Pigiausi pasiūlymai skrydžiui pirmyn (Roma-Niujorkas) kol kas galioja vasario 10-11, 17-18 ir 25-26 dienomis bei beveik visą kovą (išskyrus kovo 6-9, 12-16 ir 20-23 dienas). Dėliojantis kelionę atgal veikiausiai tektų rinktis skrydį Niujorkas (J.F. Kenedžio oro uostas)- Atėnai – Roma. Nors „atgalinę“ išvyką tai „pailgintų“ maždaug trimis valandomis, toks variantas šiuo laikotarpiu būtų pats pigiausias.

Datos, kuriomis geriausia būtų planuotis kelionę iš Niujorko atgal į Europą – balandžio 2, 5 arba 9 diena. Atskridus į Atėnus balandžio 9-ąją, kelionę galima būtų prailginti dar vienai dienai ir išskristi iš ten balandžio 10-ąją.

Susidėliojus kelionę būtent šiomis dienomis, kombinuojant „Alitalia“ ir „Delta Airlines“ pasiūlymus (paprasčiau tai padaryti padės kuri nors iš universalių elektroninių automatinio bilieto užsakymo ir rezervavimo sistemų, pavyzdžiui, Lastminute.it arba Expedia.co.uk) į abi puses vienam žmogui galima nuskristi už 379 eurus arba maždaug 1307 litus.

Skrendant kitomis datomis ir su kitomis avialinijomis, kelionė tokiu maršrutu vienam žmogui kainuotų mažiausiai 1920 litų, tačiau net tokiam variantui veikiausiai dar tektų pasižvalgyti papildomų akcijų (tokiu, kokias siūlo oro linijų bendrovės „LOT“ arba „AirBerlin“).

Verta pažymėti, kad norėdami išbūti Atėnuose ilgiau nei vieną dieną, o grįžti ne į Romą, o į Vilnių, galite pasirinkti atgalinio skrydžio variantą Niujorkas-Atėnai-Ryga-Vilnius. Tam skrydį iš Atėnų reikėtų rezervuoti oro linijų bendrovės „airBaltic“ elektroninėje sistemoje. Tiesa, bendrą kelionės kainą tai „apsunkins“ maždaug 480 litų.

Pasiekti Romą iš Lietuvos galima ir tiesioginio skrydžio pagalba. Aviakompanija „Wizzair“ siūlo kelionę į patį Fiumicino oro uostą iš Vilniaus - jos kaina prasideda nuo 79 litų (naudojantis „Wizzair“ lojalumo programa – nuo 49 litų). Pati išvyka viena kryptimi trunka apie dvi valandas.