Neuždenkite vežimėlio antklode

Tėvai galvoja, kad ant kūdikio vežimėlio uždengę antklodę apsaugos savo atžalą nuo tiesioginių saulės spindulių. Stokholmo vaikų ligoninėje dirbantis medikas Svante Norgren sakė, kad net ir plonas uždangalas vežimėlyje sukuria „krosnies efektą“. Atlikto eksperimento duomenimis, vežimėlyje be uždangalo temperatūra siekė 22 °C laipsnius šilumos, o su uždangalu vos per 30 minučių pakilo iki 34 °C. Anot medikų, tokios situacijos ypač pavojingos mažiems vaikams, nes jie greitai gali dehidratuoti.

Vaikai
Įsitikinkite, kad kūdikiui užtenka skysčių

Ore tvyrant karščiui, medikai pataria tėvams atidžiai stebėti savo kūdikius ir užtikrinti, kad jiems pakaktų vandens bei kitų skysčių.

Laikykite kūdikį pavėsyje

Nors būti gryname ore yra puiku, esant karščiams su mažyliu reikėtų stengtis kuo daugiau vaikščioti šešėlyje. Tai ypač svarbu, jei jūsų kūdikis yra jaunesnis nei šešių mėnesių. Anot specialistų, tokius vaikus geriau apsaugoti nuo tiesioginių saulės spindulių, ypač nuo 11 iki 15 val., kai saulė yra aktyviausia. Jei šešėlio nėra, patys pabandykite jį sudaryti savo vaikui.

Naudokite lengvus drabužius

Lengva, natūrali medžiaga tokia kaip medvilnė yra geriausia apsauga. Labiausiai reikėtų apdengti mažylių pečius, nes šie greičiausiai įdega.

Naudokite ventiliatorių ir šaldytą vandenį

Jei reikia greitai atšaldyti vaiko kambarį, siūlomas labai paprastas būdas. Prieš įjungtą ventiliatorių pastatykite butelį su užšaldytu vandeniu. Žinoma, efektas bus trumpalaikis, bet geriau negu nieko.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt