– Kokio amžiaus vaikams galima pradurti ausis?

– Mes nerekomenduojame to daryti anksčiau nei treji metai. Veriame medicininio metalo auskarus, kurie yra standartinio dydžio. Jei pacientas labai mažas, gali būti, kad jam bus tiesiog nepatogu gyvent su tais auskarais, kurių nerekomenduojame išimti 4-5 savaites. Yra ir daugiau faktorių, susijusių su higiena, su randėjimu dėl kurių neverta skubėti.

– Ar atėję vaikai nepersigalvoja?

– Kartais vaikai verkia neįėję per duris, mamos per prievartą bando atitempti juos. Būna, kad persigalvoja prieš pat procedūrą. Labai daug kas priklauso nuo tėvų, nuo to, kaip jie į tai žiūri. O tėvų būna visokių ir kiekvieną kartą tas šeimos modelis būna kaip ant delno. Supranti, kiek tėvai gerbia vaiką, jo interesus, jo norus ir kartais būna labai liūdnų atvejų, kurių net nesinorėtų pasakoti. O kartais būna labai gražių istorijų. Kadangi šią procedūrą atlieku jau daugiau kaip 20 metų, per šį laiką išmokau pasakyti „ne, procedūros neatliksiu“, kai matau kad to reikia. Atsiprašau visų dar kartą, kuriems tai pasakiau.

– Vis tik kada yra tas optimaliausias laikas puoštis auskarais?

– Kiekvienas esame labai individualus. Vienam tas laikas gali būti keli metai, kitam – keliolika, trečiam keliasdešimt. Džiaugiuosi kiekvienu atveju kai padarau žmogų laimingą, nepriklausomai kokio amžiaus jis įsigeidžia auskarų.

– Kaip po dūrio reikėtų prižiūrėti auskaro vietą?

– Po procedūros rekomenduoju keletą kartų dienoje atlikti naujos skylutės dezinfekciją. Patogiausia dezinfekuoti purškiamu dezinfektantu, neišimant auskaro. Po savaitės jei nėra nemalonių simptomų galima retinti dezinfekciją. Maudytis po tekančiu vandeniu galima kitą dieną po procedūros, vandens telkiniai turi palaukti keletą dienų.

– Kokio metalo auskarus rekomenduojate vėliau?

– Kokio tik norisi, tačiau gal būt vertėtų neskubėti su pačiu brangiausiuoju metalu.

– Tiesa ar mitas, kad ausyje yra įvairių taškų, į kuriuos pataikius, gali, tarkime, net regėjimas pasitaisyti?

– Moksliškai tai nėra įrodyta. Propaguojama taškų neprakirsti.

– Matyt, ir namuose to daryti nepatartumėte?

– Procedūra yra neskausminga ir saugi kai ją atlieka specialistai, todėl tikrai nerekomenduoju to daryt namuose.

– Ar galima daryti vietinę nejautrą?

– Jei pacientas pageidauja, mes ją padarome, tačiau vietinė nejautra tikrai nebūtina, nes procedūra neskausminga.

– Kiek kainuoja?

– Priklauso nuo įstaigos, nuo procedūrą atliekančio meistro.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (72)