Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos vyr. sinoptikas Vytautas Sakalauskas DELFI teigė, kad savaitgalis džiugins maloniais orais: šeštadienis bus kiek sausesnis, sekmadienis – drėgnesnis.

„Naktį (iš penktadienio į šeštadienį – DELFI) daugiau debesų bus šiaurinėje dalyje, pietinėje debesų bus mažiau. Iki vidurnakčio kai kur trumpai palis, galima perkūnija, o vėjui nurimus drėgnesnėse vietovėse gali susidaryti rūkas“, – teigė sinoptikas ir įvardijo, kad temperatūra naktį nukris iki 12-17 laipsnių.

„Šeštadienį bus mažiau debesų ir daugiau saulės, lietaus tikimybė nedidelė, vėjas papūs iš Šiaurės, Šiaurės Rytų, vidutinio stiprumo. Bus šilta – 25-30 laipsnių, – teigė sinoptikas. – O sekmadienį bus daugiau drėgmės. Naktį – vietomis, dieną – daug kur trumpai palis, perkūnija vietomis griaudės.“

Naktį iš šeštadienio į sekmadienį pūs rytinės krypties vėjas, sekmadienio dieną – pietinės. „Naktį temperatūra svyruos tarp 15-18 laipsnių, dieną vėl sugrįš 25-30“, – kalbėjo sinoptikas.

Jo teigimu, pajūryje taip pat bus šilta, kaip ir visoje Lietuvoje.

Maloniai džiugins ir įšilę vandens telkiniai. Lietuvos hidrometeorologijos duomenimis, Baltijos jūra ir Palangoje ir Nidoje jau įšilusi iki 20 laipsnių, Kuršių mariose temperatūra jau pasiekė 25 laipsnius, Kauno mariose vanduo vėsesnis vos vienu laipsniu. Iki 24 laipsnių jau įšilęs ir Tauragno ežeras, ir Nemunas, ir Šventoji.

Vilniuje šeštadienį temperatūra turėtų kilti iki 27 laipsnių, o sekmadienį – iki 24. Naktimis nukris iki 17 laipsnių. Kaune taip pat laikysis tokia pati temperatūra, o Klaipėdoje prognozuojami kiek vėsesni orai: šeštadienį oras sušils iki 25 laipsnių, o sekmadienį – tik iki 23.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, šeštadienio naktį temperatūra Klaipėdoje nukris iki 14, o sekmadienio – iki 18 laipsnių.

Šiauliuose ir Panevėžyje savaitgalį dienomis sušils iki 24-27 laipsnių, naktimis nukris iki 12-17 laipsnių.

Savaitės viduryje gąsdinusi spinduliuotė taip pat nuslūgo ir nėra tokia pavojinga kaip anksčiau. Tarnybos duomenimis, dabar ultravioletinės saulės spinduliuotės siekia 6-7. Vis dėlto, rekomenduojama naudoti apsaugos priemones odai bei akims.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)