„Plaukų dažymas – tai, kas prieš dvidešimtmetį būdavo kone tabu merginoms, nesulaukusioms pilnametystės, dabar didžiausias mados klyksmas tarp mažų mergaičių”, – tvirtina ilgametę patirtį turinti vaikų ir vyrų kirpėja Egidija Šatikienė. Ji pastebi, kad vis dažniau mamos savo vaikams suteikia visišką laisvę patiems pasirinkti, ko pageidauja kirpėjos kėdėje, rašoma pranešime spaudai.

Specialistė tvirtina, kad atėjo laikas, kai ne tik suaugusieji, bet ir mažieji vis daugiau dėmesio skiria įvaizdžiui, grožiui, nori išbandyti naujoves. „Tėvai daug atlaidžiau žiūri į įdomesnius berniukų ir mergaičių kirpimus, šukuosenas, plaukų „paspalvinimus“. Visai neseniai pirmieji Lietuvoje pristatėme naujovę – plaukų „tatuiruotes”, kuriomis šiuo metu puošiasi bene kiekvienas mūsų studijos mažasis klientas”, – sako E.Šatikienė ir ragina tėvelius savo vaikams suteikti galimybę būti stilingais, žengti koja kojon su mada, nes šukuosena – tik laikinas dalykas, tačiau suteikia pasitikėjimo savimi labai ilgam.

Vaikų šukuosenos

E.Šatikienė pastebi, kad jos studijoje apsilankiusios mergaitės dažniausiai nenori kirpti plaukučių tikėdamos, kad taip užsiaugins kasas kaip pas numylėtas animacinių filmų herojes, tačiau yra ir tokių, kurios jau būna apsisprendusios permainoms. Tokios mergaitės pageidauja ir gerokai patrumpintų plaukų šukuosenų, ir naujų atspalvių.

Prieš metus vaikų ir vyrų kirpimo studijoje „Cut Cut” mažiesiems klientams buvo pasiūlyta naujovė – plaukų dažymas. „Šiais laikais tikrai yra begalės priemonių, kuriomis galima sukurti trumpalaikį, nekenksmingą, bet sukeliantį daug gerų emocijų efektą tiek plaukučiams, tiek nagams. Dažymo metu „nuspalviname“ plaukučius nekenksmingais profesionaliais laikinais „šampūnais-geliais”. Po keleto plovimų spalva išnyksta”, – pasakoja E.Šatikienė ir priduria, kad madingiausia spalva tarp mergaičių– rožinė, o berniukai dažniausiai renkasi mėlynus arba žalsvo atspalvio plakų dažus.

Įkvėpta madingiausių mergaičių šukuosenų tendencijų, kirpėja pristato ir žaismingą fotosesiją. „Norėjau parodyti visiems, kad plaukų dažymas mergaitėms – ne toks baisus dalykas, jei atliekamas protingai. Vos paspalvinti plaukučiai nėra iššaukiantys, o subtiliai paryškinantys galiukus. Užtat taip pasigražinusios mergaitės jaučiasi išskirtinėmis”, – sakė E.Šatikienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)