Ekologinis pažintinis takas „Litorina“driekiasi Baltijos pajūriu. Žingsniuojant šiuo taku, Baltijos krantas tarp medžių sušmėžuos iš 15 m aukščio. Prieš maždaug 7500 metų čia tyvuliavo Litorinos jūra, kurios vandens lygis buvęs gerokai aukštesnis už dabartinės Baltijos. Todėl skyrėsi ir kranto linijos aukštis.

Sūroka Litorinos jūra pradėjo formuotis, kai maždaug prieš 7,5 tūkst. metų pietinėje ir vakarinėje Anciliaus ežero dalyje prasidėjo krantų grimzdimas. Susidarė dabartiniai Skagerakas ir Kategatas, per kuriuos į Anciliaus ežerą pateko Šiaurės jūros vanduo bei jai būdinga gyvūnija. Šiai gyvūnijai tipiškas buvo pilvakojis moliuskas Littorina littorea, kurio vardu jūra ir pavadinta. Šio moliusko paplitimas rodo ir padidėjusį jūros sūrumą. Politorininiu laikotarpiu, trukusiu apie 4000 metų, Baltijos jūra, kartu ir Lietuvos krantai, pamažu įgijo dabartinius kontūrus, jūroje įsivyravo dabartinė augalija ir gyvūnija.

Konkurso „Atrask ir pažink Lietuvos saugomas teritorijas“ metu siūloma aplankyti nacionalinių ir regioninių parkų įdomesnes vietoves, gamtos bei kultūros paveldo objektus ir fotoaparatu juos užfiksuoti.

Kur nusifotografuoti? Važiuokite nuo Klaipėdos dalies Girulių Karklės link. Pravažiavus poilsiavietę „Pasaka“, netrukus kairėje kelio pusėje pamatysite nedidelę aikštelę su informaciniu stendu apie ekologinį pažintinį taką „Litorina“. Prieš jus proskyna jūros link vingiuojantis takas - pažintinio tako pradžia. Eidami juo, sekite informacinėmis nuorodomis. Iš pradžių paėjėkite taku jūros link apie 50 m (neturite pasiekti šlaito briaunos – staigaus kritimo) ir pasukite į dešinę. Tuomet pakeliavę taku kiek daugiau nei 200 m, pamatysite apžvalgos aikštelę bei įspūdingas raguvas, per kurias pereisite mediniais lieptais. Tai – viena gražiausių tako atkarpų. Čia ir nusifotografuokite.