Renginys pirmiausia prasidės „Orixo“ scenoje. Penktadienį joje gros „Ambera“, „Linchette Marcel“, „Ir visa tai kas yra gražu yra gražu“.

Pagrindinėje scenoje pirmieji su publika pasisveikins „Jama & W“. Vėliau pasirodys latviai „Sanctimony“ ir mūsiškiai „Bix“.

„Nutarėme atsivežti triūbas, sunkiąją artileriją. Į savo roką įmaišysime vario, išeis geras lydinys. Pagrosime savo gerbėjams tokių „gabalų“, kurių beveik niekada nesame groję. Ir naujo albumo kūrinių bus, su triūbomis jie skamba puikiai.

Gyvai grupei festivalis – didelė šventė. Tai, kas grupės gyvenime įvyksta geriausio, kaip tik ir nutinka festivalio scenose. Ten – būtent ta publika, kurios tu nori labiausiai, nes žmonės susirenka specialiai dėl muzikos. Žiemą visi grosime uždarose salėse, klubuose, kurių galimybės ribotos, o „Roko naktyse“ yra daugiau laukinio šėlsmo, ir tai mums teikia didelį džiaugsmą“, – pasakojo „Bix“ lyderis Saulius Urbonavičius-Samas.

Penktadienį po „Bix“ didžiojoje scenoje pasirodys amerikiečiai „Queen Kwong“ ir austrai „Russkaja“, o viską vainikuos Jeronimo Miliaus grupė „Soul Stealer“.

Cirko scenoje roko diskoteką ves Kevinas Mancuso. O šeštadienį ten darbuosis „Sagittarius“, „Fire It Up“, „Joio“, „Harta“, „Frank Fitts“. Vėliau estafetę perims latviai „Tredkill Method“ ir pačios „kiečiausios“ britės „The Pearl Harts“.

„Orixo“ scenoje šeštadienį veiksmą pradės „Low Budget Disco Project“, paskui ten koncertuos „Wild Reason“, „Silk & Velvet“ bei „The Mainroad“.

Pagrindinėje scenoje šeštadienį – visa armija geriausio roko: „Wolfsome“ iš Kauno, akustinis Aistės Smilgevičiūtės ir „Skylės“ koncertas. Po jų griaudės „AC/DC Tribute.lt“, paskui koncertuos „Scarred“, lygiai vidurnaktį pasirodys olandai „Epica“. Vakarėlį pagrindinėje scenoje pabaigs „Thundertale“.

„Specialiai ta proga paruošėme kūrinius, kurie jau daug metų niekur nebuvo atliekami. Bus puiki galimybė prisiminti ar naujai susipažinti su dainomis, kurias dainavome dar 2005 metais, kai pirmą kartą žengėme į „Roko naktų“ sceną, tuomet dar Plateliuose. Tai mums buvo pirmas didelis festivalis ir pirma didelė scena, – pasakojo „Thudertale“ vokalistas ir gitaristas Laurynas Baškys. – Dabar laukia malonus grįžimas į praeitį – tai panašus jausmas, kai susirandi senokai pamirštą daiktą, pavyzdžiui, knygą ar drabužį ir vėl negali nuo jo atsiplėšti.

Šią idėją brandinome jau kurį laiką. Nusprendėme, kad bus gera tai padaryti „Roko naktyse“ šiais metais. Festivalis kelia labai daug prisiminimų. Be to, mūsų akyse užaugo jau ne viena klausytojų karta. Kai kurie susipažinę tik su tuo, kas skamba per televizijos kanalus, arba žino tik mūsų tautinę programą, tačiau tai – tik dalis „Thundertale“ kūrybos, o esame išleidę keturis studijinius albumus“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)