Yra atpigusių prekių

10–15 pačių svarbiausių, perkamiausių mokyklos prekių krepšelį, pagal „Maximos“ klientų apsipirkimo kvitus, sudaro sąsiuviniai, tušinukai, piešimo popierius, koregavimo priemonės (trintukai, korektoriai ir pan.), kanceliariniai klijai, braižymo įrankiai, įvairūs dėklai ir segtuvai dokumentų laikymui, aplankalai, pieštukai, flomasteriai. Vidutiniškai vienas pirkėjas, kuris perka mokyklinių prekių, perka 10 sąsiuvinių, po pora vienetų kitų populiariausių mokyklinių prekių, bent po 1 pakuotę flomasterių.

Prekybos tinklo duomenimis, platesnį, dažnai pirmokui perkamą, pagrindinių mokyklinių prekių krepšelį sudaro apie 20–30 skirtingų mokyklinių priemonių. Tai kuprinė, penalas, sąsiuviniai, rašikliai, piešimo priemonės, klijai, žirklės ir kt.

„Maximos“ prekybos tinklo komercijos vadovės Vilmos Drulienės teigimu, kiek tėveliai išleis, ruošdami savo moksleivius į mokyklą, priklauso nuo perkamo krepšelio „svorio“. „Jei jau sukauptą mokyklinių priemonių arsenalą tereikia tik papildyti, bazinis mokyklinių prekių krepšelis – sąsiuviniai, piešimo popierius, aplankalai, svarbiausios piešimo priemonės ir braižymo įrankiai – atsieis apie 10 eurų. O įsigyjant bene visas populiariausias mokyklines prekes, pradedant sąsiuviniais ir baigiant kuprine, mokyklinių priemonių krepšelio kainą sudarys apie 30 eurų“, – teigia V.Drulienė.

Ji pridūrė, kad dalis mokyklos prekių netgi kainuoja pigiau nei pernai – tai kuprinė, flomasteriai, akvareliniai dažai, dėklas piešiniams, žirklės. Kiek brangiau nei praėjusiais metais šiemet atsieis tik aplankai vadovėliams ir sąsiuvinių dėklas.

Naujiena – gausus pratybų pasirinkimas

„Kita naujiena, kuria galime pasidalinti – pastebimai pagausėjęs įvairių dalykų pratybų sąsiuvinių pasirinkimas. Kaip ir įsigydami maisto ar namų apyvokoje naudojamas prekes, taip ir ruošdami mokyklinių prekių krepšelį, mūsų klientai mėgsta vienoje vietoje rasti visa tai, ko jiems reikia. Todėl pastebėję susidomėjimą pratybomis ankstesniais metais, šiemet pratybų sąsiuvinių asortimentą išplėtėme bene dvigubai. Tikime, kad šių, įprastai kiek brangesnių mokyklinių prekių kainos mūsų parduotuvėse klientus maloniai nustebins“, – teigia V.Drulienė.

Prekybos tinklo atstovė taip pat dalinasi patarimais vaikus į mokyklas ruošiantiems tėvams. „Prieš vykdami apsipirkti, būtinai apžiūrėkite jau turimus mokyklinių prekių išteklius. Tai padės susidaryti išties reikalingų mokyklinių prekių sąrašą. Tai, ko, žinote, kad tikrai reikės, rekomenduojame įsigyti dar iki rugsėjo vien dėl to, kad šiuo metu vyksta Mokyklinė mugė ir prekių pasirinkimas gerokai platesnis nei būna ištisus metus. Kita vertus, ko nežinote, jog reikės, geriau nepirkti ir palaukti rugsėjo pirmosios – mokytojai pristatys savo programas ir kokių priemonių, užduočių sąsiuvinių ar vadovėlių, reikės mokantis“, – pataria V.Drulienė.

„Maximos“ duomenimis, pernai rugpjūčio–rugsėjo mėnesiais buvo nupirkta apie 3,4 mln. įvairių sąsiuvinių, 600 tūkst. tušinukų, per 250 tūkst. piešimo ir braižymo popieriaus pakuočių, daugiau nei 220 tūkst. dokumentų laikymui ir archyvavimui skirtų segtuvų, 200 tūkst. aplankalų pakuočių ir apie 190 tūkst. koregavimo priemonių.

Dažniausiai „Maximose“ perkamų mokyklos priemonių krepšelis ir jų kainos:

Lentelė

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)