Antradienį apie 18 valandą Palangoje budintys gelbėtojai iš jūros gniaužtų išplėšė 16 metų palangiškę. Pietiniame poste prie jūros tilto budėję gelbėtojai pastebėjo vandenyje besiblaškančią paauglę ir šoko jai į pagalbą.

„Jūra buvo audringa. Visur kabojo raudonos vėliavos, draudžiančios maudytis. Tačiau mergina nepaisė šio įspėjimo ir įbrido į vandenį. Tiesa, nuo kranto ji nutolo labai nedaug, beveik iki kelių, tačiau stipri banga merginą parvertė ir ji paniro“, – informavo Palangos miesto gelbėtojų tarnybos vadovas Jonas Pirožnikas.

Mergina buvo išgelbėta ir perduota medikams. Pavojus jos gyvybei negresia. Gelbėtojų tarnybos vadovas stebėjosi, kad net ir vietiniai gyventojai elgiasi taip neatsakingai.
Jonas Pirožnikas

„Jau įpratome, kad į maudytis draudžiančią vėliavą nereaguoja atvykėliai. Tačiau šiuo atveju į draudimą maudytis nereagavo vietinė paauglė. Ji į pajūrį atėjo su bendraamžiais, be suaugusiųjų priežiūros. Tad atsakomybė turėtų kristi tėvams“, – svarstė J. Pirožnikas.

Pasak jo, šiemet tai buvo pirmasis atvejis, kai teko gelbėti skęstantį žmogų.

Įkaušusius veja iš pliažo

J. Pirožnikas taip pat papasakojo, kad skęstančiųjų gelbėjimas tėra viena iš jo vadovaujamos gelbėjimo tarnybos funkcijų.

„Mes taip pat atliekame ir prevencinį darbą, stebime, kad poilsiautojai laikytųsi saugaus elgesio vandenyje bei paplūdimiuose taisyklių, kad nevartotų alkoholio, nesivestų augintinių, nepaliktų be priežiūros savo mažamečių vaikų“, – aiškino J. Pirožnikas.

Jis pateikė kelis vaizdo įrašus, kuriuose užfiksuoti pokalbiai su galbūt viešąją tvarką pažeidusiais asmenimis.

Viename įraše matyti, kad du dviračiais į pliažą atvažiavę asmenys rūko ir greta savęs pasidėję kelis butelius su alkoholiniais gėrimais. Įraše girdėti J. Pirožniko pastaba jaunuoliams, į kurią tie atsako, kad nežinojo, jog negalima viešoje vietoje vartoti alkoholinių gėrimų.

Kitame įraše užfiksuotas pokalbis su šunį į paplūdimį atsivedusia jauna moterimi.

„Laba diena, esu gelbėjimo tarnybos vadovas. Ar žinote, kad daro pažeidimą?“, – įraše girdimas J. Pirožniko balsas. „Jūs į paplūdimį atvedėte šunį, dar jį maudote jūroje“.

„O jūs mane galite filmuoti?“, – klausia moteris. „Jūs galite apskųsti. (Pliažas) yra vieša vieta“. „Bet aš ne viešas žmogus“, – rėžia poilsiautoja.

„Tai jūs skųskite. Bet dabar aš jus įspėju, o kitą kartą gausite baudą. Prašau, išveskite šį šunį“, – ragino poilsiautoją gelbėjimo tarnybos vadovas.

Kitame įraše matyti aplinkoje nesiorientuojantis ir plastikiniu alaus buteliu nešinas tvarkingai apsirengęs pilietis, kuris nebežino į kurią pusę jam reikėtų eiti.

„Su kuo jums būtų geriau (išvykti), su greitąja ar su policija? Ne, ne, ne į tą pusę einate. Jums reikėtų į kitą pusę, jei norite, kad daugiau mes nesusitiktume. Geros dienos, saugokite save“, – pataria piliečiui gelbėtojas.

Jis pridūrė, kad tokia yra jų kasdienybė. „Ne su paplūdimio baruose geriančiaisiais kovojame, o su tais, kurie gėrimus į pliažą patys atsineša“, – sakė gelbėtojas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (118)