Tiek lietingą penktadienį, tiek vėjuotą šeštadienį Palangos paplūdimyje nuo pat ryto rinkosi blogu oru besidžiaugiantys poilsiautojai. Vietos gyventojai ir svečiai iš kitų šalies miestų į pajūrį traukė neatsitiktinai.

Vėjuotas ir atšiaurus oras jiems idealiai tinka valdyti jėgos aitvarus ir gaudyti bangas. Be to, tokiomis dienomis net ir pagrindiniame paplūdimyje nėra žmonių. Todėl galima laisvai skrosti per bangas ir su jėgos aitvarais gaudyti vėją.

„Baltijos jūroje bangos susidaro esant stipriam vėjui. Nors vėjas dažnai gadina bangą, bet Lietuvos pajūryje kitaip skrosti su banglente ir neįmanoma. Todėl pajūryje dažniausiai ir būname tada, kai būna vėjuota ir žvarbu“, – DELFI sakė kalbintas ekstremalaus sporto mėgėjas.

Nepaisant iškeltos raudonos vėliavos ir draudimo, kad maudytis griežtai draudžiama, kurorte keletas sveikuolių nusprendė lįsti į vandenį nuogi. Gelbėtojų garbaus amžiaus „ruoniai“ nedelsiant buvo sudrausminti ir paprašyti pasišalinti iš vandens.

Pasak gelbėtojų, jei besimaudantieji turėtų gelbėjimosi liemenes ar plaustus, kaip banglentininkai, maudytis jiems niekas nedraustų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)