Mėlynių festivalis 2018

Kur: Lekėčiai, Kauno apskritis

Kada: liepos 21–22 d. nuo 11 val.

Kiek kainuoja: nemokamai

Prieš 511 m. prie Šakių ir Kauno rajonų „rubežiaus“ įsikūrusiame Lekėčių miestelyje dabar gyvena apie 800 gyventojų. Liepos viduryje, lekėtiškiai kasmet mini miestelio gimtadienio šventę, jau penktus metus pradėjusią skaičiuoti naują tradiciją, jai suteiktas „Mėlynių festivalio“ vardas. Šis renginys žmonių labai mėgstamas, festivalis kasmet pritraukia daugiau nei 4000 lankytojų ir svečių iš visos respublikos. Šventės svečiai nemokamai gali pabandyti susikurti įvairių meninių dirbinių: piešti, pinti, drožinėti, tapyti iš šviežių mėlynių pagamintais dažais ant popieriaus ar medvilnės skiaučių, o nemokantieji piešti kurti spalvingas kompozicijas ant tekstilės spauduodami ir dar daug kt. veiklų. O kur dar mugė, siūlanti įsigyti įvairių meno, tautodailės dirbinių, kuriuos vietoje gamina, bei pristato liaudies meistrai ir nagingi žmonės. Šeimininkės ir kulinarinio paveldo puoselėtojai pasistengia paruošti ir pristatyti įvairiausių, vienetinių, rankų darbo gėrybių su mėlynėmis.

SkirtBike Kaunas 2018

Kur: Dainavos parkas, Kaunas

Kada: liepos 21 d. 16–22 val.

Kiek kainuoja: nemokamai

Festivalis SkirtBike Kaunas 2018 – tai Kaunas 2022, Fluxus Labas platformos organizuojamas įdomus, spalvingas, draugiškas moterų važinėjimasis dviračiu, kuomet pagrindinė apranga yra sijonas ar suknelė! Vyrai taip pat labai laukiami, pasipuošę peteliškėmis ar kitu puošniu aksesuaru. SkirtBike kviečia švęsti nepriklausomybę ir laisvę, kurią suteikia važinėjimas dviračiu! Festivalis žada nustebinti itin spalvota renginio programa.

Šeimų pasakų festivalis

Kur: prie Baltojo tilto, Vilnius

Kada: liepos 22 d. 11–18 val.

Kiek kainuoja: nemokamai

Šeimų pasakų festivalis kviečia visus vaikus pasakas kurti, jas iliustruoti ir išgirsti! Kiekviena pasaka vaikui – tarsi enciklopedija, dovanojanti neįkainojamas žinias ir supratimą apie supantį pasaulį! Ne tik pasakų kūryba, bet ir šeimos buvimas draugėje – tai yra dvi pagrindinės šio festivalio vertybės. Šeimų pasakų festivalis vaikams ruošia fantastinį žemės lopinėlį ant Neries kranto, kuriame bus apstu itin smagių dalykų! Pripučiamos linksmybių kaskados, skanumynai, gyva muzika, pasakų sekimo profesionalas Giedrius Arbačiauskas; stūksos net dvi didžiulės indėnų palapinės, šalia burgs tikri robotai, vyks diskusijos su psichologais, vaikus linksmins ir dovanas dalins animatoriai, o vakare koncertuos vienas puikiausių tėčių Lietuvoje – Vidas Bareikis!

Ekskursijos tėveliams su mažyliais

Kur: prie Kauno pilies tiltuko, Kaunas

Kada: liepos 21 d. 11–12.30

Kiek kainuoja: suaugusiesiems – 3–5 Eur, vaikams – nemokamai

Pasivaikščiojimas gamtoje buvo, yra ir bus puiki pramoga mamai, tėveliui, seneliui ar senelei su vaikučiu! „Veiklių mamų klubo Kaune“ narės pasistengs, kad praleistas laikas su šeima įgautų neįkainojamą vertę. Ekskursijos metu keliautojai susipažins su Kauno miesto senamiesčio istorija. Kodėl kryžiuočiams nepavyko užimti Kauno pilies. Sužinos, kur ir kodėl Kaune buvo ilgiausias pasaulyje tiltas. Kas buvo pirmieji Kauno miestiečiai. Ekskursija bus pradedama prie Kauno pilies. Po to keliaus prie Kauno Rotušės, kelionę tęs prie Kauno Šv.apaštalų Petro ir Povilo arkikatedros bazilikos, aplankys Perkūno namą.

Pagauk MUSĘ

Kur: Pamusės 11, Alionių sen., Širvintų raj.

Kada: liepos 22 d. 13–18 val.

Kiek kainuoja: 4–6 Eur.

Visi maži ir dideli kviečiami liepos 22 dieną į Bebro kelio pramogų parką, kur vyks musių gaudymo čempionatas. Pamusė garsėja ne tik pelkėmis, Bebro kelio pramogomis, bet ir uodais, musėmis, bimbalais ir kitais zvimbalais, kuriuos dalyviai bandys išgaudyti bendromis jėgomis.

Temos