Šeimos fotosesija

O.Plakienė pastebi, kad po kiekvienos vasaros dažnai apie savo atžalas išgirstame, kaip stipriai jie ūgtelėję, pasikeitę ir tapę gerokai brandesni. Tai ne tik stebina tėvelius, glosto jų savimeilę, bet skatina atidžiau žvilgterti į nenumaldomai augančius vaikus ir visa širdimi trokšti sustabdyti akimirką. „Taip ir padarykite! Šeimos fotosesija – neįkainojama dovana, užfiksuojanti tai, ko patys nepastebime, leidžianti prasmingai kartu praleisti laiką, mėgautis meniškomis nuotraukomis, išsaugoti prisiminimus. Tegul tai tampa gražia šeimos tradicija, kuri kiekvieną rudenį suburs šeimą maloniai patirčiai, o šaltais žiemos vakarais sušildys akis ir širdis prisiminimais!” – ragina pašnekovė.

Vietoj gėlių – originalios puokštės

Pasak O.Plakienės, dovanoti dovanas pedagogams mokslo metų pradžios proga nėra dažna praktika. Tai dažniau daroma mokyto dienos proga bei mokslo metų pabaigoje. Rugsėjo 1–ąją labiau įprasta mokytojus ir auklėtojus sveikinti gėlėmis. Kodėl gi į šią tradiciją nepažvelgus originaliai ir vietoj puokštės gėlių nepadovanojus puokštės iš sezoninių vaisių ir net daržovių?! Jei žinote, kad klasės mokytoja neabejinga saldumynams, tikrai padarysite jai šventę, įteikdami puokštę, pavyzdžiui, iš zefyrų! Meniškai dekoruoti keksiukai taip pat yra puikus pasirinkimas, keičiantis gėles. Užtenka net vieno su meile pagaminto (kad ir paties moksleivio) gražuolio, įkurdinto subtilioje dėžutėje, ir auklėtojos širdis neabejotinai ims plakti sparčiau. “Dovanodami tokias neįprastas “gėles” ne tik nustebinsite jums svarbų pedagogą, bet paliksite malonų įspūdį ir suteiksite galimybę šiomis gėrybėmis pasidalinti su kolektyvu, tokiu būdu dieną padarydami iš ties šventiška“, – pastebi dovanų meistrė Odeta.

Laisvalaikio kuprinė

Dovanų idėjos

Nepamainomas vaiko palydovas į būrelius, sporto užsiėmimus ar iškylas – patogi ir praktiška laisvalaikio kuprinė. Renkamės tokią, kuri lengvai užtraukiama vos timptelėjus raištelius, tad uždaryti/atidaryti bei pasiekti šeimininkui svarbius daiktus užtruks vos akimirką. Ant pečių užmaunamos virvelės yra plokščios, todėl kuprinė įsitaisys patogiai ir neverš pečių. Natūralios medvilnės kuprinės su žaismingais piešiniais yra lengvos ir neužima daug vietos, todėl bus teigiamai įvertintos ne tik moksleivių, bet ir jų tėvelių.

Priešpiečių dėžutė

Dovanų idėjos

Nuotaikingos ir spalvingos priešpiečių dėžutės – užtikrintas būdas pasirūpinti, kad mokinys niekada nebūtų alkanas: jos tokios gražios, kad norisi išsiimti jau vien tam, kad galima būtų parodyti draugams. O išsiėmus, norėsis ir atidaryti, paskanauti, pavaišinti. Dviejų skyrių bento priešpiečių dėžutės yra itin patogios: kiekviename skyriuje galima dėti skirtingus produktus, o juos skanauti bus labai patogu su komplekte esančiais įrankiais. Dėžutė sutvirtinta elastinga guma, todėl tikrai neatsidarys! Gavęs šią žaismingą priešpiečių dėžutę dovanų, jums svarbus moksleivis bus ne tik sotus, bet ir laimingas!

Moksleivio apdovanojimas

Medinė rankomis tapyta kabyklėlė – tai jaukus paveiksliukas, suteikiantis moksleivio kambariui jaukumo ir užtikrinantis, kad svarbūs apdovanojimai visada turės savo vietą! Kiekviena kabyklėlė unikali, nes tapoma rankomis, tad ši jūsų dovana moksleiviui bus vienintelė tokia – tik jo. Paviršius lakuojamas, todėl atsparus aplinkos poveikiui bei įbrėžimams. Medaliai ar vardinės dalyvio kortelės čia ne tik kabės, bet pasakos pergalių istorijas ir įkvėps naujiems pasiekimams!

Piniginė

Išleisdami į mokyklą, tėveliai neretai įdeda smulkių kišenpinigių. Kad jie nepasimestų, verta padovanoti smagią piniginę, kuri neabejotinai taps mėgstamu aksesuaru: ji spalvinga, patogaus dydžio, pagaminta iš minkšto vinilo ir užsisega užtrauktuku. Viduje yra vienas skyrius, tad mažoms rankytėms bus lengva rasti reikiamą pinigą.

Raktų pakabukas

Dovanų idėjos

„Išlydint moksleivius iš namų, visuomet šiek tiek neramu, kaip jie grįš, ar nepames raktų, ar mokės atsirakinti duris? Mieli tėveliai, net pirmokas tikrai TAI gali! Todėl jums belieka pasitikėti! Ir raktus nuo namų papuošti unikaliu rankų darbo mediniu nameliu, kuris vaikui bet kurią akimirką primins jūsų šiltus jausmus, rūpestingumą ir visada laukiančius jaukius namus“ – rekomenduoja O.Plakienė. Kiekvienas pakabukas tapomas individualiai, todėl bus vienintelis toks, skirtas vieninteliam dovanos gavėjui. Jo pagalba moksleiviui galėsite pasiųsti norimą žinutę – pavyzdžiui, „Tikiu Tavimi“ ar „Visada laukiantys namai“, kurią bet kada galės perskaityti ant namelio sienų. Tad pasitikėkite ir padrąsinkite!

Atšvaitas

Dovanų idėjos

Svarbiausia saugumas! Vos nuskambėjus pirmajam skambučiui, moksleivių pilnos ne tik mokyklos, bet ir gatvės. Kad mažieji eismo dalyviai būtų matomi, atšvaitas tampa privalomu aksesuaru. O jei atšvaitas yra žaismingas, spalvingas ir supakuotas į dovanų dėžutę, kur jo spalvą sufleruoja rankomis išlankstytas laivelis, tuomet jis yra puiki dovana! Dekoruoti atšvaitai lengvai ir saugiai segasi tiek ant kuprinių, tiek ant drabužių ir atlieka dvejopą funkciją: apsauginę tamsoje, žaismingo aksesuaro dienos metu.

Piešimo rinkinys

Dovanų idėjos

„Įsivaizduojate dovaną, kurioje sutalpintas visas mažojo dailininko pasaulis?“ – klausia dovanų meistrė Odeta. „Paverskite šią svajonę realybe! Margaspalvėje dėžutėje saugiai ilsisi įvairiausios piešimui skirtos priemonės: pieštukai, akvarelė, vaškinės kreidelės, flamasteriai, trintukas, drožtukas, sąvaržėlė – viskas viename magiškame komplekte! Vos jį įteiksite, mažasis dailės genijus ims kurti stebuklus! O kūrybiniam procesui pasibaigus, priemonės pasislėps kompaktiškoje dėžutėje – kūrybinės netvarkos it nebuvę! Nors dovana subalansuota vaikams, puikiai tinka ir tėveliams, kurių širdyse vis dar karts nuo karto pasisvečiuoja mokyklinukas!”