Kai kurios šioje, vietinių Bermudų trikampiu vadinamoje gatvėje, įsikūrusios kavinės ir restoranai valgiaraščio nekeičia jau daugiau nei du dešimtmečius. Tokių vietų šeimininkai, matyt, įsitikinę, kad tai, ką mėgdavo vyresnioji karta, turi patikti ir jaunesniajai.

Atokiau nuo pagrindine vasarą tampančios kurorto gatvės įsikūrę maitinimo verslą turintys šeimininkai sako, kad jie dėl svečių turi pasistengti. Čia, anot jų, ateina svečiai, ieškantys ir geresnio maisto, ir geresnio aptarnavimo.

Kalbinti verslininkai pasakoja, kad Palangai vis dar sunku atsikratyti įsivaizdavimo, kad čia galima pavalgyti tik cepelinų ir šaltibarščių. Nors pripažįsta, kad šie poilsiautojų itin mėgstami, tad nevengia jų įtraukti į savo valgiaraščius. Tiesa, verslininkai pagalvoja, kaip lietuvių mėgstamą šaltsriubę patiekti įdomiau, originaliau.

Verslininkai įsitikinę, kad auganti maisto kultūra visoje šalyje verčia pasitempti ir juos. Beje, Palangoje yra net keletas restoranų, kurie, renkant geriausius, nuolat patenka tarp 30 išrinktųjų.

DELFI apsilankė penkiuose restoranuose. Pristatome trumpą aprašymą ir fotogaleriją apie juos. Tai nėra restoranų vertinimas, o jų pateikimo sąrašas sudarytas abėcėlės tvarka.

Restoranas „4“

Pernai vasarą Palangos Vytauto gatvėje vilniečių atidaryto restorano „4“ šiemet jau ieškokite arčiau jūros esančioje Birutės al. Dabar jis įsikūręs 2016 metais atidaryto viešbučio pirmajame aukšte. Sprendimas įsikurti viešbučio patalpose, anot Vestos Šližienės, restorano vadovės, leidžia tikėtis nenutrūkstamo svečių srauto ištisus metus.

„Pagrindinė restorano mintis – prisidėti prie maisto kultūros plėtros Palangoje. Vartotojai pasidarė labai išprusę, jie daug keliauja ir yra išrankūs kokybei. Jiems svarbu, ką valgo, ką geria, kokioje aplinkoje ir koks dėmesys yra rodomas apsilankymo metu“, – pasakoja restorano vadovė V. Šližienė.

Restoranas „4“

Kaip pasakoja restorano vadovė, pradžioje buvo siūlomas daugiau elegantiškas maistas, o šiemet atsižvelgta, kad svečiai nori ne tik minimalizmo ir estetikos, tačiau daugiau nori ragauti, išbandyti įvairių skonių, todėl meniu buvo kiek atnaujintas. Virtuvės šefas – Gabrielius Zajac yra dirbęs populiariuose sostinės restoranuose „Stebuklai“ ir „Sweet Root“.

Užkandžiai: bruschetta su lašiša ir parmos kumpiu (6,5 eur), nachos su riešutų sviesto padažu (5,5 eur), tuno tartaras su avokadu, morkų kremu ir juoduoju sezamu (10 eur), dviejų skirtingų rūšių kesadilijos: su kapota vištiena, sūriu, duonos-riešutų trupiniais, karamelizuotais svogūnais ir vegetariška su raugintais kopūstais, kalendra, ožkos pieno sūriu bei avokadais (7,5 Eur). Nuo šio savaitgalio į meniu grįžta burrata su persikais (11 Eur).

Restoranas „4“

Pagrindiniai patiekalai: pasak vadovės, lyderio pozicijų niekada neužleidžia aštuonkojis (19 eur), kuris šiemet draugauja su smulkiomis bulvių juostelėmis. Taip pat populiari jautienos išpjova su medaus ir garstyčių padažu (19 eur) ir naminė pasta su jūros gėrybėmis (11 Eur).

Adresas: Birutės al. 26, Palanga.

Darbo laikas: pirmadienį-sekmadienį 11:00-22:00, ketvirtadienį-šeštadienį 09:00-00:00, sekmadienį 09:00-22:00.

„A-petit restoranėlis“

Vytauto gatvėje, šalia muzikinio fontano, šeimos atidarytas restoranėlis „A-petit“ ateinančią žiemą minės savo veiklos penkmetį. Beje, durys čia atviros ir žiemos metu. Kaip DELFI yra pasakojusi viena iš restorano vadovių, anksčiau iš Vilniaus, Kauno atvykusių draugų Palangoje nebūdavo kur nuvesti skaniai pavalgyti. O jei tokių vietų ir atsirasdavo, tai kainos būdavo sunkiai įkandamos. Šeimininkai siekė, kad ir čia atostogaujantys žmonės turėtų tokią vietą, kaip didmiesčių gyventojai.

„A-petit restoranėlis“

Čia yra daug užkandžių, pirmieji ir antrieji patiekalai, atskira dalis karštųjų patiekalų su mėsa ir platus karštųjų patiekalų su žuvimi pasirinkimas, midijos – kita šio restorano vizitinė kortelė. Taip pat atskiras burgerių pasirinkimas. O desertą čia galėsite išsirinkti netgi iš 7 pozicijų. Vasara karaliauja pavlova su šviežiomis uogomis.

Užkandžiai: lašišos tartaras (6 eur), jautienos karpačio (7,6 eur) sūrio spurgytės (5,1 eur), brusketos su parmos kumpiu arba kriaušėmis ir trumų pasta (6,5 eur), 4 skirtingų rūšių salotos (nuo 5,7 iki 7 eur).

Patiekalą, be kurio sunku įsivaizduoti lietuvišką vasarą – šaltibarščius, irgi rasite šio restoranėlio valgiaraštyje. Taip pat paragauti siūloma svogūnų sriubos (3,8 eur), meksikietiškos jautienos sriubos (5,1 eur) ir žuvienės, kurią rekomenduojama dalintis dviem (11,5 eur).

Pagrindiniai patiekalai: burgeriai (nuo 5,5 iki 7,1 eur), pečiuje kepta dorada (9,5 eur), lašišos filė su „Bulgur“ kruopomis, sezoninės midijos arba midijos aštriame šofrano padaže (nuo 7,7 eur), pieninio ėriuko didkepsnis patiekiamas su grūsta kmynine bulvių koše ir smidrais (15,5 eur), kiaulienos sprandinė su brendžio padažu ir pečiuje keptomis daržovėmis (7,2 eur), jautienos išpjova su keptomis daržovėmis ir batatų-čili piure (17 eur).

„A-petit restoranėlis“

Adresas: Vytauto g.112, Palanga

Darbo laikas: pirmadienį-trečiadienį 09:00-22:00, ketvirtadienį-šeštadienį 09:00-00:00, sekmadienį 09:00-22:00.

Restoranas „Oldman“

Restoranas duris svečiams atvėrė vos gegužės pabaigoje, tad šį restoraną drąsiai galima vadinti pačia naujausia Palangos vieta. Įsikūręs Jūratės gatvės pabaigoje, visai šalia Baltijos jūros, prie kurios, perėję Rąžės upelio tiltuką, galėsite nueiti, kol lauksite pagrindinių patiekalų.

„Konceptas daugialypis, tai – restoranas-baras viename. Kasdien nuo 11 iki 15val. duodame vėlyvuosius pusryčius, tada iki 17val. virtuvė ruošiasi, o nuo tada iki 22val. siūlome a la carte vakarienę. Po vakarienės pereiname į linksmesnį rėžimą: garsiname muziką, kviečiame didžėjų ar kokią grupę“, – sakė vienas restorano įkūrėjų Vytenis Makauskas.

Restoranas „Oldman“

Šios vietos valgiaraštis gana nedidelis, anot V. Makausko, kuriamas atsižvelgiant į sezoniškumą, pritaikytas įvairiam skoniui. Didelis dėmesys skiriamas grilio patiekalams, taip pat patys šefai kepa duoną, iš kurios gamina girą. Terasoje esančiame darželyje auginamos prieskoninės žolelės, kuriomis vėliau skaninami patiekalai. Daugiausia stengiamasi naudoti produktus iš vietinių rajonų ūkių.

Restoranas „Oldman“

Užkandžiai: siūlomi sūrių, mėsos rinkiniai (6,5 eur), šamas su marinuotais svogūnais ir porų majonezu (5eur), sudytas upėtakis (6,5 eur), kaulų čiulpai (9 eur). Pirmajam patiekalui galima rinktis iš jautienos karpačio (8 eur), upėtakio tartaro (7 eur) ir sezoninių salotų (5eur).

Sriuba – originaliai patiekiami šaltibarščiai (4 eur).

Restoranas „Oldman“

Pagrindiniai patiekalai: paršelio papilvė (15 eur), anties krūtinėlė (12eur), antrekotas (14eur) ir Šamo filė (12eur). O norintiems pasmaližiauti siūlomas karamele pagardintas moliūgų pyragas (4 eur) arba vis keičiamas desertas.

Adresas: Jūratės g. 2A, Palanga.

Darbo laikas: pirmadienį-ketvirtadienį 12:00-22:00, penktadienį 12:00-02:00, šeštadienį 11:00-02:00, sekmadienį 11:00-22:00.

Gastrobaras „Šilelis“

Ši vieta Palangoje tikrai turėtų patikti jaunimui, tačiau, kaip įsitikinome užsukę, gastrobarą yra pamėgusios ir jaunos šeimos. Keli kalbinti palangiškiai DELFI pasakojo, kad aplankyti šią vietą visada siūlo patarimų, kur skaniai pavalgyti, prašantiems draugams iš kitų miestų.

Gastrobaras vienu metu talpina apie 20-35 svečius. Jaukus bariukas siūlo nemažą maisto ir gėrimų pasirinkimą. Vieta įsikūrusi kiek toliau nuo ramybe nepasižyminčios J. Basanavičiaus gatvės, tad puikiai tiks norintiems ramesnio poilsio. Interjero sprendimai tikrai įdomūs, juos, matyt, diktuoja šios pavadinimas – visa baro siena dekoruota „Šilelio“ televizoriais.

Gastrobaras „Šilelis“

Užkandžiai: čedario sūrio lazdelės (5,2 eur), vištienos sparneliai medaus-čili glazūroje (5,6 eur), sūrio lenta (6,1 Eu) arba „Serrano” kumpio lenta (4 eur), „Pinchos“ su krevetėmis ir mango kremu (4 Eur).

Sriubos – čili jautienos sriuba (4,9 Eur), kreminė-morkų sriuba (4 Eur), „Tom Tailando“ sriuba (6,2 Eur) ir pomidorų šaltsriubė (4 Eur).

Pagrindiniai patiekalai: valgiaraštis suskirstytas į kelias ketogorijas: salotos, naminės picos, sumuštiniai ir pagrindiniai patiekalai. Populiariausia pica, anot vienos iš čia dirbančių padavėjų, „Cezarija“ su vištiena (6,5 Eur) arba su krevetėmis (6,9 Eur). Kitos picos kainuoja nuo 6,4 Eur iki 6,9 Eur. Taip pat, anot tos pačios padavėjos, svečių labai mėgstamas yra sumuštinis su kiaulienos šonkauliukų mėsa (6,5 Eur). Pagrindiniam patiekalui galėsite išsirinkti glazūruotą vištieną su medumi ir garstyčiomis, kiaulienos sprandinės kepsnį (abu patiekalai kainuoja 7,5 Eur), kiaulienos šonkauliukus su krienų ir vasabio padažu (7,8 Eur), gruzdintą žuvį arba vieštieną su traškučiais (6,4 Eur).

Gastrobaras „Šilelis“

Adresas: Gintaro g. 43, Palanga.

Darbo laikas: pirmadienį-trečiadienį 11:00-00:00, ketvirtadienį 11:00-01:00, penktadienį 11:00-02:00, šeštadienį 12:00-02:00, sekmadienį 12:00-00:00.

Restoranas „Vėsuma

Antrus metus Palangoje veikiantis Itališko maisto restoranas, anot šeimininkų, virtuvės šefams palieka daug erdvės improvizacijoms. Žinomas virtuvės šefas Martynas Maciulevičius, praeitais metais padėjęs šiai vietai įsivažiuoti ir sukurti meniu, šiemet darbus tęsia Vilniuje, o čia paliko savo mokinę Ievą Skaisgirytę.

„Pradėję su Vidužemio jūros virtuve, šiemet meniu papildėme atsižvelgdami į svečių poreikį. Atsirado ir patiekalai kepti ant griliaus, ir tie patys šaltibarščiai, tik juos pateikiame kiek kitaip. Nemanau, kad Palanga yra toks didelis miestas, kad labai apsimokėtų įkurti tik visiškai nišinį restoraną“, – pasakojo vienas iš šios vietos įkūrėjų Marius Kiesas.

Restoranas „Vėsuma“

Šioje, tarp medžių pasislėpusios vietos kieme, stovi ir labai neįprastas statinys – šiltnamis. Jis nėra pritaikytas daržovių ar žolelių auginimui, tačiau čia galima jaukiai pavakaroti bei pasislėpti nuo pajūrio vėjo ar netikėto lietaus.

„Mums visada patiko sodas, gamta, parkai. Radome puikią vietą, kur labai daug visą teritoriją uždengiančių medžių. Jie ir nurodė kryptį būsimai koncepcijai – sodas pajūrio mieste“, – prisiminė M. Kiesas.

Restoranas „Vėsuma“

Užkandžiai: nuo gruzdintų sūrio kamuoliukų su jalapenais ir naminiu majonezu (5eur), kepto Camembert sūrio su mėlyniu čatniu (6 eur), keptų krevečių (7 eur), brusketų su įvairiais priedais (5,5 eur), iki salotų su grill jautiena, krevetėmis ir mangais ar ricotta sūriu (nuo 7 iki 9 eur).

Čia rasite ir dienos sriubą, ir minėtus šaltibarščius (3 eur)

Pagrindiniai patiekalai: valgiaraštį sudaro kelios ryškios šio restorano stipriosios pusės: picos, makaronai ir bulvių patiekalai (nuo 7 iki 12 eur). Mėsos mėgėjai čia gali pasirinkti iš grill vištienos filė (9 eur) ir jautienos steiko (18eur). Valgiaraštyje rasite ir midijų balto vyno padaže (11eur), ir grill doradą su perliniu kuskusu (14eur).

Restoranas „Vėsuma“

Adresas: Ronžės g. 5, Palanga.

Darbo laikas: pirmadienį-sekmadienį 10:00-23:00.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (240)