„Mama tapau labai jauna, vos 20-ies – sūnus Danas buvo netyčiukas. Buvau labai laiminga, atrodo, vos sužinojus jaučiau, kad gims sūnus. Buvo tikras miegaliukas, kartais net pabosdavo laukti kol pabus. Norėjosi jausti, kad namie yra vaikas. Kartais prajuokauju, kad jis buvo „patogus“ vaikas, nes buvo atviras bendravimui, linksmas ir ramus. Toks yra iki šiol, nors jam jau beveik 24-eri“, – šypteli ji.

Netrukus Renatos noras turėti du vaikus išsipildė – po 11-os metų gimė dukra Donatela.

Renata Kovtun

„Visada žinojau, kad tarp vaikų bus ne mažiau kaip 7-erių metų amžiaus skirtumas. Tiesiog norėjau ramiai visą savo dėmesį atiduoti vienam, o po to kitam. Buvo neramu, kad esant mažesniam skirtumui kažkuris galėtų pasijusti mažiau mylimas. Sūnus laukė sesutės, jis sakė: „Broliukas irgi gerai, bet mergaitės švelnesnės“. Bet dukrytė Donatela pas mus tikra kietuolė, kuri moka būti meili, kai reikia, bet dažniau pasirinkdavo berniukų kompaniją ar veiklą, nei mergaičių“, – pastebi Renata.

Moteris pastebi, kad auginant dukrą jai teko rodyti daugiau dėmesio. Grožio specialistė mano, kad taip yra dėl to, kad mergaitės paprasčiausiai yra emocionalesnės.

„Ji ilgai buvo mano miela „uodegytė“, tačiau brolis visada buvo jos autoritetas. Donatelai jau 12-ika metų ir ji keičiasi, tampa tikra jauna panele“, – džiaugiasi pašnekovė.

„Tikiu, kad vaikai patys pasirenka tėvus ir gimimo laiką. Esu dėkinga, kad tapau jų mama. Kaip mama esu sau reikli, todėl stengiuosi maksimaliai būti su šeima. Žinote, būna tėvų sakančių, kad vienas vaikas yra „mamos“, kitas – „tėčio“, tačiau aš tikrai žinau, kad abu vaikai yra labiausiai prisirišę prie manęs. Neturėjau tokio tikslo, bet stengiuosi bendrauti, išklausyti, apkabinti ir būti šalia. Vyrai tai daro kitaip. Jie berniukus pamoko, mergaites be priežasties palepina, bet emocinį foną kuria mama. Verslas atima labai daug laiko, bet būti mama tikrai netrukdo, o aptarti dienos įvykiams, pasidalinti mintimis laiko tikrai randame visi kartu“, – DELFI tikina dviejų vaikų mama.

Renata Kovtun ir Andrejus

Renata taip pat sako, kad mamos neturėtų bijoti didesnio vaikų amžiaus skirtumo – tai, kad tokiu atveju jie sunkiau sutars tėra mitas, mat jos atžalos puoselėja kuo puikiausią ryšį.

„Amžiaus skirtumas tarp vaikų neturi įtakos ryšio stiprumui. Visada svarbiausia yra meilė, todėl mano vaikai – tarsi du magnetukai, kurie praleidžia kartu labai daug laiko, nepaisant to, kad jų amžius – 23-eji ir 12-ika metų“, – pasakoja ji.

Renata DELFI sutiko atsakyti ne tik į klausimus apie motinystę, bet ir išdrįso išbandyti iššūkį, kuriame jai buvo užduodami netikėti vaikų klausimai. Mažųjų mūsų skaitytojų mintys ne tik nustebino, bet ir privertė rimtai susimąstyti, todėl pašnekovė kai kuriems klausimams sunkiai rado tinkamą atsakymą.

– Kuo didesnis žmogus, tuo jis ilgiau sisioja?

– Taip, nes jam daugiau telpa.

– Nesu patenkinta savo vardu, kaip tėvams tai pasakyti?

– Pasakyti, kad nuo šiandien tavo vardas... Bet dažniausia vardas nepatinka tik tam tikrame amžiuje.

– Kuri kūno vieta yra atsakinga už pyktį?

– Kakta.

– Ar įmanoma visą gyvenimą nugyventi nesumelavus?

– Neįmanoma, bet kartais meluoti yra gerai.

– Koks talentas pats nereikalingiausias?

– Dūmų pūtimas ornamentais.

– O ar skruzdėlės valgo maistą, kurį jos apsisioja?

– Turbūt ne, bet vaikystėje su broliu ragavome jų apsisiotas smilgas. Buvo saldu (juokiasi).

– Kokius veidus turi dviveidžiai?

– Kurių nesimato.

– Kas nutiks, jei niekada nebemirksėsiu?

– Ilgai miegosi.

– Kodėl pikti žmonės paraudonuoja?

– Smegenys užverda.

– Kam barankoje reikalinga skylė?

– Kad patogiau būtų laikyti.

– Kas sugalvojo keiksmažodžius ir kaip buvo galima suprasti, kad tai negražūs žodžiai?

– Juos pradėjo naudoti pikti žmonės, nemokėdami normaliais žodžiais išreikšti savo emocijų, kurie supykę kalba negalvodami. Pikto žmogaus žodžiai labai negražūs, todėl juos pavadino keiksmažodžiais.

– Kodėl žmonės šypsosi net jei nesijaučia laimingi?

– Nes jie nori būti laimingi.

– Ar blogai yra turėti daug pinigų ir norėti jų dar daugiau?

– Tai labai gerai. Pinigai leidžia rūpintis silpnesniais.

– Kokia vieta kvepia gardžiausiai?

– Kaklas.

– Kam reikalingi antakiai?

– Tam, kad akys geriau matytųsi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt