Markas Olekas, savo socialių paskyrų sekėjus nuolat džiuginantis naujais receptais ir grilintų patiekalų nuotraukomis, pasakoja, kaip pasigaminti pačius tikriausius liulia kebabus. Klausiu Marko apie kažkada nugirstą legendą, kad, prieš kepant šiuos kebabus, būtina mėsą apdoroti tam tikru būdu – mėtant į stalą iš tam tikro aukščio – ir klausiu, ar tai tiesa. „Tai būtina“, – sako grilinimo asas, ir paaiškina, kodėl.

Marko Oleko nuotr.

Jautienos/ėrienos – liulia kebabams reikės:

Jautienos faršas 500 g, ėrienos faršas 500 g

Angus & Oink, shawarma prieskoniai,

Svogūnas,

Česnako 2 skiltelės,

Kuminas,

Kiaušinis,

Skrudinti riešutai,

Žiupsnis rūkytos paprikos,

Smulkinta kalendra,

Druska ir pipirai.

Marko Oleko nuotr.

Produktai susidedami į kombainą maišymui. Jeigu produktus maišote ne kombainu, o rankomis, Markas sako, jog būtina sumaišytą faršą 10–15 kartų iš maždaug 50 cm aukščio mesti į stalą. Tokiu būdu iš faršo pasišalina oro burbuliukai ir tada suverta ant iešmo mėsa laikosi. Kitu atveju ji tiesiog nubyra į kepimo anglį.

Sumašius mėsą, ji valandai dedama į šaldytuvą.

Vėliau sumauta ant plačių iešmų, kepama 10–12 minučių 200 laipsnių temperatūroje Kamado Bono kepsninėje. Šalia skrudinama Sakartvelo duona, raudonas svogūnas ir švieži pomidorai, pagardinti Sumak prieskoniais. Adžika ir greito marinavimo agurkai patiekiami šalia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją