Šiuo trijų vaikų mamos įrašu socialiniame tinklalapyje „Facebook“ buvo pasidalinta daugiau nei 264 kartus ir jis sulaukė 2,7 tūkst. įvairių reakcijų - nuo „Patinka“ iki „Liūdnas“.

Pateikiame skaitytojams visą įkvepiančio įrašo tekstą:

„Praėjusi savaitė vienam iš mano vaikų buvo labai nesėkminga. Jis gerą mėnesį svajojo būti atrinktas atstovauti savo klasę kvadrato varžybose, nuolat apie tai kalbėjo, nuolat kaulino mūsų padėti pasitreniruoti ir vis nerimavo, kad jam prastai sekasi. Iš 16 klasėje esančių vaikų atrinkti buvo 10. JIS – nebuvo atrinktas.

O dar po kelių dienų jis laikė aikido egzaminą, apie kurį tauškėjo jau bene pusmetį ir kurio nekantriai laukė. Iš visos didelė grupės laikiusių – neišlaikė tik du. Mano vaikas – vienas jų. Ar aš nustebau? Ne. Aš žinau, kad mano vaiko koordinacija nėra gera, jis sunkiai sukaupia dėmesį ir jam prastai sekasi visos sportinės veiklos. Ar man dėl to mažiau skaudėjo, kai šiaip jau labai santūrus ir emocijų nerodantis mano vaikas balsu kūkčiojo prisiglaudęs prie manęs? Ne. Ir kartais mane stebina šiuolaikinis pasaulis. Įmonėje, kurioje dirbu – dedamos didžiulės pastangos, kad tarp darbuotojų nebūtų konkurencijos, kad visi dirbtų kaip komanda. Žiūrima, kad kiekvienas jaustųsi įvertintas ir būtų atskleistos jo geriausios savybės, o motyvacinė sistema – visiems darytų geriausią įmanomą poveikį. Verslo įmonėje, kur dirba dideli suaugę ir jau užsigrūdinę žmonės! O tuo tarpu eilė su mažais vaikais dirbančių organizacijų nesupranta kaip svarbu stiprinti pasitikėjimą savimi ir rūpintis, kad vaikas nesijaustų lūzeriu, iškirtiniu neigiama prasme.

Todėl šiandien aš siunčiu linkėjimus mamoms, kurios augina VIDUTINIOKUS. VIDUTINIUS pagal oldschoolinius būrelių, ugdymo įstaigų standartus. Tokius, kurie niekada nebus atrinkti į specialias supergabių vaikų mokyklas. VIDUTINIOKUS, kurių nuotraukų su įvairiais diplomais ir olimpiadų medaliais negalės krauti ant „Facebook“ sienų ir girtims draugėms. Tačiau PAČIUS GERIAUSIUS pagal jautrumo, meilumo ir švelnumo skalę. Top performerius draugiškumo ar rūpestingumo srityje. Fantazijos ar piešimo lyderius. Gyvūnėlių mylėtojus ir žvaigždžių tyrinėtojus. Pirmaujančius kai reikia sugalvoti netikėtą išdaigą ir visus pralinksminti. PAČIUS PAČIAUSIUS. Nes ne vaikai yra vidutiniai. Skalės yra neteisingos.“

Neringa ne tik augina tris vaikus, dirba pilną darbo dieną, bet dar ir kuria tinklaraštį „Mamalogas“ apie nepasaldintą tėvystę. Šmaikštūs, kandūs ir pasižymintys tvirta pozicija tekstai labai greitai sužavi ir patraukia skaitytoją. Daugiau Neringos tekstų rasite: facebook.com/MamaLogas/