„Labai gerai pamenu tą naktį, kai gimė mano sūnus Natanėlis. Tą pačią sekundę supratau, kad noriu visą dėmesį skirti tik jam. Visai vasarai pabėgau su juo prie jūros. Visą laiką leidome dviese, kurdami ryšį. Kiekvieną vakarą kurdavau jam pasakas. Perduodavau, koks nuostabus yra pasaulis, kokia nuostabi dovana, kad jis gimė. Jam linkėdavau augti, atskleisti talentus, realizuoti visas svajones ir norus. Laiminau, linkėdama jam būti sveikam ir prašydama jam apsaugos. Vieną vakarą, sekant tokią pasaką, supratau, kad ši pasaka yra skirta ir man. Kad jo gimimas yra pats didžiausias gyvenimo pasiūlymas man išmokti mylėti save taip, kaip myliu jį“, – savo pranešimą tokia istorija pradėjo I.Jablonskė.

Mama su vaiku

Anot jos, pati didžiausia meilės sau išraiška – tai teigiamas požiūris į save. Būtent jo tik tereikia tam, kad įžvelgtume savo septynis supertalentus:

  • Empatija ir intuicija. „Neabejoju, kad kiekviena atsimena tą akimirką, kai gimė vaikas ir geriausiai žinojo, ko jam tą akimirką reikia. Būtent šį įgūdį – suprasti ir nuspėti – puikiai galima pritaikyti, kalbant ne tik apie vaiką, bet ir santykiuose su mylimuoju ar savimi“, – tvirtino specialistė.
  • Gebėjimas rizikuoti. Anot Ingos, kiekviena mama susiduria su situacija, kai vaikas suserga. Ir nors turėjai didžiausių planų, staiga turi persiplanuoti viską ir prisiimti atsakomybę už tai, kas benutiktų. „Jei šį talentą kiekviena pritaikytume tam, kad įgyvendintume savo svajones, viskas sektųsi daug geriau“, – teigė pranešėja.
  • Priėmimas visko, kas vyksta mūsų gyvenime: ego peržengimas vardan meilės. „Gebame bet kokį vaiko poelgį priimti su meile ir be pykčio. Visa tai galime perkelti į santykius su vyru ir su pačia savimi“, – ragino Inga.
  • Dėmesio išfokusavimas ir mokėjimas atlikti daugybę darbų vienu metu. „Apie tai, matyt, daug kalbėti nereikia. Kiekviena žino, kiek daug darbų gali nuveikti vienu metu“, – šypsojosi verslininkė.
  • ZEN talentas: gilus atsipalaidavimas akimirksniu. „Kai augini vaikus, net ir penkių ar dešimt minučių prie puodelio arbatos, ar šiltame duše, gali būti daugiau nei pakankamai, kad atsipalaiduotum. Tą reikėtų prisiminti ir stresinėse situacijose, kai reikia greitai ir efektyviai atsipūsti“, – pasakojo Inga.
  • Totalus gebėjimas įsitraukti į bet kokį procesą. „Kiekviena iš mūsų žaidžia su vaikais – vienos daugiau, kitos – mažiau, bet tą akimirką įsitraukiame į veiksmą visa savo esybe, tad pabandykime tai padaryti ir kitose gyvenimo situacijose“, – sakė verslininkė.
  • Švelnumo, intymumo: emocinio kontakto patenkinimas. „Meilė vaikui yra besąlygiška. Tai kodėl tokia pati meilė negali būti ir vyrui? Gal užtenka mylėti vien dėl to, kad jis yra“, – svarstė moteris.


Anot Ingos, šiuos talentus reikia išmokti aptikti, įsivardinti ir išreikšti. „Kiekviena pasirenkame, ar savo buvimo su vaikeliu patirtį paversti asmeniniu universitetu. Mūsų vaikai auga, taip gera augti kartu su jais“, – šypsojosi I.Jablonskė.