Bendrą tokios kelionės (šiuo atveju aptarsime išvykos į Vietnamą, o tiksliau – į šalies Hošimino didmiestį) kainą dažniausiai apsunkina potencialiai (o galiausiai – ir faktiškai) didelės išlaidos skrydžiui (ypatingai – iš arčiausiai Lietuvos esančių Europos oro uostų). Tačiau užmesti akį į tokių avialinijų kaip „Vietnam Airlines„ arba „Etihad Airways“ pasiūlymus, kartais – itin pravartu.

Štai pastarosios oro linijų bendrovės šiuo metu vykdoma akcija leidžia užsisakyti skrydžius iš Paryžiaus arba Briuselio į Hošiminą (sugrįžtant į tokius Europos oro uostus kaip Diuseldorfo, Berlyno, Miuncheno arba Frankfurto prie Maino) kainomis, kurių „dugnas“ siekia 500 eurų (apie 1720 litų) kelionei į abi puses, o kartais – net mažiau.

Anksčiausia data, nurodanti dieną, kurią galima pakilti iš Paryžiaus arba Briuselio, keliaujant šia kryptimi už žemiausią kainą – šių metų lapkričio 12-oji, o vėliausia – 2014-ųjų kovo 18-oji. Tiesa, kovo mėnesį parankiausios įkainių prasme išvykimo datos – vos kelios. Be aukščiau minėtos kovo 18-osios pravarčiausia pigių skrydžių ieškoti to paties mėnesio 4-ą ir 11-ą dieną.

Taip pat verta atkreipti dėmesį į tai, kad „Etihad Airways“ skrydžius iš Europos į Vietnamą vykdo, darydamos sustojimą Abu Dabyje. Šiuo atveju tokia aplinkybė suteikia galimybę apsižvalgyti ir po pastarąjį miestą – kartais ilgesnis sustojimas čia leidžia ir nemažai sutaupyti – viskas priklauso tik nuo konkrečių kelionės datų ir to, kuriuos būtent skrydžius pasirinksite.

Vėliausios datos, kuriomis turėtumėte planuoti nutūpti Vokietijoje po šios nebrangios kelionės – 2014-ųjų kovo 18-19 dienos, taip pat kovo 25-27 ir balandžio 1-2 d. Taip pat svarbu atkreipti dėmesį, kad pigiausius skrydžius veikiausiai atrastumėte ne bandydami užsisakyti vietą lėktuve tiesiogiai iš „Etihad Airways“, o ieškodami jų elektroninėse bilietų rezervavimo sistemose, pavyzdžiui, expedia.fr arba expedia.co.uk.

Žinoma, čia pat galėtumėte užsisakyti ir viešbutį Hošimine, tačiau verta turėti omenyje, kad pasidairyti pigiausios vietos apsistoti labiausiai apsimoka jau atvykus į Vietnamą – kalbant apie vietinius paradoksus, dažnai referuojama į faktą, jog hosteliai ir nakvynės namai čia paprastai daug jaukesni ir švaresni, negu įvairiausio plauko turistų „iškankinti“ viešbučiai. Be to, joks užsieniečiams skirtas „prabangesnių“ apartamentų kompleksas nesuteiks tokių autentiškų kelionės įspūdžių kaip hostelis, kuriame mielai apsistoja ir atvykeliai iš to paties regiono.

Kalbant apie tuos pačius nakvynės vietas užsieniečiams aktyviausiai siūlančius viešbučius, verta paminėti, kad jų kainos Hošimine „prasideda“ nuo 37 JAV dolerių (maždaug 96 litų) už dvivietį kambarį. Maždaug už tiek nakčiai minėtos „talpos“ apartamentuose siūlo apsistoti trijų žvaigždučių „Little Saigon Boutique Hotel“.

„Vietiniams“ skirti viešbučiai (vietos juose internetu užsisakyti dažniausiai negalėsite) gali būti prienami ir už 4-5 JAV dolerius (10,5-13 litų) asmeniui (dalinantis kambarį dviese), o atokiau didmiesčio centro esantys nakvynės namai – už 3-3,5 JAV dolerius (8-9 litus).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)