Skundžiasi viduriavimu ir pagiriomis

Kaip DELFI naujienų portalui pasakojo kurorto vaistininkės, daugiausiai klientai skundžiasi dėl perkaitimo ar nudegimų saulėje. Taip pat dėl slogos, karščiavimo.

„Visos šios sveikatos problemos kyla dėl per ilgo deginimosi saulėje, - pasakojo vaistininkė. - Poilsiautojai labai dažnai ateina su viduriavimo problemomis. Skrandžio bėdos žmonėms kyla dėl prasto maisto kavinėse ar persivalgymo. Jaunimą daugiausiai kamuoja pagirios.“

Sugelia širšės

Kai poilsiautojams nebegali padėti vaistininkai, žmonės skuba į ligoninę. Palangos Bendrosios terapijos skyriaus vedėja Laimutė Ežerinskienė pastebi, kad šiais metais kaip niekada daug alerginių reakcijų nuo širšių, bičių ir vapsvų įkandimų.

„Žmonės atvežami su alerginėmis reakcijomis. Kartais netgi ištikti anafilaksinio šoko. Alerginės reakcijos kyla nebūtinai nuo širšių ar vapsvų. Kartais sveikatą sutrikdo net ir smulkių vabzdžių įkandimai, - pasakoja L. Ežerskienė. - Nors lyginamosios analizės neturiu, bet pagal tai, ką matau, širšių ir jų sugeltų žmonių šiais metais yra kaip niekad daug. Atostogaudami žmonės būna labai neatsargūs. “

Į medikus poilsiautojai kreipiasi dėl sugėlimų nosies, gerklės srityje.

„Poilsiautojai nešasi į pajūrį vaisius, gėrimus, laiko juos atdarus. Į tarą įskrenda širšė, kuri ir sugelia burnos ertmę“, - paaiškina ji.

Pajūryje žmonės neretai persistengia mėgaudamiesi saulės voniomis. Dėl to kiekvieną vasarą Palangos ligoninę užplūsta ligoniai su šiluminiais smūgiai, perkaitimu saulėje. Vyresnio amžiaus ligoniai kreipiasi dėl širdies ritmo, kraujotakos sutrikimų, hipertenzijos.

Nemažai poilsiautojų dėl kondicionierių ar per ilgų maudynių suserga peršalimo ligomis. „Kaip žiemą, taip ir vasarą turime daug faringito, laringito, pneaumonijos atvejų. Šlapimo takų infekcijų po maudymo šaltoje jūroje“, - pasakoja .

Pilna mušeikų ir vakarėlių mėgėjų

„Skendusiųjų šiais metais buvo tik pora atvejų. Vienas žmogus nebuvo praradęs sąmonės, tik gurkštelėjęs vandens. Kitas jaunas vyrukas išvežtas į Klaipėdą. Šiuo metu guli reanimacijoje, jo būklė sudėtinga“, - pasakoja L. Ežerskienė.

Į Palangos Bendrosios terapijos skyrių vakarais dažniausiai atvežami neblaivūs poilsiautojai.
Linksmybės Palangoje

„Iš viešų vietų pas mus atveža neblaivius asmenis, kurie miega ant suoliukų, žolynų. Negalima neblaivių žmonių palikti viešoje vietoje, todėl jie atvežami išblaivinti“, - pasakoja ji.

Savaitgaliais poilsiautojus neretai kankina traumos. Į medikus kurorto gyventojai ir svečiai kreipiasi tiek dėl paprasčiausių nubrozdinimų, sumušimų, patempimų, tiek dėl rimtų sužalojimų, skeveldrinių lūžių.

„Pas mus į skyrių dažnai patenka poilsiautojų po muštynių su žandikaulių, nosies kaulų lūžiais, galvos sutrenkimais, kitomis žaizdomis. Ką galime, sutvarkome. Sudėtingus pacientus, kuriems reikalinga kompiuterinė tomografija, vežame į Klaipėdą. Dažnai patys kviečiame greitąją pervežti ligonius“, - atskleidžia L. Ežerskienė.

Praėjusiais metais poilsiautojai kentėjo ir dėl nudeginimų nuo medūzų. „Turėjome ir labai keistų nudeginimų. Žmonės pajūryje prisirenka į gintarą panašios dervos. Susiberia neaiškią medžiagą į kišenes, pradegina drabužius ir nusidegina kojas. Žmonėms reikėtų būti atsargesniems“, - perspėja Palangos Bendrosios terapijos skyriaus vedėja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)