O kokie paties R. Karpio didžiausi iššūkiai auginant dukras? Ar jau išmoko pinti kasas ir žino Elzos iš Ledo šalies istoriją?

„Didžiausias iššūkis auginant mergaites yra prisiversti būti griežtam ir jų per daug nelepinti. Elzą iš Ledo šalies matau kasdien, kartu su Ana besipuošiančias šlepetėmis, marškinėliais, sportbačiais su jų atvaizdu. Jos, galima sakyti, gyvena drauge“, – sako vienas garsiausių mūsų šalies solistų.

Jis sako, kad vienas didžiausių iššūkių šių laikų šeimose – bendravimo ir laiko vieni kitiems stoka: „Manau, kad reikia stengtis, kuo daugiau kalbėtis ir kuo daugiau išgirsti, o tada jau galima ir vienas kitą geriau suprasti. Bet mano visus iššūkius užgožia džiaugsmai“, – atkerta jis.

Būtent todėl R. Karpiui pasiūlėme kiek kitokį iššūkį: atsakyti į pačius įvairiausius vaikiškus klausimus, kurie, sutikime, ne visi mergaitiški...

- Kaip danguje kaba planetos?

Kaip obuoliai ant obels, tik jos kaba ant nematomų šakų.

- Kodėl žmonės mokosi muštis karate?

Nes nori būti stipresni ir nori mokėti apsiginti. Dar, tikriausiai, jiems tai patinka, nes tie, kuriems nepatinka, nesimoko muštis karate, o, pavyzdžiui, mokosi groti birbyne, nes jiems patinka birbynė.

- Kodėl visos mergaitės nori būti princesėmis?

Jos nori būti princesėmis, nes joms atrodo, jog tada visi berniukai su jomis bendraus kaip princai.

- Kai išnyko dinozaurai, atsirado žmonės. O kai žmonės išnyks, vėl atsiras dinozaurai?

Aš tikiuosi, kad žmonės neišnyks! Bet jeigu žmonės paliks po savęs daug šiukšlių dinozaurai tikrai neatsiras. Joks dinozauras negyvens šiukšlyne.

- Kodėl kartais mamai negražu tai, kas gražu man? Kaip jai gauti gerą skonį?

Manau, kad mamai atgauti gerą skonį padėtų, jei visą savaitę kartu su Tavimi palankytų darželį arba mokyklą. Geras skonis iškart sugrįžtų.

- Kodėl mama man draudžia sakyti kaimynei, kad ji stora?

Mama galvoja, kad kaimynei tai gali nepatikti. Skirtingi žmonės skirtingai reguoja į komplimentus.

- Kaip atiduoti visą savo meilę žmogui, kad jis tikrai žinotų, kad atidaviau ją visą?

Svarbiausia pačiam tai gerai žinoti, nereikia visos atidouti, o gal rytoj norėsi atiduoti ją kitam žmogui.

- Kodėl žmonės meluoja?

Dažniausiai todėl, kad kažko nepadaro ir jiems gėda prisipažinti.

- Kaip žinoti, kaip atrodo svajonės? Kodėl jos pas visus skirtingos?

Sužinoti neįmanoma, bet stengtis būtina. Svajonės skirtingos, nes ir žmonės visi skirtingi. Vieniems patinka šokoladas, o kitiems koldūnai, tai ir svajonės skirtingos.

- Ką tėtė su mama daro, kai užsidaro miegamojo duris?

Manau, kad visi tėvai daro kažką skirtingo, geriausia būtų jeigu pats (pati) paklaustum, aš juk jų nepažįstu.

- Kodėl kai bijau man pradeda skaudėti visus organus?

Todėl, kad baimė per labai trumpą laiką sugeba patekti į visą kūną, bet lygiai taip pat greitai ima ir išgaruoja. Svarbiausia prisiminti, kad ji labia greit praeina.

- Kas mane nuveš į darželį, kai mirs tėtė ir mama?

Dažniausiai tėtis ir mama miršta jau daug vėliau, kai būni pabaigęs lankyti darželį ir mokyklą. Pasikalbėk su jais apie tai.

- Jei mama man nori išgimdyti brolį, o man jo nereikia, ar galiu persikelti gyventi į šeimą, kur jokių brolių nėra ir nebus?

O iš kur gali žinoti, jog toje šeimoje jokių brolių niekada nebus? Bijau, kad persikėlus į tą šeimą, vieną dieną galėtų tekti ieškotis dar kitos, po to – dar kitos.

Manau, kad reikia pasikalbėti apie tai su mama. Gali būti, kad brolis galės būti geras draugas. Nors aš neturėjau nei brolio, nei sesers, visada jų labai norėjau.

- Kaip buvo pastatytas visas pasaulis?

Labai sudėtingas klausimas, manau kad niekas tiksliai nežino, bet visi labai dėl to ginčijasi.

- Koks tikslas yra skaityti knygas, jei galima pažiūrėti filmą?

Nes filmuose ne viskas parodyta ir ne pagal visas knyygas yra sukurti filmai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt