Tinklalapyje huffingtonpost.co.uk paskelbti tyrimo rezultatai nustebino įvairių sričių specialistus. Maždaug pusė visų tėvų, kurie vaikus augina su antrosiomis pusėmis, pasakė, kad jie abu vienodai gerai prižiūri vaikus. Taip teigė 54 proc. vyrų ir 53 proc. moterų.

Vis tik 34 proc. moterų galvoja, kad jos geriau prižiūri vaikus nei jų vyrai, o 32 proc. vyrų manė, kad jie yra blogesni tėvai nei mamos.

Vos 6 proc. moterų pasakė, kad jų partneriai geriau prižiūri vaikus nei jos pačios. Lygiai tiek pat – 6 proc. vyrų save laiko geresniais už moteris, kai kalbama apie vaikų auklėjimą.

Tyrime iš viso dalyvavo tūkstantis tėvų, kurie augina vaikus iki 18 metų. Daugiau nei du trečdaliai prisipažino, kad „labai dažnai“ arba „dažnai“ nerimauja dėl to, ar auklėja vaikus tinkamai.

Didžioji dauguma tėvų – 55 proc. – save laiko „gerais“ tėvais. 13 proc. – „puikiais“, 26 proc. – „vidutiniškais“.

„Tyrimas atskleidė, kokį spaudimą patiria tėvai, auginantys vaikus. Kita vertus, džiaugiuosi, kad tiek daug tėvų save laiko gerais“, – sakė vienas iš tyrimo vadovų Benas Glanville‘as.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)