Pranešime spaudai rašoma, ką projekto komanda ir jos vedėjas siūlo pamatyti šio Radviliškyje?

1. Burbiškio dvaras Radviliškio rajone. Pirmiausia, važiuojant nuo Panevėžio pusės į Radviliškį, laidos komanda siūlo apžiūrėti Burbiškio dvarą, garsėjantį tulpėmis. Tačiau ir pats Burbiškio dvaras – kur kas daugiau nei ši spalvinga šventė. Dabar dvaras yra visiškai atkurtas – toks, koks buvo 19–20 a. pradžioje. O kur dar trečius metus iš eilės rengiama vis kita mados istoriko A. Vasiljevo paroda! Arba dar viena paroda, skirta čia veikiančio muziejaus 30-mečiui, kurios metu galite pamatyti, iš kokių griuvėsių buvo prikeltas dabar akį džiuginantis dvaras. Daugybė koncertų, edukacijų ir net Camino Lituano kelias – štai dėl ko čia atvyksta žmonės!

 Laidos vedėjas Burbiškio dvare

2. Kleboniškių kaimas. Jei Burbiškio dvare galite pamatyti, kaip atrodė 19-20 a. dvarininkų gyvenimas, tai čia pat, vos už 3 kilometrų nuo dvaro esančiame Kleboniškių kaime, galima pamatyti, kaip atrodė to meto valstiečių gyvenimas. Autentiškos trobos, nuolatinė buities rakandų ekspozicija, įvairios edukacijos, susijusios su to meto amatais, klojimo teatras. Laidos vedėjas muziejuje netgi ras įspūdingą sviesto mušimo įrenginių kolekciją.

3. Ekologinis Burnių ūkis Baisogaloje. Baisogalos miestelyje įsikūrusiame ekologiniame ūkyje šeimininkauja ne kas kitas, o linksmasis grupės „Išjunk šviesą“ vokalistas, Lietuvos numylėtinis Valdas Burnys. Česnakai, žirniai, svogūnai, agurkai, moliūgai, grūdinės kultūros – štai, kaip atrodo jo kasdienybė. Į ūkį traukia žmonės iš visos Lietuvos – jei ne derliaus paskanauti, tai bent ranką paspausti ir pasiklausyti dainų, o jos čia skamba nuolat. Valdas sakys, kad skambant muzikai – derlius geresnis!

 Valdas Burnys ir Žygimantas Barysas

4. Kosminio modeliavimo muziejus Radviliškyje. Vienintelis toks Lietuvoje muziejus, kuris talpina 200 eksponatų. Daugiausia čia tikrų raketų kopijų, kurios, beje, sveria vos… 3 gramus. Muziejus įsteigtas vietinėje progimnazijoje – fizikos mokytojas Viktoras Karmonas taip susidomėjo šia veika, kad ją vystė net 45 metus. Kaip jis pats sako, į Lietuvą iš tarptautinių konkursų parvežė 17 komplektų medalių.

Zygimantas Barysas ir laidos Sveiki atvykę žiūrovai

5. Šiaulės kalno apžvalgos bokštas. Kalnų kaime esantis 21 metro aukščio apžvalgos bokštas stovi ant aukščiausios apylinkėse kalvos – ši papildomai prideda dar beveik 10 metrų aukščio. Nuo bokšto atsiveria nuostabi panorama ne tik į Radviliškį, tačiau ir į greta esančią Rėkyvą Šiaulių rajone.

 Laidos vedėjas Radviliškio krašte

6. Bičių terapija pas bitininką Židrūną Japertą. Čia žmogus įleidžiamas tarsi į didelį bičių avilį, kuriame bitės neskraido ir negelia. Terapijos lankytojas gulasi ant gulto, po kuriuo yra bitės. Pajutusios žmogaus kūną, bitės pradeda aktyviau plasnoti sparneliais ir dūgzti, taip suteikdamos ramybės pojūtį. Kai kurie žmonės čia atvažiuoja net pamiegoti, o įprastai toks ramybės seansas trunka apie 1-2 valandas. Beje, neseniai Židrūnas pateko į komą. Sakosi, jog ėjo tuneliu, matė angelus, ir... grįžo! Tuomet vyras pradėjo užsiiminėti invazine vaško terapija, kurios metu atliekamas kūno masažas, o tuomet ant nugaros lašinamas bičių vaškas. Pastarasis, neva, parodo, kuo žmogus negaluoja.

 Laidos vedėjas Radviliškio geležinkelio stotyje

7. Skrydis oro balionu virš Radviliškio. Šia veikla net 26 metus užsiimantis patyręs oreivis Edvardas Dovydėnas, skraidins laidos vedėją ir kelis projekto „Sveiki atvykę“ žiūrovus. Keliautojų įspūdžiai – šio šeštadienio ryto laidoje.

 Su oreiviu virsš Radviliškio

8. Autentiškų patiekalų degustacija legendinėje „Žarijos smuklėje“. Kelyje Panevėžys-Šiauliai, šalia Radviliškio, yra nuo seno ant žarijų keptais patiekalais garsėjanti užeiga. Jos meniu sudarė pats smuklės įkūrėjas. Laidos vedėjas Žygis nepraleido progos paskanauti firminių šašlykų. Kokie bus jo įspūdžiai?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją