„Mes, tėvai, turime prisiimti atsakomybę už tai, kokius vaikus auginame ir kokius juos paleidžiame į pasaulį. Pirmiausia už tai atsakomybę turėtų prisiimti tėvai, o mokykla yra pagalbininkė. Aš jokiu būdu nenuvertinu mokyklos, nes labai svarbu bendruomenė, mokytojai, autoritetai, kurie kartais gali pavaduoti tėvus tam tikru vaikų amžiaus tarpsniu, kai tėvai pasidaro „labai neautoritetais“, – sakė aktorė, trijų vaikų mama K.Savickytė-Damanskienė.

Anot jos, tėvai neturėtų laukti, tikėtis, kad, išleidus vaiką į darželį, mokyklą, ugdymo įstaigos prisiims visą atsakomybę už vaiko kaip išauklėtos asmenybės ugdymą. „Aš galvoju, kad laikas prieš mokslo metus yra puiki proga prisiminti, kad mes, tėvai, turime labai didelę įtaką savo vaikams“, – pabrėžia moteris.

Trijų vaikų mamos teigimu, kai kuriais atvejais tėvai atsitraukia nuo savo vaikų auklėjimo, nes tai reikalauja labai daug laiko ir pastangų, o kai kada pritrūksta asmeninės atsakomybės.

Žinoma aktorė ir renginių vedėja sako, kad visada sutarti su vaikais nėra lengva, bet reikia ieškoti bendros kalbos įvairiais būdais ir nepamiršti domėtis, kas jiems įdomu. „Kai esi šeimoje, turi suprasti, kad nesi vienas – visi žmonės šeimoje turi tam tikrų interesų ir kartais, deja, mano interesai būna žemiau už kito žmogaus interesus“, – sako aktorė.