Mados žurnalas glamourmagazine.co.uk įspėja – galbūt antradienio rytas biure galbūt nėra pats tinkamiausias metas pasipuošti didžiuliu anturio žiedu ant krūtinės (nebent esate atsidavęs „Loewe” prekinio ženklo gerbėjas) ar metro pločio rankine (nors Louis Vuitton neabejotinai vilioja), bet sezono tendencijos juk nieko vertos, jei nesprogsta įkvėpimu.

Mažai tikėtina, kad šios teatrališkos detalės nuo podiumo atsiras jūsų spintose, bet būtų naivu manyti, kad šios tendencijos neturės didžiulės įtakos mados kraštovaizdžiui – kad ir kur pirktumėte savo rūbus.

Taigi, ką mums siūlo 2023 metų pavasario / vasaros mados tendencijos? Svarbiausius šiltojo sezono hitus išrinko glamourmagazine.co.uk.

Pasak mados žurnalo, pernykštė manija viskam su fuksijos žiedų motyvais šiemet užleidžia vietą švelnesniems, pasteliniams rožinės spalvos atspalviams, o juoda ir kobalto mėlyna bus netikėtos ir pagrindinės šio sezono spalvos. Žemo juosmens rūbai bei permatomi audiniai puikiai tiks tiems, kurie ieško kažko seksualaus, o gėlių motyvai atgims trimatėse versijose.

Patiems nekantriausiems bus malonu išgirsti, kad jau esama keleto stiprių tendencijų ir žiemos garderobui… tiksliau, vakarėlių garderobui. Nuo riqsué boudoir įkvėptų vakarinių rūbų iki daugybės blizgučių ir dailių vakarėlio rankinių (blizgių ir puošnių, o ne tų plastikinių krepšių iš 90–ųjų, pripildytų „Haribo“, muilo burbulų ir su torto gabalėliu, susuktu į servetėlę). Taigi, būtų verta iš anksto investuoti į šias pavasario tendencijas jau keletą mėnesių anksčiau, nes jos išties to vertos.

Rūbai žemu juosmeniu

Oficialu – 90–ųjų mėgstamiausias pažemintas juosmuo grįžta į madą. Viskas nuo džinsų iki kostiumėlio, šortų ir vakarinių sijonų turi būti vilkimi žemai. Panašu, kad mūsų pamėgti aukšto juosmens rūbai 2023 metų vasarą gali išeiti atostogų. Derinkite savo naują įvaizdį su viršutine dalimi, kuri atidengia pilvą.

Gėlių galia

Šiemet jos teatriškesnės, nei įprastos pavasario gėlės. Šį sezoną klasikinė tendencija įgis trimatiškumo ir iškils nuo marškinių iki pečių ar net liemens. Žinoma, dideli žiedai galbūt pernelyg dramatiški ramiai vakarienei su draugais, tačiau drąsesnieji su tokiu pasirinkimu tikrai neprašaus.

Perregimi audiniai

Perregimi audiniai buvo sėkmingai dėvimi jau keletą sezonų, tačiau ypač didelė sėkmė jų laukia 2023 metų pavasarį ir vasarą. Nuo perregimo viršutinio suknelės sluoksnio, kuris suteikia dramatiškumo vakariniam įvaizdžiui, iki drąsaus apatinio trikotažo – tai itin seksualus būdas suteikti savo aprangai intrigos sluoksnį.
Suknelė su nėriniais ir permatomo audinio detalėmis

Kobalto mėlyna
Fuksijos žiedų spalva neabejotinai dominavo 2022 metais (už tai galime padėkoti italų mados dizaineriui Pierpaolo Piccioli, kuris įžiebė šią tendenciją Valentino AW22 mados pristatyme kovo mėnesį), tačiau šiemet ši spalva traukiasi į šalį ir užleidžia vietą ryškiai mėlynai.
Monika Linkytė, kobalto mėlyna

Buduaro detalės

Šios tendencijos geriau nebandyti biure, tačiau akivaizdu, kad 2023 metų pavasario ir vasaros sezonas žada būti itin seksualus dėl nėriniuotų buduaro detalių vakarinių rūbų įvaizdžiuose.

Vakarėlių rankinės

Priešingai nei prieš kelius dešimtmečius populiarios plastikinės rankinės, šiemet dominuoja labai puošnios rankinės, kurioms galioja taisyklė „daugiau yra geriau“.
Vakarėlio rankinė

Vasariškai juoda
Turbūt tai nėra ta spalva, kurią tikėtumėmės rasti vasariško garderobo paletėje, juoda yra neabejotinai svarbi pastarųjų tendencijų fone. Žinoma, odą atveriantys nėriniuoti audiniai suteiks įvaizdžiui netikėto švelnumo.
Juoda suknelė

Blizgučiai
Įprastai blizgučių sezonas užbaigia vakarėlių kupiną gruodį, tačiau 2023 metais ši taisyklė bus sulaužyta, nes pavasaris ir vasara taps tobulu metu blizgučiams. 2023 metais jie atgimsta švelnesnėje ir šviesesnėje spalvų paletėje – madingiausia bus švelniai rožinė, nude (nuogo kūno spalva) ir pastelinių spalvų paletė.
Blizgučiai

Širdies motyvai
Nors pavasario ir vasaros mados tendencijų sezonas prasideda ik kovo pabaigoje, jis persmelktas vasario 14 dienos nuotaikomis. Širdelių motyvai buvo dažnai sutinkami rugsėjį, jais buvo nutaškytas visas kūnas nuo klubų iki krūtinės. Apsivilkus suknelę, kurios rankoves (ar bet ką kitą) puošia širdelės, laukia puikus pasimatymas.
Suknelė su širdelėmis

Kutai
Žinoma, kutai nėra jokia naujiena, tačiau ši pažįstama stiliaus detalė vasaros sezono metu bus svarbi. Tiksliau – labai svarbi.
Kutai

Cukrinės vatos rožinė
Fuksijos žiedų spalvai metas atsitraukti – į mūsų spintas atkeliauja naujas atspalvis. Šį sezoną užkariauja švelnesnė, labiau pastelinė cukraus vatos rožinė.
Rožinė

Saulėlydžio ombrė

Pavasario ir vasaros sezoną dominuoja romantiškos spalvos, tarp kurių netikėtai iškyla saulėlydžio ombrė. Raudona, persimainanti į oranžinę, geltoną ir baltą – tai šilta atgaiva po žvarbių rugsėjo mados pristatymų vėjų.

Švelnesnių formų siuvimas

Be rožinės spalvos, prie kurios jau esame pripratę, šiemet dominuoja pastelinė mėlyna, žalia ir pilka spalvos.
Kostiumėlis
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją