Statistiniais duomenimis, Druskininkus pernai aplankė daugiau nei 300 tūkst. turistų, o viešbučiuose nakvota daugiau nei 1 mln. kartų. Daugiau nei pusė kurorte apsilankiusių poilsiautojų buvo lietuviai.

„Per paskutinį dvidešimtmetį tai yra rekordas. Mes dar nesam tokio skaičius turėję, netgi geriausiais metais. Buvo sunkesnių metų, po to buvo stabilizacija, dabar matome, kad tas skaičius pradeda gražiai augti. Lietuvių, apsilankiusių kurorte, skaičius paaugo geriausiai – jie dabar sudaro 60 proc. mūsų svečių“, – TV3 žinioms sakė Druskininkų turizmo informacijos centro atstovė Ana Kaciun.

Druskininkuose poilsiaujantys lietuviai sako, kad per pastaruosius metus kainos pakilo. Dviems žmonėms apsigyventi viešbutyje su pusryčiais kainuoja maždaug pusę tūkstančio eurų. Maždaug už tiek galima galima nuskristi ir gyventi populiariame Ispanijos kurorte Maljorkoje. Maisto ir gėrimų kainos panašios kaip Vilniuje.

Kalbinti poilsiautojai sako, kad už 0,3 litro talpos giros buteliuką viešojo maitinimo įstaigoje galima sumokėti ir pusantro euro. Kiti skundžiasi, kad po euro įvedimo kainos padidėjo 30 proc. „Tai yra daug. Tokių kainų litais nemokėjome“, – TV3 sakė gatvėje sutiktas poilsiautojas.

Vietiniai taip pat pastebi kainų kilimą. Paklaustas, kieno kainos labiausiai išaugo, sutiktas druskininkietis sakė: „Kavinėse, butų pirkimo, pardavimo kainos. Jaučiasi, kad kainos tikrai didesnės.“

Prieš kelerius metus Rusiją ištikusi ekonominė krizė skaudžiai smogė Druskininkams. Iki tol rusai buvo pagrindiniai kurorto klientai, bet dabar jų sumažėję, o atvykstantys leidžia pinigus nuosaikiau. Tačiau kalbinti turistai iš Rusijos sako, kad jiems kainos, skirtingai nei lietuviams, neatrodo didelės.

„Maitinimo įstaigose brangoka, bet yra įstaigų, kur tikrai nebrangu ir labai skaniai gamina. Lyginant su Maskvos kainomis, tai už tuos pačius pinigus Maskvoje išeina tik karštas patiekalas, o čia dar su labai gausiu garnyru. Maskvoje vis tiek aukštesnės kainos. Na, benzinas brangokas“, – žurnalistams sakė rusakalbis vyras.

Druskininkų verslininkai tikisi, kad šie metai bus tokie pat geri, kaip ir praėję. Jie pastebi, kad į šalies kurortus atvažiuoja vis daugiau jaunų šeimų, kurios ne tik leidžia sau poilsiauti, bet ir pirkti nepigias sveikatinimo procedūras.

„Lietuviai atranda sveikatą. Daugėja šeimų, jaunesnių žmonių, kurie atvažiuoja ne tik pailsėti, atgauti jėgas, bet ir rūpintis savo sveikata. Ta tendencija yra labai gera, mes ja labai džiaugiamės, mes ją labai skatiname. Žiūrint ir į Druskininkų, ir į Birštono rezultatus, labai džiugu, kad lietuvių vis daugiau ir jie po truputį leidžia daugiau laiko, negu tik savaitgalius“, – žinių žurnalistams sakė „Eglės“ sanatorijos pardavimų vadovė Aistė Povilauskaitė.

Tiesa, taip pat gausiai kurorte besilankančių turistų iš Vokietijos šįmet gali šiek tiek atkristi. Uždarius Vilniaus oro uostą skrydžiai iš kai kurių Vokietijos miestų nebuvo perkelti į Kauną. Sanatorijos jau gauna pranešimus, kad dalis vokiečių dėl to atsisako poilsiauti Druskininkuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (157)