aA
Antradienio rytą restorane „Prancūzai“ klegėjo vaikų juokas ir netilo mamų kalbos. Vėlyvųjų pusryčių pakviestos mamos galėjo įvertinti ryto valgiais garsėjantį restoraną, rašoma pranešime spaudai. Kaip tikina Vilniuje, Naujamiestyje įsikūrusios restorano vadovai, jų išskirtinumas – prancūziška dvasia alsuojantys patiekalai ir itin gausus maisto pasirinkimas.
Restorano "Prancūzai" pusryčiai
© Organizatorių nuotr.

„Pastebėjome, kad mūsų vėlyvuosius pusryčius ypač pamėgo šeimos. Todėl sekmadieniais restorane būna labai daug veiksmo. Vaikai neleidžia nuobodžiauti nei tėvams, nei personalui. Sekmadienio pusryčiai kavinėje ar restorane yra labai populiari pramogą. Žmonės nenori savaitgalį leisti virtuvėje, tingi gaminti. Mieliau nueina skaniai pavalgyti, praleisti laiką kartu, pasidžiaugti vienas kito draugija“, – pasakoja restorano vadovė Rūta Platačiūtė-Burneikė.

Kviestiniai vėlyvųjų pusryčių svečiai skanavo užkandžius iš bufeto. Jame laukė įdaryti kruasanai, įvairūs kišai, lašiša, midijos. Smaližiai taip pat nebuvo nuskriausti. Jie įvertino kelių rūšių desertus. Renginys nepraėjo ir be populiariausio pusryčių patiekalo restorane – Benedikto kiaušinių. Svečiai galėjo rinktis, kurių skonis jiems gardžiausias: su rūkytu Portobelo grybu, lašiša ar vytintu kumpiu.

Restorano "Prancūzai" pusryčiai
Restorano "Prancūzai" pusryčiai
© Organizatorių nuotr.

Pasivaišinus pusryčiais, mamos galėjo lengviau atsikvėpti ir pasikalbėti. Mažųjų svečių laukė restorane esantis vaikų kampelis ir linksmybės kartu su animatore. Renginio viešnios džiaugėsi, kad Vilniuje atsiranda vis daugiau restoranų, kuriuose yra nepamirštami ir vaikai. Pavalgius jie gali leisti laiką tarp žaislų ir draugaudami vieni su kitais, o tėvai – skirti laiko sau.

Restorano „Prancūzai“ renginyje apsilankė apie motinystę rašančios tinklaraštininkės ir žinomos mamos. Vėlyvųjų pusryčių kartu su atžalomis nepraleido psichologė ir aktorė Lina Bražinskaitė-Tupikovskienė, grožio specialistė Sofio Gelašvili, dviejų mergaičių mama Julija Žižė, drabužių kūrėja Sandra Šernė, prekės ženklo įkūrėja Rūta Mackevičiūtė, tinklaraščio „Babyblog“ autorė Sotera Šveikauskaitė.

Neseniai į naujus namus už miesto persikrausčiusi J.Žižė pasakojo, kad labai mėgsta mėgautis savaitgalio pusryčiais. Moteris juokėsi – dar nespėjo atsidžiaugti nauju būstu, todėl pusryčiauti lieka namuose ir restoranai jos nevilioja. „Savaitgalio pusryčiai mums yra labai svarbūs. Nereikia skubėti į darbus, galime pasimėgauti vienas kito draugija. Kepame blynus, kiaušinienę… Gaminu aš, nes mano vyras to daryti nemoka. Mums labai gera būti naujuose namuose. Į miestą pusryčiauti lekiame tada, kai norime susitikti su draugais“, – pasakojo žinoma moteris.

Restorano "Prancūzai" pusryčiai
Restorano "Prancūzai" pusryčiai
© Organizatorių nuotr.

Renginyje kalbinta S.Šernė teigė, kad jai svarbiausia sveiki pusryčiai šeimos apsuptyje. Savaitgalio rytai yra laikas, kai visa šeima gali pabūti kartu. „Bandau įvesti griežtą tradiciją – savaitgaliais pusryčiaujame visi kartu ir kol paskutinis nebaigia valgyti, niekas negali pakilti nuo stalo. Man atrodo, kad tai yra laba gražu, o pusryčiai apjungia šeimą. Darbo dienomis to negalime sau leisti: laukia darbai, darželis“, – pasakojo S.Šernė.

Moteris itin rūpinasi savo figūra ir gera savijauta, daug sportuoja. Todėl dažnai vienus patiekalus tenka gaminti vaikams, o kitus – sau ir vyrui. „Dažniausiai tai būna košė arba kiaušiniai, salotos. Tokių dalykų kaip blynai mes šeimoje nevalgome. Taip pat nevalgome duonos, kepinių, padažų. Manau, kad tai yra nesveika. Pirmenybę teikiu grynam, paprastam maistui. Jei košė – tai be sviesto, pieno, tačiau pagardinta cinamonu, druska ar sūriu. Mano vaikai nevalgo kepto maisto, todėl kiaušinius tik verdu. Noriu, kad mano vaikai priprastų prie sveikos mitybos, nes nesveikų maistų prisiragauja darželyje, gimtadieniuose“, – pasakojo S.Šernė.

Žaliavalgystę propaguojanti S.Gelašvili pusryčiams renkasi vaisių ir daržovių glotnučius. Mėgstamiausią ryto gėrimą ji gaminasi iš špinatų, migdolų pieno, banano ir proteino miltelių. Dukrelė Ema pusryčiams valgo varškę. „Turime tradiciją – su vaikystės drauge einame sekmadienio pusryčių į vieną sostinės restoraną. Mano šeimoje sekmadienio rytai taip pat būdavo skirti pusryčiams. Tai laikas, kai visi galėdavome susitikti: broliai, mama tėtis“, – pasakojo renginio viešnia.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(2 žmonės įvertino)
1.0000

Originaliai išsprendė tėvų galvos skausmą – kur dėti vaikus vasarą: savo biure įkūrė stovyklą (14)

Nors vasara jau įpusėjo, daugelis tėvų vis dar suka galvas, kaip „pratempti“ dar pusantro...

Dvi mergaites auginantis Andrius Rimiškis turi patarimą būsimiems tėčiams: lengva nebus (40)

Vaikystėje žaidęs mašinėlėmis ir vis norėdavęs išbandyti visus vyriškus užsiėmimus...

12 Zodiako ženklų porų, kurios, anot astrologų, yra blogiausi tėvai (14)

Net jei horoskopas nėra tavo „arkliukas“, jis visada pakelia nuotaiką. Tinklalapis...

Trys pramogos visai šeimai, kurias dar spėsite išbandyti šią vasarą (1)

Vasara jau įpusėjo, tad ar spėjote pasidžiaugti visais jos teikiamais malonumais? Patirti bei...

Pasidalino idėja, ką nuveikti su vaikais, kai vasara net nekvepia: net ir mažiausieji spirgės iš džiaugsmo

Modelino būna paties įvairiausio, bet modelinas iš smėlio – yra tikrų tikriausias vasaros...

Top naujienos

Pasidalino abituriento rašiniu: šimtukininkas, olimpiadininkas, o egzamino neišlaikė

Į DELFI redakciją kreipėsi abituriento, kuris neišlaikė valstybinio lietuvių kalbos ir...

Taršos mokesčiai privers išlipti iš pamėgtų automobilių – galingus vokiškus pakeis nedideli japoniški (795)

Prabilusi apie mokestį taršiems automobiliams, Aplinkos ministerija riebų brūkšnį nubrėžė...

Mokslų daktarė apie uogas, kurių naudą dažnai užmirštame: jei jų nevalgote, neįsivaizduojate, ką prarandate (56)

Juodieji serbentai (lot. ribes nigrum ) Europoje valgomi jau apie 400 metų, o įrašai apie šias...

Vilniuje prieš vidurnaktį ukrainiečių „VW Passat“ rėžėsi į stulpą: automobilis visiškai suniokotas keleivis ligoninėje (17)

Vėlų antradienio vakarą Vilniuje, prie Oslo g. ir Laisvės pr. sankirtos, į apšvietimo stulpą...

Pretendentai į ministrų postus – spalvingos asmenybės (358)

Nors pasitikėjimą pasitikrinęs Saulius Skvernelis nepanoro atskleisti galimų pretendentų į tris...

Geros naujienos pasiilgusiems tikros vasaros: lietus trauksis, šiluma grįš (3)

Artimiausiomis dienomis tolstantis ciklonas vis dar turės įtakos Lietuvos orams .

„Sūduva“ šeimininkavo San Marine: gynėjo benefisas ir sutriuškinti varžovai (74)

Iš UEFA Čempionų lygos atrankos iškritusi Marijampolės „Sūduva“ sėkmingai persikėlė į...

Klaipėdietė užfiksavo supykusio kurjerio elgesį: toks elgesys sulauks bausmės (358)

Viena klaipėdietė išvydusi, ką siuntų tarnybos darbuotojas daro su siųsti paruoštomis...

Palanga be išeiginių marškinių ir aukštų kulniukų: kaip miestiečiai rengiasi paprastą dieną (36)

Pagrindinio šalies kurorto – Palangos – lankytojai, kaip taisyklė, visuomet pasižymi...

Dar vienas nemalonus faktas rūkaliams: žudo ne tik save (58)

Jei jus erzina visur primėtytos nuorūkos, metas dar labiau pasipiktinti: neseniai atliktas tyrimas...