Palangoje – apgultis

Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Ingrida Valaitienė sako, kad kurortas šį savaitgalį laukia didelio svečių srauto, tačiau ketvirtadieniui – Mindauginėms – vietų dar yra.

„Visi dar turi vietų ketvirtadieniui. Išvada tokia, kad ne visi gali pasidaryti išeiginę penktadienį. Pagrindiniai atvykimai yra nuo penktadienio iki sekmadienio, kaip ir standartinį savaitgalį. Tam laikotarpiui vietų jau nėra, tik vienas kitas kambariukas likęs, nepaisant blogų orų prognozių“, – pasakoja I. Valaitienė.

Ji teigia, kad norintys atvykti ketvirtadienį dar gali tai padaryti – vietų yra, viešbučiai į kainas pasižiūrės taip pat lanksčiai, mat tuščių kambarių laikyti neapsimoka.

Nors savaitgalį Palangą apguls poilsiautojai, asociacijos prezidentė tikina, kad viešbučiai kainų nekėlė.

„Jos yra tokios, kokios ir buvo numatytos. Paprasčiausiai, iki savaitgalio buvo vykdomos įvairios akcijos. Jeigu žmonės žiūrės į viešbučių svetaines, bookingus, pamatys, kad iki savaitgalio buvo vienos kainos, o savaitgalį – kitos. Nuo birželio pabaigos kainos buvo mažinamos, dalinamos nuolaidos, taip buvo dėl blogo oro. Skaičiavome, kad nuolaidos buvo iki 25 proc.“, – tikina I. Valaitienė.

Jos žodžiais, verslininkai kainas mažino dėl blogų orų. Anot asociacijos prezidentės, poilsiauti norinčių turistų pastarosiomis savaitėmis buvo nedaug.

Viešbučių rezervacijos portalo „booking.com“ duomenimis, vieną nakvynę dviems žmonėms galima rasti už mažiausiai 25 Eur.

Palangos turizmo informacijos centro puslapyje skelbiama, kad poilsiautojų, atvykusių ketvirtadienį, lauks Valstybės dienos minėjimo iškilmės. 21 val. Lietuvos himnas bus giedamas tiek Palangoje, tiek ir Šventojoje.

Stichija savaitgalį kartotis neturėtų

Antradienį DELFI rašė apie audringos jūros plaunamą Palangos pajūrį. „Lietingas oras Palangos paplūdimyje yra mažiausia problema. Didesnė problema, kad nebeliko paties paplūdimio. Griūna barai, tuoj paskęs naujasis viešasis tualetas ir persirengimo būdelės“, – tokią žinią feisbuko paskyroje pranešė žurnalistas Orijus Gasanovas.

Palangos paplūdimiuose – avarinė situacija

Palangos gelbėtojų tarnybos vadovas Jonas Pirožnikas sako, kad trečiadienį situacija pagerėjo: vandens lygis nuslūgo, todėl paplūdimys praplatėjo. Jis tikina, kad oro prognozės audros nenumato, todėl panaši stichija ilgąjį savaitgalį neturėtų pasikartoti.

Neringoje – atšaukiamos rezervacijos

Neringa taip pat poilsiautojus vilioja renginiais. Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro (KTIC) „Agila“ vadovė Edita Lubickaitė sako, kad šį savaitgalį kurorte vyks tradicinė Pamario krašto žvejo šventė.

Taip pat ji akcentuoja ir Valstybės dienos minėjimą, kuris prasidės KTIC patalpose 20 val., o 21 val. kelsis į aikštę šalia Neringos savivaldybės pastato, kur bus giedama „Tautiška giesmė“.

E. Lubickaitė sako, kad situacija Neringoje – šiek tiek kitokia nei poilsiautojų apgultoje Palangoje. „Vietų viešbučiuose ilgajam savaitgaliui Neringoje dar galima rasti, o privačiame sektoriuje pasirinkimas platus tiek kainos, tiek laiko atžvilgiu. Sujudimas jaučiamas tiek viešbučiuose, tiek ir privačiame sektoriuje. Gaila, bet turime ir nemažai atšauktų rezervacijų. Viena iš minimų priežasčių – prasti orai“, – sako, pridurdama, kad Mindauginių išvakarėse Neringoje švietė saulė, nors temperatūra ir nelepino.

Portalas „booking.com“ skelbia, kad pigiausią nakvynę Neringoje galima rasti Juodkrantės gyvenvietėje – už ją prašoma sumokėti 20 Eur. Nidoje – brangiau: portalo duomenimis, pigiausia nakvynė dviem žmonėms pagrindinėje kurorto gyvenvietėje kainuos 120 Eur už naktį.

Orai nelepins

DELFI primena, kad artimiausios keturios dienos šalies pajūryje bus permainingos: danguje sukiosis debesys, gali prapliupti ir lietus.

Ketvirtadienį pajūryje bus debesuota, galimas lietus ir perkūnija. Naktį ir ryte bus apie 12–15, dieną apie 16–17 laipsnių šilumos.

Penktadienį prie jūros, pirmoje paros pusėje, galimas debesuotumas, temperatūra sieks 11–14 laipsnių. Dieną saulės spinduliai orą sušildys iki 18 laipsnių.

Šeštadienį numatomas nepastovus debesuotumas, kritulių tikimybė nedidelė. Tiek naktį, tiek dieną temperatūra kils truputį aukščiau nei penktadienį. Sekmadienį išaugs debesuotumas, prapliups krituliai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (203)