Praėjusiais metais – 21 skundas

Anot E.Tamošiūnaitės, 2017 metais savivaldybė gavo 21 skundą iš mokyklų bei darželių dėl organizuojamų rinkliavų. „Visiems noriu priminti, kad netoleruojame jokių rinkliavų ugdymo įstaigose. Jei kurie nors tėveliai nori paremti ar ką nors nupirkti savo noru – prašome, bet tai neturėtų būti daugumos principu, tarkime, jei grupėje yra 20 vaikų ir 11–os tėveliai nori paremti, o 9 – ne, jie neturi paklusti daugumos nuomonei“, – teigė vicemerė. Ji džiaugėsi, kad situacija po truputį keičiasi – 2018 buvo gauti vos keli skundai dėl rinkliavų.

Edita Tamošiūnaitė
Vilniaus vicemerė Edita Tamošiūnaitė
Visiems noriu priminti, kad netoleruojame jokių rinkliavų ugdymo įstaigose. Jei kurie nors tėveliai nori paremti ar ką nors nupirkti savo noru – prašome, bet tai neturėtų būti daugumos principu

Pasak pašnekovės, savivaldybė skiria pakankamai lėšų, kad būtų užtikrinta mokinių ir darželinukų gerovė. „Miesto savivaldybė priėmė nutarimą, kuriuo skiriamos lėšos prekėms ir paslaugoms, atsižvelgiant į vaikų, esančių toje ugdymo įstaigoje, skaičių. Už juos galima nusipirkti įvairias prekes, reikalingas mokykloje – pradedant tualetiniu popieriumi, baigiant rašymo priemonėmis. Dalis tų pinigų skiriami paslaugoms – kosmetiniams remontams, transportui, jei vaikai vyksta į kokias nors ekskursijas. Šiemet skiriamos lėšos ir patalpų atnaujinimui, remontui. Žiūrime, kad vaikai turėtų ugdomąsias priemones, valytojos – valymo priemones. Lėšų yra, todėl kai gauname tokį skundą, kuris būna ar anoniminis, ar įvardintų asmenų, labai griežtai reaguojame, iškart sudarome komisiją. Pavyzdžiui, pavasarį vieno darželio direktorė buvo net ir tarybos atleista dėl įvairių šiurkščių pažeidimų“, – pasakojo vicemerė.

Daugiau skundų iš darželių

Anot jos, daugiau skundų savivaldybė gauna iš darželių, nors ir jiems skiriamos nemažos lėšos. „Darželiuose skiriami 45 eurai vaikui per metus prekėms ir 18 eurų – paslaugoms. Jei tai yra dviejų šimtų vaikų darželis, jis gauna 9000 eurų prekėms, už kuriuos gali pirkti tiek žaislus, tiek sensorinį kambarį įrengti. Ir gauna 3600 eurus paslaugoms. Be to, iš savo biudžeto ir pagal poreikį skiriame pinigų avariniams darbams – tiek virtuvių atnaujinimui, tiek aplinkos tvarkymui, vaikų aikštelių įrengimui“, – teigė pašnekovė. Šiemet darželiams buvo skirta daugiau nei milijonas eurų.

Ji priminė, kad prie visų šių skiriamų lėšų, dar papildomai tėvai kasdien už vaikų ugdymą darželiuose sumoka po 0,72 eurus. „Tarybos patvirtinta tvarka aiškiai nurodyta, kam gali būti skirti šie pinigai. Tai ir kanceliarinės prekės, ir užuolaidos, patalynė, baldai ir pan. Tokių pozicijų yra 21“, – pasakojo vicemerė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)