Raudona

Raudona – aistros, energijos ir entuziazmo spalva. Ji netgi sužadina alkį – galbūt dėl to „McDonald‘s“ spalvos yra raudona ir geltona. Žaidimų kambariui raudona puikiai tiks, bet per didelis kiekis raudonos spalvos gali kelti agresiją, netgi pyktį. Kambaryje, kuriame vaikas miegos, raudonos neturėtų būti per daug, nes bus sunku sukurti ramią aplinką poilsiui.

Oranžinė

Oranžinė – smalsumo, gyvumo, energijos spalva, kuri pagyvina kambarius. Žmonės nuo oranžinės spalvos tarsi pasikrauna, atgauna jėgas. Oranžinė spalva skatina nepriklausomybę, ekstraversiją.

Geltona

Geltonos rožės laikomos draugystės simboliu veikiausiai todėl, kad geltona sužadina stiprų laimės pojūtį. Ši spalva taip pat padeda susikoncentruoti, gerina atmintį. Paminėtina, kad nuo per didelio kiekio ryškiai geltonos spalvos žmonėms gali kilti agresija. Beje, geltona suteikia gelsvo atspalvio ir odai – atsiminkite tai ir nesigražinkite kambaryje geltonomis sienomis.

Žalia

Žalia – raminanti, guodžianti spalva. Tai viena iš nedaugelio spalvų, kurių neperdozuosi. Įvairiausių atspalvių, tonų ir pustonių žalia ramina, skatina atsinaujinimą, augimą, klestėjimą.

Mėlyna

Mėlynos sienos ramina. Ši spalva negi mažina kraujospūdį ir lėtina širdies ritmą. Mėlyna tinka ne tik berniukams, be to, spalvos neturi lyčių. Ši spalva paslaptinga, ji turi daugybę atspalvių – puikus pasirinkimas kambariui kuriame augs jūsų vaikas.

Violetinė

Ši karališka spalva – unikalus bet kokio dekoro papildymas. „Pantone“ institutas šių metų spalva išrinko ryškiai violetinę. Ryškiai violetinė – per intensyvi spalva sienoms, bet tai netrukdo dizaineriams semtis įkvėpimo iš švelnesnių violetinių tonų. Lelijų, levandų atspalviai randa vietelių kiekvienuose namuose. Violetinė skatina užuojautą, jautrumą – tinkamas variantas, jei norėtumėte sušvelninti savo vaiko būdą. Jeigu vaikas labai empatiškas, jautrus, violetinės spalvos jo kambaryje tegu bus ne per daug.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją