Naktį iš penktadienio į šeštadienį, kai šalyje buvo švenčiamos Joninės, jis kartu su kolegomis prižiūrėjo viešąją tvarką Palangoje.

Bėdos – dėl alkoholio

Nors rimtų įvykių pajūryje, panašu, šią naktį išvengta, pareigūnams ne kartą teko tramdyti neblaivius jaunuolius ir malšinti tarp jų kylančius konfliktus.

Vytauto gatvėje muštynės vyko vienas prieš vieną. Tarpusavyje nepasidalino kažko, bet pretenzijų vienas kitam neturėjo, tai greitai išsilakstė“, – DELFI pasakojo vienas tvarkos sergėtojų.

Anot jo, rimtų sužalojimų šį kartą išvengta. Tiesa, be kraujo praliejimo neapsieita diena anksčiau.

„Naktį iš ketvirtadienio į penktadienį prie „Šachmatinės“ susimušė 2 prieš 2. Nepilnamečiai buvo, vienam dantis išmušė. Visi buvo neblaivūs. Išvežė į ligoninę. Viskas dėl girtumo“, – konstatavo pareigūnas.

Juodasis laikas – nuo 3 iki 6 valandos ryto

Pasak jo, labiausiai į konfliktus poilsiautojai linkę paryčiais – nuo 3 iki 6 valandos ryto.

„Iki 2 valandos su šeimomis vaikšto žmonės, o paskui jau prasideda. Vietinių čia nėra, šiaip poilsiautojai, lietuviai. Anksčiau būdavo emigrantai daugiau“, – kalbėjo pareigūnas.

Viešojo saugumo tarnybos atstovo teigimu, Palangoje yra dvi pavojingiausios konfliktų prasme vietos – trikampis prie „Laukinių Vakarų Salūno“, „Mojo“ ir „Basanova“ naktinių klubų ir pušynėlis prie „Šachmatinės“.

„Kaip iš filmų apokalipsės zombiai išlenda, suprantat“, – gerokai per daug įkaušusius Palangos poilsiautojus apibūdino jis.

Problemų ima kelti estai

Pareigūno teigimu, žvelgiant bendrai, iš visų turistų šiemet išsiskiria estai.

„Jie nagli labai yra – ateina patys, kabinasi prie žmonių. Net mūsų negerbia“, – stebėjosi jis.

Paklaustas, galbūt į Palangą vėl grįžta rusai, pašnekovas tiesiog gūžtelėjo pečiais – didelių pokyčių šioje srityje esą nematyti.

„Pilna rusiškai kalbančių, bet, panašu, kad mūsų čia“, – svarstė vyras.

Prie pareigūnų kibo dėl smulkmenų

Naktį pareigūnams teko teikti ir socialinę pagalbą. Paryčiais į juos kreipėsi mergina, kuri pametė telefoną, tuoj po to širdį lieti ėmė vienas rusakalbis poilsiautojas.

„43 metai suėjo, niekas nenori išgerti, kai kviečiu, visi pabėga, nes kaip musulmonas atrodau“, – sunkiai rinkdamas žodžius aiškino vyras.

„Aš niekur neinu, aš čia stoviu. Ką aš čia negaliu stovėt?“, – garsiai rėkdamas apsauginiams aiškino ir vienas „Laukinių Vakarų Salūno“ lankytojas.

Netrukus po to jis į šoną buvo pavestas viešąją tvarką prižiūrinčių pareigūnų.

„Taip prigėrė ir po to viskas, išmėtė. Iš pradžių išmetė iš salūno, mes valgėm, sakom: „Palauk, tuoj išeisim“. Jis toliau čia stresuoja, pradėjo šokinėti prieš apsauginius, p*so jį ant žemės ir viskas, išsivedė tiesiog“, – nakties nuotykius nupasakojo vaikino draugai.

Atvažiavo tik savaitgaliui

Kitas Viešojo saugumo tarnybos pareigūnas DELFI sakė, kad dirbti pradėjo nuo pirmadienio, tad skirtumas tarp pirmųjų ir paskutiniųjų savaitės vakarų esą itin justi.

„Ketvirtadienį tokiu laiku jau tuščia būdavo. Atrodo, Šventojoje turėtų švęsti Jonines, bet žmonių daug“, – naktį iš penktadienio į šeštadienį kalbėjo jis.

Pašnekovo teigimu, rimtesnių įvykių per šias dienas esą neužfiksuota. Tiesa, pasakojo, dažnai tenka drausminti viešoje vietoje girtaujančius.

„Lietuviai jau išmoko viešoje vietoje negerti, pavieniai atvejai, bet čia užsieniečiai. Latvių labai daug, pas juos galima – eina gatvėje ir geria“, – tikino jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (441)