Pavyzdžiui, eurocheapo.com tinklaraštis pataria naudotis priceline.com tipo tinklalapiais tam, kad keleivis galėtų nusistatyti savo siūlomą kainą – su šia platforma bendradarbiaujantys partneriai gali atsižvelgti į potencialių klientų pasiūlymus ir šiek tiek nuleisti įkainius tam, kad gautų garantuotai su jais bendradarbiauti sutikusį keliautoją.

Lietuviai labiau mėgsta dalintis patarimais, kuriuos jiems padiktavo asmeninė patirtis. Dalinamės penkiais pačiais populiariausiais – tais, kurie ieškant pigių skrydžių iš mūsų šalies pasiteisina labiausiai.

1. Persėdimas apsimoka. Jeigu nuspręsite pasinaudoti tokių avialinijų kaip „airBaltic“ arba „Turkish Airlines“ paslaugomis, persėsti atitinkamai Rygoje arba Stambule būsite priversti, nors kelionė su šiomis oro linijų bendrovėmis dažniausiai vis tiek bus pigesnė nei su tomis, kurios vykdo tiesioginius skrydžius iš Vilniaus. Tuo tarpu, apsisprendę keliauti su „Ryanair“ arba „Wizzair“ persėdimo pasiūlymo tikrai nesulauksite – ieškoti geresnių būdų nukakti į vieną ar kitą tolimesnį oro uostą turėsite ieškoti patys. Geriausias patarimas, norintiems sutaupyti, kad ir anksčiau nei po mėnesio ar dviejų įvyksiančios kelionės metu – persėsti į tos pačios „Ryanair“ ar „Wizzair“ lėktuvą Oslo Rygge arba Sandefjordo Torpo oro uostose. Pigių skrydžių avialinijų maršrutai iš Vilniaus yra pigiausi būtent į Oslą, tuo tarpu susisiekimas tarp Oslo ir kitų Europos miestų aukščiau minėtų oro linijų bendrovių pagalba taip pat yra itin nebrangus.

2. Neatidėliokite bilietų įsigijimo. Priklausomai nuo savaitės ar net paros laiko, bilietų kainos „Ryanair“ ar „Wizzair“ bilietų užsakymo sistemose nuolat kinta. Tad, radę skrydį už gerą kainą šiandien, rytoj galite jo jau ir nebeįpirkti. Jeigu tik turite galimybę – geriau nepalikite per daug laiko apsisprendimui.

3. Sekite akcijas. Nors „Ryanair“ o po to ir „Wizzair“ atėjimas į Lietuvą jau savaime buvo priimtas kaip plačių keliavimo galimybių atsivėrimas, nereikia pamiršti, kad ypatingus pasiūlymus kartais „pameta“ ir pigių skrydžių bendrovės. Kasdien atsiversti kiekvienos iš šių bendrovių tinklapį bent po kartą tikrai neužims daug laiko – juk visos jų akcijos yra skelbiamos pradiniame puslapyje.

4. Neapsiribokite vienu oro uostu. Savaime suprantama, kad tiek vilniečiams, tiek kauniečiams patogiausia pradėti kelionę būtent jų gyvenviečių oro uostose. Nepaisant to, skrydžių kitose netoli esančiuose miestuose, turinčiuose pigių skrydžių kompanijas aptarnaujančius oro uostus paieškoti tikrai verta. Tiek Vilniaus, tiek Kauno gyventojams taip pat apsimokėtų pasižvalgyti galimybės susirasti skrydį iš Lodzės, Gdansko, Varšuvos Šopeno ar Modlino oro uostų.

5. Dalyvaukite lojalumo programose. Iš Lietuvoje skrydžius aptarnaujančių pigių oro linijų bendrovių aiškiausią ir paprasčiausią nuolaidų bei taškų rinkimo sistemą siūlo aviakompanija „Wizzair“. Visiems registruotiems vartotojams, įsigijusiems jų kortelę iš karto nusiskaito dalis mokesčių būsimiems skrydžiams, taip pat galioja papildomos nuolaidos. Pati kortelė apsimoka vidutiniškai jau po 2-3 skrydžių, tad planuojantiems bent kelias keliones per metus, pasidomėti jos įsigijimo galimybe tikrai apsimoka.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)