bet ir nejauku. „Iki pajūrio gerą kilometrą tenka eiti per tankų mišką, kuriame knibžda „savo smuikais grojančių“ iškrypėlių. Gal jie ir neužpuls, tačiau vis tiek nėra malonu į juos žiūrėti. Kiekvienais metais tas pats. Negi turime nuogos eiti piketuoti prie merijos?“ - klausė kita.

Tačiau ne visos piktinasi ekshibicionistų draugija. Viena moteris net pajuokavo, esą sulaukus tokio amžiaus malonu, kad į jas nors pliaže kas nors žiūri.

Surimtėjusi priminė, kad iki pliažo nėra nutiestas takas. Tenka eiti per paprastą miško taką, kliūti už išsikišusių pušų šaknų, kitaip žaloti kojas. Net ir priėjus kopas ten nutiesto medinio tako būklė apgailėtina. Jis supuvęs, sulūžęs, vietomis jo išvis nėra, todėl reikia klampoti per smėlį.

„Didumą moterų pliažo lankytojų – garbaus amžiaus damos. Mums patekti iki pajūrio yra nemenkas iššūkis. Todėl ignoruojame oficialų pliažą ir deginamės bendrame“, - DELFI kabėjo viena senjora.

Nėra tualeto

Svarbiausia priežastis, kodėl moterys vengia oficialaus pliažo, jame nėra jokio tualeto. „Jūra mūsų tualetas“, - juokavo viena įdegusi dama.

Ji teigė, kad net į jūrą ne visos sugeba nueiti. Kai kurios savo „reikalus“ atlieka kopose arba krūmuose. „Prieš kelias dienas viena tiek „pridirbo“, kad iki šiol kvapas toli sklinda“, - piktinosi poilsiautoja.

Moterų pliažas iš pietinės Melnragės paplūdimio dalies į šiaurinę jo dalį perkeltas 2005-aisiais.
Valdžiai visos moterų išvardintos problemos žinomos, tačiau situacija iki šiol nesikeičia.

Užtat bausti mėgsta. Ir tai daro labai uoliai. Policija ir Klaipėdos miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus pareigūnai visą praėjusią vasarą persekiojo neleistinoje vietoje susirenkančias ir drabužius nusimetančias moteris.

Praėjusią vasarą civiliais drabužiais vilkintys policijos pareigūnai periodiškai organizavo reidus. Po kiekvieno „vizito“ surašydavo po kelis Administracinių nusižengimų protokolus.

Trukdo turtuoliams?

Labiausiai savo grožybes demonstruojančiomis moteriškėmis piktinasi Melnragės gyventojai, prie pat kopų susirentę įspūdingas pilaites.

„Žinokite, nejauku. Eina prie jūros pasivaikščioti ir šeimos su mažais vaikais, tai tos nusirengusios moterys daugelį jų trikdo. Žmonės nebesupranta, kur pateko? Juk užrašo, kad tai moterų pliažas, nėra. Negi joms sunku pavažiuoti dvi stoteles autobusu į specialiai moterims skirtą paplūdimį?“ - stebėjosi greta kopų pilį pasistatęs vienas melnragiškių.

Statyti neleidžia miškininkai?

Visus Klaipėdos pliažus administruoja Klaipėdos miesto savivaldybei pavaldi biudžetinė įstaiga „Klaipėdos paplūdimiai“.

Jos direktorius Virgilijus Urbonas DELFI dar pernai patvirtino, kad situacija su tualetu jam yra žinoma. „Moterų pliaže Melnragėje nėra jokio tualeto. Žinau. Bet tuo turėtų Miesto tvarkymo skyrius pasirūpinti. Norėjo jie ten stacionarų statyti, tačiau susidūrė su visokiais apribojimais, tokiais, kaip miško žemė, pajūrio juosta ir pajūrio regioninis parkas. Nėra tualeto“, - bejėgiškai rankomis skėsčiojo V. Urbonas.

Klaipėdos miesto savivaldybės Informavimo ir e. paslaugų skyriaus vyr. specialistės Mildos Milbutaitės komentaras:

„Dėl takų tvarkymo terminų: viešieji pirkimai vykdomi esant užtikrintam biudžetui, kuris šiais metais buvo patvirtintas vasario mėn. pabaigoje. Po to skelbiamas konkursas, pirkimo procedūros užtrunka apie mėnesį. Po sutarčių pasirašymo rangovas turi paruošti gaminius. Dėl šių priežasčių, darbai negali būti įgyvendinti iki vasaros ir todėl nusikelia į vasaros sezoną.

Klaipėdos paplūdimių prieigose ir kopose mediniai takai sudaro 6800 metrų ir klojami pagal būklę ir tvarkomi nuolat. Moterų paplūdimys bus baigiamas tvarkyti dviejų savaičių laikotarpyje.

Dėl konteinerinio viešojo tualeto prie Kopų g. 40 įrengimo: šiuo metu yra parengti projektiniai sprendiniai ir atliekamos procedūros teritorijos išėmimui iš miško naudmenų, kadangi tualeto statyba numatyta valstybinės reikšmės miškams priskirtoje miško žemėje.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (226)